Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Dennnn123 píše: Více
Na tohle se dneska ještě hraje? Znam milionáře, na kterých bych to zvenku neposlala. Nepotřebují cokoliv dokazovat okolí. Ale to neznamená, že jsou kolenovrti.
Pracuji přes rodicak. Ale ne, ze by to bylo likvidační, kdybych nepracovala, jen to bude pohodlnější z finančního hlediska.
Jak každý? My třeba s penězma žádný problémy nemáme - nepaušalizuj ![]()
@Anonymní píše: Více
Pardon, špatně jsem to napsala. Myslím to tak, že každý řeší peníze a je jedno, jestli vydělává tolik a tolik. Ne problémy.
My třeba takové problémy nemáme
ano máme vysoké náklady a můžu si koupit „co chci“, ale nikdy jsme neměli na konci měsíce problém. Protože uvažujeme hlavou a treba si dokladame na stranu nejen pro nás a pro děti a rezervu, než aby muž šel hrat golf, nebo co a koupil si nový bmw a já kabelky za 20t ![]()
Brali jsme si hypoteku tak aby to slo zvladat i bez meho platu, pouze s materskou. Mohli jsme dosahnout na mnohem lepsi byt, ale vzali isme si takovy u ktereho je jistota, ze to dame a nebudeme se stresovat. I tak jsou nase fixni mesicni naklady na bydleni 60 000, dalsich 60 nam zbyde na fungovani a i nejakou rezervu. Nezijeme v luxusu, ale s klidem na dusi.
Upřímně, víš, že tenhle krysí závod běžet nemusíte, že jo?
S mužem máme dohromady o něco víc než je váš rodinný příjem (akorát my to vyděláváme cca 50:50) a rozhodně nám na konci měsíce zbývá DOST. Jen žijeme hodně pod naše prostředky (below our means) a fakt mne netankuje, že jezdím v 15 let starém autě (mužovo je ještě starší a co?) a nehrajeme golf. Všichni lidé kolem nás investují do vzdělání dětí, do ETF a dalších investic pro dosažení finanční nezávislosti a fakt asi kolem sebe nemám nikoho z kategorie „navoněná bída” (=příjmy 200k, hypo a leasingy na auta 150k a na konci měsíce loví desetikačky z kastlíku v autě na rohlíky).