Hysterický pláč při večerním usínání

4.9.13 10:01

Hysterický pláč při večerním usínání

Ahojte! Věřím, že na e-miminu je mnoho rad ohledně usínání dětí, ale nemám bohužel čas je všechny projít, proto zakládám nové téma, kde popíšu naší situaci.
Synovi je 4,5 měsíce. Od malička nechce dudlík, chvilku si cucal palec, ale to už teď nedělá. Ještě do minulého týdne večer usínal v pohodě - buď při kojení nebo sám v postýlce v leže na břiše, ani jsem u něj nemusela být. Posledních několik večerů bylo ovšem tragických. U kojení neusne a krátce po něm začne hystericky brečet a není možné ho nijak utišit. Brečí, ať je na břiše, na zádech, nebo u mě v náruči. Má úplný záchvat, ani nevnímá že na něj mluvím. Jsem přesvědčená, že řve únavou. Je na něm vidět, že chce spát, ale nedaří se mu usnout. Takhle vydrží řvát celé 2 hodiny do dalšího kojení, při kterém usne. Když ho ale chci přendat do postýlky, většinou se probudí a hysterický řev začne nanovo. :,( To mu pak většinou už ze zoufalství strčím prso, protože vím, že to je jediné, co zabere a nechám ho spát u nás v posteli. Je mi však jasné, že to takhle nemůžu řešit pořád a nechci z něj udělat závisláka na prsu. Mohly byste prosím poradit, jak to řešit? Ještě pro úplnost dodávám, že přes den usíná v pohodě a zoubky mu nerostou, takže kvůli nim to není. Za každou radu předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13183
4.9.13 10:07

Já to řeším výletem v kočárku - když je přetaženej, tak tam zaručeně usne.. Při přenášení do postýlky se mi ale většinou nevzbudí a když jo, tak se jen chvíli vrtí, trochu nadává, ale za chvíli sám zase usne.. Někdy stačí i jen výlet v náručí po zahradě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
4.9.13 10:10

@dandulienka
dávat spát dříve, zřejmě je pak přetažený a neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
4.9.13 10:15

U nás to samé histericky řve od narození, nekojím ale nakrmím pomazlím uhoupu v houpačce odnesu do velké postele, pokukuje pohoupu zavře oči a do rána je klídek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
4.9.13 10:16

Taky se priklanim k tomu zkusit uspat driv. jakmile jsou hodne unaveni, tak maji problem.
nas maly usina nejlip, kdyz ho do postylky vrazim v dobe, kdy jeste no ostatni vubec unavene nepusobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
4.9.13 10:22

Dávat spát dřív zní logicky, ale u nás to teda nepomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
4.9.13 10:36
@zlodcera píše:
Dávat spát dřív zní logicky, ale u nás to teda nepomáhá..

u nás též ne ;)

• Citovat
  • Upravit
308
4.9.13 10:38

Dát spinak dříve.
Pokud se to nepovede, nebo to neodhadnu a mimi mi hystericky narika, dam do kocaru a houpu, do 10 minut usne, pak chvili jeste necham a prenesu do postylky (obcas se trochu probere, zanadava si, ale hned usne).

Do postele prenasim s plinkou na hlavicce, aby ji nic nevyrusilo, kdyz nahodou otevre oci.

To houpani proti placi zabira u nas pouze ze strany na stranu, aby si ji kolibala hlaval zprava doleva.

No zkus to postupně vše, každé mimino se uklidní něčím jiným.

Jo a v tomhle věku cca do půl roku zabral „white noise colic“ (na youtube, to bylo hned po křiku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
4.9.13 10:55

Me to maly taky delal, prisla jsem na to ze za a)je pretazeny b)musi mit uspavaci kazdodenni ritual c) nechat svitit svetlusku d) v ZADNEM pripade se nepokouset prat vecet oblibenou „suchli deku“ a on ji nemit po ruce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.10.19 11:36

@mari1912 malej má 9 mesicu a delato u každého usínání, je úplně jedno jestli ho dáme spát po hodině, dvou nebo kdykoliv
Napapanej je, prebalenej taky, ale bez scén ani spánek
Nevíme co s ním
Kočár je páse, tam dělá kraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
13.9.21 21:32

Oživuji, potřebuji poradit. Malá zachvili 3 měsíce mi neusne jinak než s pláčem před. Už nevím jak na ní, usíná takhle vždy, přetažením to není, kdybych ji dala kdykoliv spát bude takto brečet. Před usnutím je nevrlá a začne plakat, plenka, dudlík..nic nezabírá. Má někdo zkušenosti, jak na to? Budu moc vděčná za jakoukoliv radu. U prsa mi večer usne, to se naučila teď poslední dobou, když se při přenesení vzbudí, tak je to opět scénář-brekot, nevrlost. Díky moc… :(

• Citovat
  • Upravit
2193
13.9.21 22:05

@Nelel12 kdysi jsem četla že riatualem jakým usíná pak chtějí děti zase usnout v případě že se v noci vbudi.. Tedy ve vašem případě prsem.. Co se týče pláče před spaním.. Některé děti to tak mají… Taky jsem o tom už několikrát četla.. Je to na palici ale přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.9.21 22:12

Tak neprenaset, at usne u prsa a nechat spat v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
13.9.21 22:28

@kavulenka
Děkuju za reakci, ona mi přes den sem tam i usne sama v postýlce, jak už vnímá tak si hraje a po chvilce kouknu a má zavřené oči a spí, ale její spánek trvá půl hodiny, hodinu někdy dvě. Je to zlatý miminko, ale to usninaní občas (převážně pořád) je boj. Kočárek..je v něm zlatá, ale blíží se spánek a řev, ale do histerie, že ji musím vyndat, ona obhlidne svět..položím jí a usne, prohlíží si stromy, no obdivuje krásu přírody. U prsa ji klidně večer usnout nechám, má to tak nastavené, vykoupat, teplá voda ji zklidní, pak prso a usne, ne vždy se probudí při přenášení, ale občas ano. A to má pak kukačky jako po ránu, opět rev u dalšího usninaní, nemůžu a nechci ji nechávat vyplakat je ještě maličká a já mám strach..kýla, zalknutí. Nemám na to srdce…prsem pokaždé, kdy chce usnout, to bych ji přežunkala… achjo :,(

• Citovat
  • Upravit
2193
13.9.21 22:31

Chápu… Taky bych nenechavala vyplakat… Podle mě na to nic jiného nepomůže než čas.. Chce to „přežít“ - já vím to moc slyšet člověk nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí