Hysterektomie v 35 letech

Anonymní
1.3.24 14:30

Hysterektomie v 35 letech

Hezký den, loni v červnu jsem podstoupila hysteroskopii kvůli polypu. Hned za měsíc na kontrole viděla Dr. opět nějakou tekutinu v děloze, byla tam i v lednu po půl roce, odeslala mne tedy na utz do nemocnice, kde jsem dnes byla a jsem v šoku. Prý mám po 2 císařích defekt v jizve, Dr. navrhuje buď rekonstrukci, která by prý byla úspěšná tak na 80%, ale on by se prý přikláněl k hysterektomii, pokud už tedy neplánujeme děti, což jsme naplánovali, ale přece jen je mi teprve 35,a rozhodnutí je definitivní :( Mám měsíc na rozhodnutí, najde se někdo, kdo řešil podobný problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
1.3.24 14:35

A po té rekonstrukci je ještě šance mít děti, nebo už to je velké riziko? Pak by to bylo šul nul žejo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 14:37
@medvidka píše:
A po té rekonstrukci je ještě šance mít děti, nebo už to je velké riziko? Pak by to bylo šul nul žejo..
Říkal, že šlo, ale bylo by to velice rizikové těhotenství, a mohlo by se stát, že jizva by třeba praskla..
  • Citovat
  • Upravit
2003
1.3.24 14:38
@Anonymní píše: Říkal, že šlo, ale bylo by to velice rizikové těhotenství, a mohlo by se stát, že jizva by třeba praskla..

No vidíš, tak zvaž jestli do toho chceš případně jít, kor když je úspěšnost jenom 80%… Už tak máš těmi těhotenstvími dělohu zhuntovanou, proč ještě riskovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
1.3.24 15:06

Podstoupila jsem ji ve 29….co se dá dělat, 2 děti jsem už měla. Teď už se na tom snažím vidět jen plusy, třeba život bez MS je taak svobodný :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.3.24 15:07
@Anonymní píše: Říkal, že šlo, ale bylo by to velice rizikové těhotenství, a mohlo by se stát, že jizva by třeba praskla..

Pak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.24 15:31

Vzhledem k problémům, které odebrání dělohy provází, bych se spíš přikláněla k rekonstrukci. Ne kvůli dětem, ale kvůli zachování normálního stavu v pánvi. Já snad neznám ženu, co by neměla následně zdravotní problémy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.24 15:35

Podstoupila jsem ji týden po 35.narozeninach. Doktor mi ponechal děložní hrdlo, takže je podstatně nižší riziko prolapsu močového měchýře a ostatních orgánů. Funguji úplně normálně jen bez zbytečného krvácení. Děti máme dvě a víc jsem nechtěla. Měla jsem jizvy po císařích a prorůstala mi do nich děložní výstelka. Měla jsem bolesti v podbřišku, krvácení víc, jak 14 dní měsíčně a bolesti v kříži, které jsem přikládala námaze v práci. Od té doby všechny tyto problémy přešly. PMS se dostavuje pořád :lol:

• Citovat
  • Upravit
2003
1.3.24 15:44
@Anonymní píše:
Podstoupila jsem ji týden po 35.narozeninach. Doktor mi ponechal děložní hrdlo, takže je podstatně nižší riziko prolapsu močového měchýře a ostatních orgánů. Funguji úplně normálně jen bez zbytečného krvácení. Děti máme dvě a víc jsem nechtěla. Měla jsem jizvy po císařích a prorůstala mi do nich děložní výstelka. Měla jsem bolesti v podbřišku, krvácení víc, jak 14 dní měsíčně a bolesti v kříži, které jsem přikládala námaze v práci. Od té doby všechny tyto problémy přešly. PMS se dostavuje pořád :lol:

Pokud ti zůstaly vaječníky a dochází k ovulaci, proč bys taky neměla PMS, to s dělohou nemá nic společného :D ale chápu že to bylo pro odlehčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 15:56
@Janli píše:
Vzhledem k problémům, které odebrání dělohy provází, bych se spíš přikláněla k rekonstrukci. Ne kvůli dětem, ale kvůli zachování normálního stavu v pánvi. Já snad neznám ženu, co by neměla následně zdravotní problémy.

Z toho mám právě strach

• Citovat
  • Upravit
2003
1.3.24 16:03
@Anonymní píše:
Z toho mám právě strach

Tak zkus tu operaci, třeba to dopadne dobře, ale s případným dalším těhotenstvím bych se v zájmu zachování zdraví raději rozloučila. Myslím že to pro tebe bude jednodušší, když jakoby budeš mít tu možnost a dobrovolně se rozumově rozhodneš že další dítě ne, než když to za tebe vyřeší definitivně..

Příspěvek upraven 01.03.24 v 16:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
1.3.24 16:04
@Anonymní píše:
Z toho mám právě strach

mamčina nejlepší kamarádka podstoupila hysterektomii ve svých 36 letech kvůli velkému myomu, po operaci byla dlouho slabá a fyzicky nepoužitelná, po úplném vyzdravení si tento stav bez dělohy jen a jen pochvalovala, žádná menstruace - pohoda, dnes je jí 62 let a celou tu dobu žádné zdravotní problémy tohoto typu neměla a nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15427
1.3.24 16:16
@medvidka píše:
Tak zkus tu operaci, třeba to dopadne dobře, ale s případným dalším těhotenstvím bych se v zájmu zachování zdraví raději rozloučila. Myslím že to pro tebe bude jednodušší, když jakoby budeš mít tu možnost a dobrovolně se rozumově rozhodneš že další dítě ne, než když to za tebe vyřeší definitivně..Příspěvek upraven 01.03.24 v 16:04

Ještě bych zvážila fakt, že je 20% šance, že se ta rekonstrukce nepovede a bude muset jít znovu na operaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 16:19
@ivašot. píše:
Ještě bych zvážila fakt, že je 20% šance, že se ta rekonstrukce nepovede a bude muset jít znovu na operaci

Ano, to mě dost odrazuje, taky jsem takhle přemýšlela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.24 16:21
@Janli píše:

Mne je teda 51 a po hysteroktomii a odebrani vajecniku a vejcevodu zadne problemy nemam i libido je zachovane, ani nemam problemy s vlhnutim. Takze ok.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex