Přikrmované dítě odmítá opakovaně příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přikrmované dítě odmítá opakovaně příkrm
Ahoj maminky,
mám veliký problém se svou skoro 7 měsíční holčičkou. Plně kojím a s přikrmováním jsem začala již po ukončení 4 měsíce. Skoro měsíc mi trvalo než jsem do ní byla schopná dostat několik lžiček zeleniny…ale povedlo se. Teď už jí i ovoce, obiloviny a je to cca týden, co jsme začaly, na radu doktorky, s jogurtem.
Již podruhé se mi stalo, že dcera najednou úplně přestala jíst vše kromě mlíčka. Pláče, vsteká se, odmítá otevřít pusinku…ale hlad má, protože nakojit se nechá bez problému.
Poprvé jsem to přičítala zoubkům a po třech dnech, kdy jsem jen kojila a vše ostatní vynechala, se to zase srovnalo..
Teď si nemyslím, že jsou to zoubky. Každopádně je to divné..
Máte někdo podobnou zkušenost? Pomohlo Vám něco? Moc děkuju za jakoukoliv pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě to přijde celkem normální, v tomhle věku bych to neřešila, a dala prso, když je to jen oobčas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to pro ni nové, je ještě malá. Na pár dní jí dej pauzu a pak zase začni. Hlavně ji do ničeho nenuť, ať ji nezaděláš na nějaké problémy s jídlem ![]()
Jen dotaz.. proč jsi začínala s příkrmama tak brzy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenut ji ten jogurt…proste pokud ho jeste nechce zkus to az dyl…my zacali davat az v roce takze nemate kam spechat. Pokud na tom trvas tak zkus namixovat pul jogurt a presnidavku. Nas mlej se tak nacil jist kasi ktero nesnasel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi takhle… Matouš má příkrmy od půl roku a zatím tomu taky moc nedá. Celkem jí ovoce, zelenina je horší (asi záleží jakou má náladu, protože jsem ani nevy sledovala oblíbený druh) a nic dalšího jsem zatím nezkoušela, nemám nervy vyhazovat pokaždé půlku jídla z miniaturní porce. Takže zatím nám nepomohlo nic, ale každý den aspoň trochu nabídnu a doufám že se někdy chytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem přikrmovat od ukončeného čtvrtého měsíce, přesně jak mi řekla doktorka. Ale opravdu hodně dlouho trvalo, než vůbec něco snědla..a nedá se říct, že jí něco vysloveně chutná nebo nechutná. Jogurt od začátku míchám s banánem nebo uvařenou hruškou a první dny s ním problém nebyl.
Teď nechce nic ![]()
Děkuju za rady..nechám ji ještě den na mlíku (třetí) a pak to zase vyzkouším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen takova poznamka, pokud davas prikrmy, tak uz plne nekojis
ale to je jedno, nektery deti jsou proste nezravci, ja si to zazila u druhyho ditka, ten poradne prikrmy neji a moc jidlu neda ani ted, respektive ji jen to, co chce on, jinak je schopnej byt hlady a na MM… Do roka toho snedl fakt malinko a byl prevazne kojenej, ted je to o neco lepsi, ale porad nic moc… Ale prospiva, podvizivenej neni (v roce mel 79 cm a 10,5 kila), takze to neresim… Nabizim, ale nenutim… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mám zkušenost, moje kojený dítě trochu jedlo, pak jí začaly růst 4 horní zuby a byl s příkrmama konec skoro na dalšího půl roku.. Takže nějaká souvislost tam být může.. Rozjedla se trochu až v roce - když začala jíst naše jídlo..
Je to tím kojením, kdyby byla na láhvi, tak už určitě jí normálně.. Odstavovat jí kvůli tomu nebudu.. Dospěje k tomu sama, jak psala Kate - taky prospívá až moc, v roce měla 12 kg vlastně jen z mlíka a z ovoce.. Důležitý je aby uměli kousat a byli schopní jíst ze lžičky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala mi to do roka, začala pěkné jíst, až jí dávám, to co nám. U nás byl úspěch 2-3 lžičky. Takže klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolikrát to na zuby nevypadá a stejně to zuby jsou, to, že bolej, neznamená, že se musí nutně nějaký proříznout. Takže pokud pro tebe není kojení nějaký prolém, tak prostě koj a na pár dní si dej s příkrmama oraz. Je to někdy náročný na psychiku, člověk neustále zkouší, co by mohlo těm malejm potvůrkám chutnat a stejně nám na to dlabou. Pár dní to pusť z hlavy, ani bych nenabízela (ty si tím duševně odpočineš, nebudeš neustále řešit, jestli přesnídávku nebo jogurt) a ono se to srovná samo
Vlastně co ti taky jiného zbývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moji malý je rok a 3 týdny a dá se říct, že pořád jen kojím… ve 4 měsících jsem zkusila mrkev a to se mi poprvé a do této doby naposled pozvracela. odložila jsem příkrmy na 6.měsíc a vlastně mi odmítá poslušně otevírat pusu doteď..zkouším kupovaný, mnou vařený, mix vařený kupovaný a prostě nic…ani babičkám pusu neotevřela a to mi vždycky radí, jak ji mám krmit
každý den ji připravuju snídani chleba/rohlík, šunka/sýr, rajče/okurka a pár drobků asi spolkne
a nechci to zakřiknout, ale tak měsíc mi skoro každý den mi obědvá okolo 100 g masozeleniny (kousky ji problémy nedělají)
minulej týden teda 3 dny nesnědla vůbec nic mimo MM… občas si dá i sváču - (zhruba 1/4 banánu nebo trochu mandarinky, pomeranče - všechno máme čerstvý přímo ze stromu - na Kypru máme sezónu, jogurtu, přesnídávky… ale tak max 50 g), kaše odmítá jakýkoliv… do ničeho ji nenutím, vypadá to, že nestrádá (má cca 10 a půl kila), nemocná nebyla ani jednou, neřeším, hlavně, že je spokojená
a navíc se při kojení suprově hubne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky. Johanka má v necelých 7 měsících 75 cm a 8300g..takže o strádání asi řeč být nemůže. Navíc je velmi aktivní. Už péruje na čtyřech a snaží se o pohyb kupředu. Počítám, že kdyby nebyla v pohodě, tak to bude vypadat jinak.
Přestanu to řešit, ještě dneska si dáme pauzu a zítra jí zkusím zase něco nabídnout kromě MM. Uvidíme. Snad se časem rozjí. Třeba to opravdu jsou ty zoubky. Už má čtyři, tak proč by tam nemohl být další ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
odmítání
Ahoj holky, prosím setkaly jste se některá s tím, mám za chvilku 7 měsíční holčičku, přikrmujeme od 5 měsíce, protože pomalu přibírá, ale je tak akorát, není podvyživená, má tedy teď asi tak 70cm a váží 6800g, ale chtěla jsem se zeptat, doteď mi papala hezky příkrmy, sice málo ale papala, ale teď nějak blbne, vyrve mi lžičku a nacpe si ji do pusinky a to je tak furt, takže většinou všecko jídlo skončí na plínce, na oblečení, takže jí to jídlo už nervy a jde se dopapat MM, myslíte si že za to můžou zuby? nebo prostě nálada toho dítěte, kaši na večer vždycky měla ráda, ale teď zase mi vyškubne lžičku, potřebovala bych svěrací kazajku ![]()
- Citovat
- Upravit
Doporučuju druhou lžičku, dítě má jednu, symbolicky oráchat v pokrmu, ať má pocit, že se krmí a krmit svojí lžičkou.
S druhorozeným to byl jeden čas očistec. Pak se to vyřešilo druhou lžičkou na čas a pak si začal jídlo vyhrabávat z pusy rukou, stačil nestřežený okamžik, vyndal zpusy a rozmatlal po obličeji, vlasech… Pokud bylo něco výrazně barevného, svazovala jsem ho plínou, aby si do pusy nemohl sahat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maly miva podobne obdobi (9m), ted momentalne odmita obedy a jsem rada, ze jej presvedcim snist aspon pul porce, co snel driv. Predtim pro zmenu nechtel ovoce, ted ho ji s nadsenim. Jednu dobu zacal bojkotovat UM, ted pije rano ctvrt litru ![]()
uz to moc neresim a snazim se sama sebe ujistit, ze to zas prejde ![]()
jo a druhou lzicku do ruky davam, at ma cim sermovat, ale teda obcas tou svoji trefi tu moji plnou a vystreli obsah vsude kolem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit