Hysterický pláč u příkrmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.3.21 18:32
@unuděná píše:
Problémů může být milion počínaje bolestí (ať už zubů, dásní - afty?, bříška), rozmarem konče. Já bych jí mrkla do pusinky, jestli tam nemá nějaké poranění a pokud ne a normálně kaká a čůrá, opatrně bych pokračovala s příkrmy. Nikdy ale ne přes hysterický řev. Zkus jinou teplotu příkrmu (nemá to moc studené, teplé?), jiný způsob krmení (v náručí), jinou dobu (není třeba už moc unavená?). To se poddá.

Jo rostou ji zoubky, ale to už skoro týden a předtím problém nebyl. Je fakt že co jsme začali s příkrmy tak kaká po 2-3 dnech a bobek má tuhý, ale celý den je v pohodě, rozbrečí se až po pár lžičkách příkrmů :nevim: teplé to má akorát (jím to s ní), krmím v náručí… No zkusím něco jinak a uvidím. Díky za reakci

• Citovat
  • Upravit
633
20.6.23 11:33

Ahoj, obnovuji diskuzi s rychlým dotazem. Dceři je půl roku, cca před dvěma týdny jsem jí začala dávat příkrmy. Jedla v pohodě, chutnalo jí, na jedno krmení dala tak 6–8 lžiček. Teď poslední tři dny mám problém do ní nacpat byť jen jednu poloprázdnou, ihned začne brečet a vztekat se. Kojím, mléko pije normálně. Před nedávnem jí vykouknul první zoubek, může to být tím? Mám s příkrmy počkat a za pár dní začít zase od začátku, nebo stále nabízet každý den?

Jsem trochu ve stresu, jelikož nás doktorka honí, že když jsem začala přikrmovat až tak pozdě, musí to všechno proběhnout rychleji, už by měla jíst maso, ovoce… A my jsme pořád u zeleniny a teď takový bojkot :D. Je to první děcko, tak tápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
20.6.23 11:57
@Rimonsiley píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi s rychlým dotazem. Dceři je půl roku, cca před dvěma týdny jsem jí začala dávat příkrmy. Jedla v pohodě, chutnalo jí, na jedno krmení dala tak 6–8 lžiček. Teď poslední tři dny mám problém do ní nacpat byť jen jednu poloprázdnou, ihned začne brečet a vztekat se. Kojím, mléko pije normálně. Před nedávnem jí vykouknul první zoubek, může to být tím? Mám s příkrmy počkat a za pár dní začít zase od začátku, nebo stále nabízet každý den?Jsem trochu ve stresu, jelikož nás doktorka honí, že když jsem začala přikrmovat až tak pozdě, musí to všechno proběhnout rychleji, už by měla jíst maso, ovoce… A my jsme pořád u zeleniny a teď takový bojkot :D. Je to první děcko, tak tápu.

Pozdě? 😳 Podle WHO se u kojených dětí začíná po ukončeném 6. měsíci, nebo dřív, pokud mají zájem.
Může to být tím zoubkem, třeba leze další a bolí ji pusa. Nehrotila bych to, zkoušej nabízet, stejně nic sníst ještě nemusí, začátky jsou o tom ochutnávání :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14705
20.6.23 12:04
@Rimonsiley píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi s rychlým dotazem. Dceři je půl roku, cca před dvěma týdny jsem jí začala dávat příkrmy. Jedla v pohodě, chutnalo jí, na jedno krmení dala tak 6–8 lžiček. Teď poslední tři dny mám problém do ní nacpat byť jen jednu poloprázdnou, ihned začne brečet a vztekat se. Kojím, mléko pije normálně. Před nedávnem jí vykouknul první zoubek, může to být tím? Mám s příkrmy počkat a za pár dní začít zase od začátku, nebo stále nabízet každý den?Jsem trochu ve stresu, jelikož nás doktorka honí, že když jsem začala přikrmovat až tak pozdě, musí to všechno proběhnout rychleji, už by měla jíst maso, ovoce… A my jsme pořád u zeleniny a teď takový bojkot :D. Je to první děcko, tak tápu.

Boze, co to mate za doktorku? Jasne ze ji nenut, akorat ji vytvoris blok, trauma. Predstav si, jak by bylo tobe, kdyby te nekdo nutil jist jatra, chobotnice, kobylky (dosad si jidlo, ktere ti nechutna). Urcite nenut, jen nabizej. A ted bych se treba tyden vykaslala i na nabizeni. A pak zkusila nabidnout nejakou zeleninu. Kdyz to neprojde, tak treba jinou zeleninu.

Jsou deti, co jsou treba 9 mesicu plne kojene, protoze nechteji prikrmy.

A zacinat s prikrmy v 6 mesicich neni pozde. Co je to za kec? 8o Jinak ty prikrmy nemaji nahrazovat jidlo. Jde o to, aby dite poznalo nove chute a aby se setkalo s potencialnimi alergeny. Cili je jedno, jestli sni 20 lzicek nebo pul lzicky.

Hlavne klid, nic nehrotit. To dite je pak jeste nervozni z tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.6.23 12:19
@Rimonsiley píše:

Uklidnim tě, mé dítě absolutně přeskočilo období prikrmu ( tak lžička dvě bylo maximum, co byl ochotný sníst). Přešel v roce a půl z kojení na vařenou pevnou, tedy nemixovanou stravu. Taky jsem z toho byla na nervy, to neříkám že ne, ale kdyby mě nestresovaka dětská a okolí, tak jsem mohla být v pohodě já i syn…
Nech ať sní co sní, půl roku je ještě mimco :srdce:

• Citovat
  • Upravit
633
20.6.23 13:17
@Janča6 píše:
Boze, co to mate za doktorku? Jasne ze ji nenut, akorat ji vytvoris blok, trauma. Predstav si, jak by bylo tobe, kdyby te nekdo nutil jist jatra, chobotnice, kobylky (dosad si jidlo, ktere ti nechutna). Urcite nenut, jen nabizej. A ted bych se treba tyden vykaslala i na nabizeni. A pak zkusila nabidnout nejakou zeleninu. Kdyz to neprojde, tak treba jinou zeleninu.

Jsou deti, co jsou treba 9 mesicu plne kojene, protoze nechteji prikrmy.

A zacinat s prikrmy v 6 mesicich neni pozde. Co je to za kec? 8o Jinak ty prikrmy nemaji nahrazovat jidlo. Jde o to, aby dite poznalo nove chute a aby se setkalo s potencialnimi alergeny. Cili je jedno, jestli sni 20 lzicek nebo pul lzicky.

Hlavne klid, nic nehrotit. To dite je pak jeste nervozni z tebe.

Tak samozřejmě ji nenutím, to jsem asi napsala špatně, jen mě zarazilo, že doteď jí chutnalo a najednou taková změna. Ona doktorka začala mluvit od příkrmech už od 4. měsíce, když se zpomalilo přibírání, ale to se mi zdálo brzo. Jinak díky, zkusím to brát víc v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
20.6.23 13:19
@Anais Brno píše:
Uklidnim tě, mé dítě absolutně přeskočilo období prikrmu ( tak lžička dvě bylo maximum, co byl ochotný sníst). Přešel v roce a půl z kojení na vařenou pevnou, tedy nemixovanou stravu. Taky jsem z toho byla na nervy, to neříkám že ne, ale kdyby mě nestresovaka dětská a okolí, tak jsem mohla být v pohodě já i syn…
Nech ať sní co sní, půl roku je ještě mimco :srdce:

Ty jo, to je taky dobrý. Díky, jsem klidnější, takže hlavně se nestresovat a nechat tomu volný průběh, dokud je mimčo spokojené :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.6.23 13:32
@Rimonsiley píše:
Ty jo, to je taky dobrý. Díky, jsem klidnější, takže hlavně se nestresovat a nechat tomu volný průběh, dokud je mimčo spokojené :) :srdce:

Jednou u mě byla kamarádka s dcerkou, věk +/- půl roku a ona ji tak hezky ivuraja pusu, tak jí říkám, můžu jí nakrmit, já tohle nikdy u syna nezažila? Koukala na mě jako na blázna 😁 zase pravda, že jak jedl normální jídlo, tak nebyl. priblen na výletech, pečené kuře, kuřecí plátek, brambory, rýže. Když je člověk poprosil, tak to nekorenili a chodili se dívat tak to rok a půl starý dítě má jídlo nakrájené na talíři a bašti vidličkou 😁

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko