Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, jak mám řešit exekuci, která mi dnes přišla.
V roce 2009, kdy jsme ještě nebyla zletilá, jsem se léčila v nemocnici v Opavě a má matka tehdy za mě nezaplatila pobyt 500 korun a dnes mi přišla poměrně vyšší částka. Jak mám tuto situaci řešit, mám to radši okamžitě zaplatit nebo se dá nějak bránit?
Děkuji za rady
Můžu se zeptat kolik ti napařili za tu pětistovku? Asi ti nic jiného nezbude, než to zaplatit.
@annkysilkova zaplatit, jsou rodiče, co neplatí za děcka odpady
Je to asi to samé, jako když jsem někdy v 16.letech cestovala mimo republiku. Dle zákona se musí vracet prošlý pas, já byla nezletilá a nevěděla jsem to. O 10 let poději jsem se přestěhovala a úřady šli po mě, že jsem nevrátila pas a čekala mě tučná pokuta ![]()
@matkabagristy píše:
@annkysilkova zaplatit, jsou rodiče, co neplatí za děcka odpady
Jo to byl můj případ naštěstí byla ta částka celkem únosná ale byla jsem z toho v šoku nemám ráda když někde dlužim ![]()
Prosím tě a nevymáhali to? Jaké jsou tam datumy? Není o už promlčené? Bylo by potřeba se s rozsudkem zajít poradit. Co je to přišla exekuce? Tomu musí předcházet soud.
@terinka4444 píše:
Prosím tě a nevymáhali to? Jaké jsou tam datumy? Není o už promlčené? Bylo by potřeba se s rozsudkem zajít poradit. Co je to přišla exekuce? Tomu musí předcházet soud.
jj soud o tobě bez tebe, tak to chodí u exe
@Daša 2 píše:
jj soud o tobě bez tebe, tak to chodí u exe
neexistuje, vždycky máš lhůtu na vyjádření se k tomu a pokud nesouhlasíš, napíšeš to a musí proběhnout ústní jednání. Soud o tobě bez tebe je pouze tehdy, když nereaguješ a necháš vypršet tu lhůtu.
@terinka4444 no, tady ty dopisy asi chodily zákonným zástupcům, dokud dítě nenabylo zletilosti
No měla jsem dluh ne vlastní vinou. Naletěla jsem něco jako šmejdům apřišla mi exe, užádného soudu jsem nebyla, jen jsem dostala dopis od pana Sokola a spol., bez jakéhokoliv upozornění.
Dnes bych se zachovala jinak
@matkabagristy píše:
@terinka4444 no, tady ty dopisy asi chodily zákonným zástupcům, dokud dítě nenabylo zletilosti
proto se ptám, co v tom je, musí to být napsané v těch papírech, jestli něco chodilo a nějaké rozsudky už byly.
@Daša 2 píše:
No měla jsem dluh ne vlastní vinou. Naletěla jsem něco jako šmejdům apřišla mi exe, užádného soudu jsem nebyla, jen jsem dostala dopis od pana Sokola a spol., bez jakéhokoliv upozornění.
u soudu jsi nebyla, protože jsi z nějakého důvodu nezareagovala na prvotní žalobu o vydání exekučního titulu.
@Daša 2 píše:
To těžko, Sokol není navíc exekutor ale advokát. Takže ti zřejmě přišla předžalobní upomínka.
@mag píše:
To těžko, Sokol není navíc exekutor ale advokát. Takže ti zřejmě přišla předžalobní upomínka.
To je možné, ale zaplatila jsem jednou tolik co jsem dlužila
@Daša 2 píše:
To je možné, ale zaplatila jsem jednou tolik co jsem dlužila
Tak ale nepiš nesmysly.