Máme rodičák a přítelův příjem, dostaneme hypotéku?

252
12.6.15 22:10

Dostanu hypotéku?

Ahoj, zajímá mě jestli má někdo zkušenosti s tím, že i přesto, že má příjem jen rodičák a dostal hypotéku? Já mám rodičák 6 611kč a přítel má příjem 16 500kč, z toho teda 3 000kč alimenty. Rádi bychom koupili dům tak do 1 000 000kč, ale myslim si, že pokud mám příjem jen rodičák, takže mi to všude zamítnou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35326
12.6.15 22:12

A z ceho to hodlate splacet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.6.15 22:14

@Labuť19 Pro mě je dost obtížné si představit z vašeho příjmu sotva vyžít, natož splácet hypotéku. Kolik tisíc měsíčně můžete z vašeho příjmu postrádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
12.6.15 22:15

A co vaše životní náklady teď bez hypotéky? Kolik Vám měsíčně zbývá? Máte něco našetřeno? To jsou zasadní otázky a až pak bych přemýšlela jestli mi hypotéku dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.6.15 22:18

Takže máte příjem 20 tis. náklady na barák budou určitě tak 5 tis. měsíčně-plyn, voda, elektrika a další. Tak zbyde 15 tis.
Z toho platit hypotéku? a ještě nějak žít? No hodně štěstí. Stačí aby parner onemocněl a jste v…
Počkala bych, až budeš vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
12.6.15 22:18

Peněz máte dohromady málo, ale k otázce - ano jde to. My ji takto dostali, já na rodičáku a manžel klasicky v procesu. Každá banka ale posuzuje jinak, můj rodičák se nakonec neposuzoval, nebo jen nějaká poměrná část z něj, a vlastně jsme hypo dostali na základě příjmu manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16180
12.6.15 22:20

Na kolik procent ceny domu si chcete půjčit a jaké máte další úspory na poplatky okolo, opravy, vybavení apod.? Ona banka jinak posuzuje příjmy u hypo na 50% ceny nemovitosti a jinak na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.6.15 22:27

Byla jsem na tom podobně loni na podzim podobně já na rodičáku ale my jsme refinancovaly hypotéku k jiné bance 1 000 000,– a i když má hodnota baráku ke 2 000 000,– a já si našla práci na čtvr úvazku měly jsme velké problémy ale nakonec to daly. Myslím, že budete mít velké problémy s příjmem ale uvidíš co ti řeknou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
12.6.15 22:37

@Labuť19 máte malé příjmy, to je jedna věc.. a navíc myslím, že banka Vám ani 100% ceny domu nepůjčí, měli byste mít tak 200-300tis našetřeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
12.6.15 23:19

Mame prijmy dvojnasobne a hypo jsme si vzali 1.2 milionu. I kdyby vam ji dali, tak teda budete vychazet uplne tip top.
Edit - ja jsem taky na rodicaku a nnormalne nam ho pocitali jako prijem, jsme u komercky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
13.6.15 00:54

Rodičák se počítá jako příjem - mateřská ne celá, ale jen její část (to nevím přesně kolik), rodičák celý. Taky to tak teď máme a rodičák započítali (u HB). Takže celkově asi půjde hlavně o to, kolik chcete půjčit (100%? Míň?), aby vám vyšla bonita. Poptej se u nějakýho makléře, ať ti srovná banky, jestli je šance nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.6.15 03:55

@Labuť19 otázka je spíš, jestli je to rozumný nápad. Ale s trochou trpělivosti a při rozumné částce asi dostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
13.6.15 07:42

Neverim, ze by vam tu hypoteku dali. A pokud ano, budete dalsi, co budou brecet, jak na nic nemaji a budete jen zivorit. Platit hypoteku, naklady na dum, dum za milion taky nebude zadna hitparada, celkove je dum drazsi nez byt.Nase zkusenost-mame novostavbu a kazdy mesic se jen a jen vali penize do domu, do zahrady, porad dalsi a dalsi vydaje, co proste musi byt. Neumim si predstavit, ze se vam zije tak dobre, ze mate na hypoteku a na dum celkove. A zajimalo by me, kdy si konecne lidi uvedomi, ze proste ne kazdy na ten dum holt ma…hlavne, ze vsichni desne chteji domecky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.6.15 07:44

Rodičák problém není, já jsem na rodičáku a schválili nám druhou hypošku. Problém ovšem jsou nízký příjmy :nevim: taky si uvědomte, že to není jenom hypotéka, ale ještě než vám ji schválí/neschválí do toho narvete tak kolem 20.000 :nevim: pak pojištění baráku, životní pojistka, voda, elektrika, nevím kolik je dítěti, ale čím je starší, tím víc peněz stojí, taky vybavit barák stojí dost :nevim: navíc do baráku za milion budete muset pravděpodobně ještě hodně peněz vrazit :nevim: já bych do toho ve vaší situaci nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.15 07:55

Já mám rodičák 8.000. Manžel má 19.000. Chceme si půjčit 1,6mil. Prý to nebude problém:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel