2měsíční přibírá málo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2M - přibírá málo
Ahoj všem, dnes jsme byli u dětské doktorky a ta nám řekla, že jsme za 14 dní přibraly 150g, což by prý brala radši za týden, ne za dva. To samé nám řekla i na minulé návštěvě. Synek je plně kojený, po 2-25 hodinách ve dne, v noci ho necháváme chrupat ( i 6-7 hodin v kuse). Já osobně se snažím jíst dietně, šunka, sýr, tm. pečivo, ryby, kuř. maso, jogurty, tvarohy, jablka, mrkve, cereálie, piju mléko a čaje… a do toho každý den sportuju( ale NEdostávám se do anaerobních hodnot, kdy se vyplavuje kys. mléčná).Myslítem že bych měla změnit stravu? byla jsem zvyklá takhle jíst před i v těhotenství… myslíte, že syn nepřibírá kvůli tomu, že jím tak jak jím a že každý den cvičím? Že by měl nedostatek živin? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Muj nazor je, že strava vliv moc nemá, ale spíš to, když moc nepřibírá tak bych nenechala spát 6 hodin bez jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja bych do stravy zaradila trosku tuku (ja abych mela dost mlika jedu na plnotucnych jogurtech) a pila hodne kojo caje. Moje prtavka ma ve 2,5 mesicich 5,41 a narodila se s 3,50. A to pribira hodne hranicne, deti do 12 tydnu by mely pribirat idealne 200g tydne, pak do pul roku 150g tydne (dle moji MUDry) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stravou to nebude, to leda bys jedla jen vodu s chlebem, a možná ani to ne.
Některý děti holt přibývají míň, důležitý je, že nehubne, a souhlasím s @marieondatra, kojila bych ještě navíc v noci, nevím, jaký je tvůj syn, ale naše malá se ani nemusí probudit úplně, přicucne se a pije v polospánku, a hned pak zas spí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule můj laický názor je, že tvá strava nemá až tak velký vliv. Já pořádně jím prakticky jednou denně - oběd, k snídani housku s něčím, přes den sem tam sladkost, takže o nějaké super vyvážené pravidelné stravě se nedá hovořit ani omylem. Prcek za měsíc přibral 1,2 kg, v 6ti týdnech měl 4,4kg, takže téměř jako tvůj malý (porodní váha 3kg). Jediné, co bych zkusila je buzení v noci, ale chápu, že jsi ráda, že se můžeš vyspat. A co doporučila doktorka?
Příspěvek upraven 20.12.12 v 13:14
- Citovat
- Upravit
Budila bych v noci na kojení…
U nás to zabralo, najednou se začala sama budit a helemese začala přibírat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm, tak asi fakt jak u koho. Ja kdyz par dni jim „spatne“ = necpu se petkrat denne a nedam x litru tekutin a kojo caje, tak mam o hodne mene mlika. Mala nerve, ale mene pribira zvladla by vypit vice (jak jsem psala, mame take hranicni prirustky, takze si stravu hodne hlidam)
Jo a kdyz nejaky den nemam jogurty, tak se to hned projevi u male, ze se nemuze vykakat, takze strave docela verim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chytrá horákyňka no doktorka doporučila kojit častěji… mám teda pocit, že s takovou už vůbec nicn estihnu, ale budiž
O tom mým jídle jsem jí neříkala, to mě napadlo až doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Siisule píše:
@chytrá horákyňka no doktorka doporučila kojit častěji… mám teda pocit, že s takovou už vůbec nicn estihnu, ale budižO tom mým jídle jsem jí neříkala, to mě napadlo až doma…
no tak priority. kkrmení dítěta a pak to ostatní, a nebo pokud chceš mít klid tak dej UM, ale přijdeš o mléko. Já z duvodu abych tak nějak stíhala tak odstříkávám a dávám z flašky. jí po 3 a v noci po 6 hodinách a přibírá. vím přesně kolik vypije. když pil z prsa, pil mín a časteji což nešlo moc časově sobě. takhle sice trívám čas odstříkáváním, ale mám spokojené obě děti i sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik já kolikrát nestíhám vypít ani dva litry denně, mlíko jen v Caru a z mléčných výrobků jen tu a tam sýr…no když to tak čtu po sobě, tak jím jako prase teda
. Nicméně na mlíko to vliv nemá.
@Siisule Já myslím, že jíš v pohodě, navíc pokud se tak stravuješ dlouhodobě, tak to není pro tělo žádná novinka. Otázkou, co ten sport, ale já s prvním prckem nachodila denně svižným tempem 10km, má kila šla dolů během 4 měsíců a prtě přibíralo stejně dobře jako to druhé teď. Těžko říct, ale když už teď kojíš co 2 hodiny, tak si moc neumím představit kojit častěji. Leda opravdu v noci a i to není jistota. Já prcka v noci neprobudím, spí jak pařez. Zkus zavolat nějaké laktační poradkyni nebo se stav do porodnice (pokud budou ochotní) a prober to s nima. Vážila doktorka prcka před a po kojení, kolik toho vypije? Třeba pije málo…kamarádka to tak měla, nakonec půl roku odsávala a krmila z lahve, prcek neuměl dobře sát.
- Citovat
- Upravit
Já mám dvojčata, korigovaně jim je 2měsíce a týden. Každopádně mi jedí stále po 3 hodinách a když jsem kojila, tak jsem v podstatě nic jiného nedělala, takže koj častěji, koukni, jak mi přibírají do podpisku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit