Jak zvládáte hypotéku na mateřské?

2
25.3.26 16:47

Hypoteka, dítě

Ahoj,

Chci se zeptat jak zvládáte hypotéku a mimčo když jste na MD tudíž se dá říct jeden příjem mínus?
Jake jsou vaše příjmy a výdaje? Na hypoteku, energie, pojištění apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8492
25.3.26 17:06

Jeden příjem minus nemusí vždy platit, jsou ženy, které pracuji, ikdyž jsou doma s dítětem (zkrácený úvazek, brigády). Vše je individuální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 17:13

Úplně normálně, polovina manželovy výplaty padne na povinné platby, které obhospodařuju…hypotéka, pojištění, další pojistky a spoření, elektřina, voda, internet…1× za rok platíme 2× pojistku na auto, tv a rozhlas, odpady…se zbytkem hosodaříme :mavam: Manżelovi rostla výplata úměrně mému snižování rodičovského příspěvku a taky máme mimořádně příjmy, ty dáváme do domu a dovolených.

• Citovat
  • Upravit
27675
25.3.26 17:17

Úspory :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 17:23

Cca 40% jde na hypo a energie. Vycházíme v pohodě, ale nic nespoříme, na druhou stranu do rezervy nesaháme. Tu máme na cca rok výdajů.

• Citovat
  • Upravit
11825
25.3.26 17:25

My jsme si brali jen velmi nízkou hypoteku, splátky byly necelých 5 tis. Takže jsme byli vpohode přestože jsem byla doma 5 let a k tomu na půl roku vypadl příjem manželovi kvůli urazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
25.3.26 17:29
@Akfos píše: Více

Zvládali jsme to dobře. Protože jsem k rodičáku normálně pracovala. A ještě si rozjížděla svůj podnik. :)

A jaké máme příjmy, výdaje a další věci, ti může být jedno. Tato informace je pro tebe naprosto zbytečná. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 17:31

To je dost těžká otázka.. když jeden příjem může být 30tis ale i 80tis u manžela. A hypotéka může být 15tis a taky 35tis.
My neměli sice hypo, ale měli nějaké půjčky. Plus muž byl v insolvenci a stejně jsme šli do toho a dítě měli. No já taky přiložila ruku k dílu a šla na brigádu od půlroku věku dcery. Muž taky praqcovat hodně… měl brigády. Noo a šlo to. Ted to nejhorší je za námi, ač ještě máme dluhy přes 2mil. Ale v tom je ted už i hypo, ale bohužel i nějaké úvěry… ale máme i rezervu už po ruce na tři měsíce ( a šetří se dále.. chceme na půl roku určitě), platí se nějaké fondy, DIP… zatím málo, zvedat se bude až bude ta půlroční rezerva… Všechno jde… My nedělali sbírky na doniu na pračku, ale prostě jsem si šli více na brigádu a vydělali na ní… praačku jsem nechtěla po někom, ale koupili levnou za 5-6tis novou.

• Citovat
  • Upravit
37131
25.3.26 17:47

Tak člověk by měl normálně vyjít z jednoho platu :nevim: to vás manžel neuživí? Rodicak pokryje tak potřeby dítěte no :nevim: ja mam v okolí treba i spoustu samoživitelů a všichni vychází v pohode s jednim platem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
25.3.26 17:47
@Vladusxx píše: Více

To jste si ale brali před xy lety, kdy barák nestál 10mil :mrgreen:

Máme hypotéku takovou, aby to nebyla ani půlka jednoho platu. Ale pak musíš mít odpovídající plat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
25.3.26 17:59

@pikola před 5 lety a kupovali jsme byt ne barak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
25.3.26 18:06
@Kriss Tina píše: Více

No, neřekla bych že všichni samoživitelé vychází v pohodě s jedním platem, povětšinou nemají tu hypotéku a naopak berou nějaké sociální dávky, i když najdou se samozřejmě vyjímky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
25.3.26 18:21

A k čemu ti ta informace bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.26 18:23

Nemáme žádný velký příjmy, ale vycházíme úplně v pohodě.

Manžel plat: 45 000,–
Rodičák : 11 000,–

Hypo: 8000,– (máme jen na milion)
Energie + voda: 7000,–
Telefony, Internet, TV, pojistky a podobně: 6-7000,–

Cca 30-35 000,– nám zůstává na jídlo, benzin, léky, oblečení a tak dále…..
zvládáme ještě 10 000,– ušetřit. A máme tedy ještě větší úspory z dob, kdy jsem chodila do práce.

Děti máme 2.

• Citovat
  • Upravit
2735
25.3.26 18:39

Nemyslis nahodou na RD? Doporucuji dite do skolky a ty do prace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel