Nesoudná až hysterická matka spolužáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77
28.1.10 12:50

Ilwimia

Děkuji i tobě za názor. Teď už vím, že bez svědků nemůžu ani dítěti říct, že nikoho mlátit nebude, je to hrozný, ale asi je to tak. Nebyla jsem na něho v žádném případě zlá, řekla jsem mu to úplně v klidu. Kluci se v šatně kolikrát řežou jak koně a když tam není učitel prostě na ně houknu já, přijde mi to naprosto normální. V životě by mě nenapadlo, že to dítě může doma řešit s maminkou a buď ona nebo už její syn, to nakonec úplně otočí a udělají ze mě mrchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.1.10 12:56

Nouky

Vážně mi mluvíš z duše, presně stejný názor mám i já, myslím si že dobrá učitelka, která děti zná zmůže rozhodně víc. Tam šlo asi vážně nejvíc o to zavřít usta té mamince, která si myslí, že se ubližuje jejímu dítěti. Podle toho co říkala jsou ve škole všichni neschopní a snaží se ututlat šikanu, vyhrožovala školskou inspekcí a já nevím čím vším ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
28.1.10 13:01

Nesoudnost některých rodičů je fakt problém. Nejproblémovější děti ve třídě jsou buď ty, které jsou ze sociálně slabých rodin nebo naopak ty, které jsou z velmi dobře situovaných rodin, nebo jenom prostě mají v některém z rodičů věčného zastánce. Problém je ten, že pokud chce učitel takové dítě potrestat, pak daný trest nemá absolutně žádný výsledek. Ta první skupina si výchovy dětí nehledí, nebo je za jejich kázeňské popř. vědomostní nedostatky dokonce chválí, druhá skupina se obrátí proti učiteli a požaduje „nápravu“ za „neodůvodněný“ trest. To je trošku paradox - v praxi naprosto běžný: ty děti, na které je potřeba vyvíjet jistý výchovný tlak, bývají zrovna ty, které jsou nějakému pedagogickému působení nejvíce odolné!
V každém případě Ti přeji hodně štěstí a vašim pedagogům trošku více upřímného zájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
28.1.10 13:07

Teď si to po sobě čtu - tu první větu jsem špatně napsala - problémové dítě může být samozřejmě z kterékoli sociální sféry populace, ale právě v těchto dvou krajních polohách je nejobtížnější s dítětem jakkoli pracovat, protože rodina daného dítěte nemá zájem s učitelem spolupracovat. Tak papa, já jdu uspávat mrňouska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.1.10 13:23

Přesně, nemusela jsem hned u nadpisu diskuse psát hysterická matka :-D , stačilo by nesoudná. Krásné sny a děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
28.1.10 20:33

Ahoj Lucyy, sice písnu něco mimo tema, ale možná to je trošku podobný… Kdysi jsem o něco byla poprosit sousedku (jednalo se o to že potřebuju upravit věc co mi ušila), SLUŠNĚ jsem ji poprosila že to nesedí a jestli by to šlo upravit… Vyjela na mne že to by tedy nešlo, že jsem to chtěla tak a tak, tak to tak zůstane… A hádej s čím pak přišla moje matka. Že jsem na sousedku sprostě vyjela a nadávala jí. Takže bez svědků už člověk nemůže nejen říct někomu ať neubližuje jiným, ale málem ani pozdravit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
29.1.10 12:35

ahoj Lucy, tak jsem si přečetla Tvůj včerejší příspěvek a co Ti na to říct. I takoví lidé jako je ta uječená matka jsou mezi námi. Já osobně bych zašla do školy a probrala to s třídní nebo přímo s ředitelkou. Ono ten klučina si ted může vymyslet ledaco, jen když se na něho třeba škaredě podíváš.No nemáš to jednoduchý. Tak ať se to spravedlivě vyřeší, pokud to teda půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.1.10 17:21

Děvčata, připomenul bych aktuálně platný zákon o rodině, podle kterého zajišťují výchovu dítěte jen a pouze RODIČE. Škola nemá do výchovy dítěte co mluvit. Což je bohužel klacek v ruce blbců v rodičovské roli vůči slušným občanům, kteří chtějí ve svém okolí klid a pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.1.10 19:16

Měl jsem před lety v jedné „vesničce střediskové“ takový zážitek: odchytil jsem pětiletého klučinu, jak u naší bytovky láme okrasné keře. Tak jsem ho patřičně (v klidu) napomenul. Kluk čekal, že budu ječet, no a já povídám: „Ty se nudíš, že jo? Nemáš co dělat? Tak já ti nějakou zábavu najdu…“ To se při dali ostatní z jejich party - já jsem vytáhl ze sklepa staré ABC, Pionýrské stezky atd., které se tam x roků válely. No a vyprávěl jsem jim o našich klukovských výpravách a tak… Ovšem maince toho klučiny se to pranic nelíbilo. Přilítla na mě a začala ječet, že ty kluky snad osahávám a kdesi cosi… No a přidala se i její matka. Když jsem chtěl veřejně v „místní tištěné drbně“ poukázat na to, že děcka z nudy něco ničí, uslyšel jsem odmítnutí. K dovršení všeho mě začali přemlouvat rozliční důchodci (včetně mých rodičů!), abych ty kluky konečně nechal na pokoji.
Dneska bydlím v Brně, mám klid a s rodiči se (po sérii trapasů a scén) radši nestýkám…
Takže tomu, co tu píše Lucyya, moc dobře rozumím… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.1.10 08:55

Hanule

Joo sousedské vztahy, začínám se domnívat, že jsou ve společnosti roztroušeni jedinci, kteří jsou jakousi tajnou organizací placeni za to aby prudili :think: Všem kteří na takového člověka narazí přeji pevné nervy a v kapse nachystaný diktafon, pro případné vyjasnění zkreslených rozhovorů :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.1.10 09:03

Jura007

To je fakt, že učitelé už nic moc nezmůžou a když není soudný rodič těžko se někde dovoláte. Když jsem chodila do školy já byl na škole pan učitel, který si v případě nevhodného chování vzal dotyčného za dveře a tam ho pěkně profackoval. Nedělal to samozřejmě každému, kdo se při hodině sehnul pod lavici a sebral spadlou propisku, ale s rodiči zlobivců měl takovou dohodu, že v případě nutnosti může přejít k tělesným trestům. Tento učitel byl spravedlivý a i u těch postižených oblíbený :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.1.10 09:10

kajosek

Nad celou situací jsem si dva dny lámala hlavu a došla jsem jen k tomu, že paní nemá co dělat a tímto způsobem se baví. Školu informuju o tom ce se stalo a víc to nehodlám řeši, kluka si už nevšimnu a jeho matku v případě další konfrontace pošlu tam kam patří :-D Mám jen jedny nervy a svých starostí dost a dost a nebudu přeci řešit to, že je někdo cvok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.1.10 19:10

Lucyya, neřekl bych, že se paní tímto způsobem baví. Myslím si, že chce tímto stylem pro svou rodinu - v tomto případě pro své dítě - vybojovat „víc místa na slunci“ (spíš na výsluní). To je bohužel relativně časté na vesnicích a malých městech, kde vznikají celé rodinné klany (mám i jiné zkušenosti než tu popsanou). V daném případě asi povžuje tebe a tvého syna za překážku, kterou je potřeba odklidit z cesty… Jestli můžu radit, zachovávej i při slovních střetech chladnou hlavu a nenech se vyprovokovat k ničemu žalovatelnému.

A ještě rada na závěr: žijeme nejen v době nájemných vrahů, ale taky v době nájemných svědků. Pokud to jenom trochu půjde, snaž se vyhnout i lidem, se kterými se ta maminka přátelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janina111x
9.11.12 22:10

Na debila jako s debilem. Mela jste ji rici, ze se uz tesite, ze synacek vyhrozovani poedol po ni at se nedivi, ze je policajti pak budou vysetrovat s celou familii

• Citovat
  • Upravit
410
19.9.13 23:50

...

@Nouky píše:
Ahoj Lucy,
tak za prvé mě jako pedagoga překvapuje přístup školy, především třídní učitel/ka by měla daný problém řešit trošku citlivěji než bagatelizováním typu „prostě se neperte“ a zaujmout trošku individuální přístup k jednotlivým aktérům aféry a zohlednit motivaci jejich jednání. Taky by neškodila nějaká skupinová diskuze na tohle téma (v třídním kolektivu s citlivým vedením pedagoga). To by měl být v podobné situaci základ - ne všichni učitelé ale sdílejí podobné názory na způsob řešení takových a mnohých jiných konfliktů a raději se od nepříjemností tohoto typu distancují. Pokud jsou učitelé trošku přístupní názorům vás - rodičů - spoléhala bych se na ně. Hlavně nadále podporuj svého syna v tom, aby Ti důvěřoval, aby - pokud by měl mít do budoucna nějaké potíže se spolužáky - se nebál s Tebou o tom mluvit.
Z té arogantní matky bych si nic nedělala - na blbce holt narazíš všude a domluvit se s blbcem je předem prohraný boj.
Asi nemá smysl nějak ovlivňovat v této záležitosti děti samotné, přesto bych asi těm dvěma, co se Tvého syna zastali, poděkovala a vysvětlila jim, že si jejich postoje vážím a z jakého důvodu, aby se příště nebáli pomoct tomu, kdo to potřebuje s tím, že se na to můžou vykašlat, když je čeká stejně jenom trest.
Není rvačka jako rvačka - pokud se učitel nezajímá o pravou pčíčinu a nehodlá v tom hledat hlubší souvislosti, chválí a trestá podle zásady, že je to čistě černé nebo bílé, pak na svém místě nemá co dělat.

Naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati