Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo jak to máte vy a nebo jestli jste něco řešili. Kupujeme dům a já dávám hotovost a zbytek hypotéka. Partner nemá žádnou hotovost, takže veškeré finance dávám já. Jak to řešit s vlastnictvím dát si to jen na sebe nebo na oba? Když partner do toho nedává žádný peníze. Hypotéku pak budeme platit na půl.
Asi bych řešila, jaká to bude část. Jestli dáváš v hotovosti jen to minimum, aby Vám prošla hypotéka je to o něčem jiném než pokud to dá třeba půlku domu. Pokud je to větší částka ošetřila bych si to v poměru vlastnictví, případně jestli to jde nějak přes právníka, abys v případě rozvodu měla toto jako svojí část rovnou.
Pokud budete platit oba, pak by bylo značně nefér, aby byla nemovitost jen na tebe. Ošetřete smluvně, že v případě rozchodu se tvoje investice započítá do vyrovnání nebo si procentuálně stanovte podíly na nemovitosti dle výše vašeho vkladu.
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo jak to máte vy a nebo jestli jste něco řešili. Kupujeme dům a já dávám hotovost a zbytek hypotéka. Partner nemá žádnou hotovost, takže veškeré finance dávám já. Jak to řešit s vlastnictvím dát si to jen na sebe nebo na oba? Když partner do toho nedává žádný peníze. Hypotéku pak budeme platit na půl.
A budete i oba v hypotece?
@Anonymní píše:
A hypotéka bude psaná jen na tebe a nebo na oba? Ta hotovost je jenom minimum potřebné pro hypotéku nebo větší část? ![]()
Asi záleží kolik do toho das. Rozdělila bych to procentuálně a počítala, ze třeba nějakou dobu můžeš být i na rodicaku.
@Anonymní píše:
No a kolik dáváš? Co na to říká partner? Mít napsaný dům jen na sebe, když hypo budete platit oba, je nefér nemyslíš?
Pokud budete platit hypotéku napůl tak je trošku blbost napsat si to jen na sebe.
@varenevejce píše:
Pokud budete platit hypotéku napůl tak je trošku blbost napsat si to jen na sebe.
N, ono taky záleží, kdo bude figurovat v hypotéce, pokud jen zakladatelka, tak mi na tom až zas tak nic nefér nepřijde.
Beru si polovinu a s tím že hypotéka je na mě. Rodicak se neplánuje protože každý máme svoje děti.
@Anonymní píše:
Beru si polovinu a s tím že hypotéka je na mě. Rodicak se neplánuje protože každý máme svoje děti.
Takze polovinu domu zaplatis v hotovosti, na druhou hypo. Tak v tom pripade dum jen na tebe.
@arinecka píše:
Takze polovinu domu zaplatis v hotovosti, na druhou hypo. Tak v tom pripade dum jen na tebe.
No tak partner zaplati vic jak 25%.
Kolik bude ta splatka mesicne?
Ja bych si vzala vse na sebe a jak uz se tu resilo tisickrat, partner pulku energii plus příspěvek na bydleni. Jeste je tam promennou pocet deti a jak casto budou vas.
Když je i hypo jen na tebe, napsala bych celý dům na tebe. Nebo by se mohlo stát, že partner se vypaří, část baráku bude na něj a zacáluješ mu to celý ty.