Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by nam dali hypoteku 1350000 když jsem na rodicaku beru 9100 a prítel bere 21000 bohuzel prítel je v registru dluzniku. tak jsem se chtela zeptat jestli by to slo ze bych vzala hypoteku sama a pritel by tam byl jako spolubydlici děkuji předem za odpoved..
@stestickoQ A to myslíš, že by ti s rodičákem a bez dalšího příjmu někdo dal hypotéku?
@j.a.n.i1 ja myslela ze jestli by se dalo uvest pritele do hypoteky jako spolubydlici i jeho prijem
@stestickoQ Ale banku žádný spolubydlící nezajímá, tu zajímají pouze žadatelé o hypotéku a ti se pak samozřejmě prověřují proti registru, takže by záviselo na to, co je to za záznamy, který tam má.
Jakmile se bude uvádět jeho příjem, tak si budou kontrolovat jeho registry. Tobě samotné hypotéku neschválí zcela určitě.
@stestickoQ píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by nam dali hypoteku 1350000 když jsem na rodicaku beru 9100 a prítel bere 21000 bohuzel prítel je v registru dluzniku. tak jsem se chtela zeptat jestli by to slo ze bych vzala hypoteku sama a pritel by tam byl jako spolubydlici děkuji předem za odpoved..
Tobě hypo nikdo nedá.
U tvého přítele záleží, kolik a kdy dlužil (jestli se opozdil s placením účtu za telefon, nebo jestli nepati úvěr)a taky kolik máte našetřeno. 100% hypo vám nikdo nedá.
U zaplaceného dluhu si asi po třech letech může zažádat o výmaz.
Ale jinak je to o ničem. Měli jsme podobný problém a chtěli hypo jen na rekonstrukci domu ve vlastnictví a nevyšlo to. Já sama s mým tehdejším příjmem sem nárok neměla a chlap v té době veden v registru vůbec nepadal v úvahu…
Museli jsme si poradit jinak… ![]()
@stestickoQ : jestli je to zaplacené mohlo by to jít. 1-2 opožděné splátky většina bank neřeší, ale zesplatněné úvěry a pak doplacené většinou neprojdou. Museli by za přítele jít do úvěru rodiče (jeho, tvoje) a fakticky by jste to platili jen vy. Až by bylo 3-4 roky po doplacení toho problémového úvěru, za poplatek pár tisíc může udělat banka výměnu dlužníků. Rodiče budou čistí a pojede se dál.