Hypoteka, spolubydlící

88
17.6.15 09:20

Hypoteka, spolubydlící

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by nam dali hypoteku 1350000 když jsem na rodicaku beru 9100 a prítel bere 21000 bohuzel prítel je v registru dluzniku. tak jsem se chtela zeptat jestli by to slo ze bych vzala hypoteku sama a pritel by tam byl jako spolubydlici děkuji předem za odpoved..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101618
17.6.15 09:22

@stestickoQ A to myslíš, že by ti s rodičákem a bez dalšího příjmu někdo dal hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
17.6.15 09:26

@j.a.n.i1 ja myslela ze jestli by se dalo uvest pritele do hypoteky jako spolubydlici i jeho prijem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
17.6.15 09:31

@stestickoQ Ale banku žádný spolubydlící nezajímá, tu zajímají pouze žadatelé o hypotéku a ti se pak samozřejmě prověřují proti registru, takže by záviselo na to, co je to za záznamy, který tam má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.6.15 09:31

Jakmile se bude uvádět jeho příjem, tak si budou kontrolovat jeho registry. Tobě samotné hypotéku neschválí zcela určitě.

• Citovat
  • Upravit
3861
17.6.15 09:38

@stestickoQ a dluh v registru má již zaplacený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.6.15 09:44
@stestickoQ píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli by nam dali hypoteku 1350000 když jsem na rodicaku beru 9100 a prítel bere 21000 bohuzel prítel je v registru dluzniku. tak jsem se chtela zeptat jestli by to slo ze bych vzala hypoteku sama a pritel by tam byl jako spolubydlici děkuji předem za odpoved..

Tobě hypo nikdo nedá.
U tvého přítele záleží, kolik a kdy dlužil (jestli se opozdil s placením účtu za telefon, nebo jestli nepati úvěr)a taky kolik máte našetřeno. 100% hypo vám nikdo nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
17.6.15 09:49

@elinka90 ano dluh je už zaplacený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
17.6.15 09:50

Děkujem vám za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.6.15 10:28

U zaplaceného dluhu si asi po třech letech může zažádat o výmaz.
Ale jinak je to o ničem. Měli jsme podobný problém a chtěli hypo jen na rekonstrukci domu ve vlastnictví a nevyšlo to. Já sama s mým tehdejším příjmem sem nárok neměla a chlap v té době veden v registru vůbec nepadal v úvahu…
Museli jsme si poradit jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
17.6.15 12:10

@stestickoQ : jestli je to zaplacené mohlo by to jít. 1-2 opožděné splátky většina bank neřeší, ale zesplatněné úvěry a pak doplacené většinou neprojdou. Museli by za přítele jít do úvěru rodiče (jeho, tvoje) a fakticky by jste to platili jen vy. Až by bylo 3-4 roky po doplacení toho problémového úvěru, za poplatek pár tisíc může udělat banka výměnu dlužníků. Rodiče budou čistí a pojede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel