Velikost příkrmů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
20.12.12 12:42

Velikost příkrmů

Ahojky holky, malýmu je šest a půl měsíce. Už k obědu papáme různě kombinovanou zeleninku a i s masem, dáváme i různé ovoce, nejraději má jablíčko s banánkem. Chci se ale zeptat kolik zhruba by toho měl sníst? Malý je trochu nenasyta, neví, kdy má dost, tak se chci zeptat jak to máte vy. Já mu zatím jídlo odměřuji do skleničky, ve které byl koupený příkrm, ale vlastně nevím, kolik toho může sníst a občas pláče, že by si ještě dal. Pak jsem se chtěla ještě zeptat na noční buzení a brečení. Od narození mi malý spal celou noc víceméně v klidu, ale v poslední době se v noci budí s pláčem a když mi usne v náručí tak, cca za 20 minut nebo za hodinku zase brečí. Teď nám vylezly dva zoubky a občas, když ho takhle v noci chovám, tak prdí, ale ne vždycky, tak nevím jak mu můžu pomoci. Dávala jsem mu kapičky espumisanu, nahřívala bříško, ale přijde mi, že nic nezabírá a nejsem si jistá, že je to bolením bříška. Zkuste mi poradit, co by to mohlo být a jak mu pomoci. Děkuji všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1021
20.12.12 12:59

Ahoj, ja mam tedy s jidlem opacny problem, malej je hrozne vybiravej. Takze kdyz vyjdu z mych zkusenosti, rekla bych, ze pokud mu chutna, tak bych mu davala i vic jak sklenicku, nenechala bych ho plakat, ze chce jeste. Jak je na tom s vahou? I kdyz ani to neni smerodatne. Malej do pul roku pribiral (byl na MM) hrozne moc, co jsme zavedli prikrmy, tak je hubenejsi a hubenejsi. :roll: Tak bych rekla, jen ho vykrmuj, nikdy nevis, kdy se to muze zlomit a muze zacit s jidlem stavkovat! Bud rada, ze pekne papa! :mrgreen:
Co se tyce place v noci, myslim, ze prdikama to nebude, na to uz je dost starej. Me prijde, ze decka polykaj vzduch, kdyz placou, malej taky obcas prdi, kdyz place. :nevim: Takze boleni briska bych jako pricinu nevidela, to spis ty zoubky ho budi. Ony ty deti pry pres den zoubky moc nevnimaj, to maji jine podnety, ale v noci se na ty bolave dasnicky vic zameruji. Zkusila bych nejakou masticku na dasne nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
20.12.12 13:54

Plná porce oběda je myslim 150-200g, větší jedlíci sní možná i 250g, náš špunt (necelých 9m) snědl nejvíc asi kolem 220g, ke svačině mu dám třeba jablko s banánem, samotný banán (někdy i dva) jablko s hruškou, hrušky samotný (jednou mi snědl tři hrušky, ale já to trochu povařim takže je to hodně vodový) a to mu dám kolik sám chce, ale většinou je to kombinace dvou ks ovoce a víc mu nedávám, myslim že to stačí..
Jinak se spaním to náš malej má taky, některý noci spí krásně (2× se budí tedy pokaždý na jídlo), pak zas několik nocí kdy se budí mezi jídly na dudlík a to hlavně v době kdy rostou zuby, teď už má pod dásní vidět sedmý zub a taky dneska v noci byl vzhůru častěji, takže i u vás tipuju zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
20.12.12 13:57

@Easinka náš špunt taky co byl jen na MM přibíral tryskem, co jsme začli přikrmovat tak začal přibírat míň - a koukám pod metřík, co má váš malej v 15m to měl náš malej v 5,5m :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
20.12.12 14:06

Od narození je velkej, při narození měl 3,9 kg a ted má 8,5 kg a měří 75 cm. Teď už moc nepřibírá.

Jinak teď jsme papali a zdá se mi, že mu lezou ke všemu rovnou i ty zoubky nahoře, takže to asi vážně bude těma zoubkama. Nějakou mastičku tu mám, ale nechtělo se mi jí používat, když nemá ty dásničky zarudlé a tolik ho to přes den nebolí. To co píšeš dává smysl, tak tu mastičku zkusím. Děkuji.

Neměla bys nějaký recept na příkrmy, nemám asi moc fantazie a je to pořád to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
20.12.12 14:19

@barcy tak to máte pěknýho dlouhána! Mírama máme prcky podobný, jen náš je maličko menší.. Jinak k obědu různě kombinuju - já začala s příkrmama v 5,5m - mrkev, brambory, maso (kuřecí nebo hovězí, k jiným nemam přítup), brokolici, v 6,5 jsem dala i květák, pak kupuju ve skleničce dýni, pastiňák a špenát a různě kombinuju se zeleninou co uvařim, jednou týdě půlku vařenýho žloutku, kousek petržele, můžeš i červenou řepu (tu já jsem nedala protože u nás jí neprdávaji), rýži.. kdyžtak můžeš kouknout na kojeni.net tam jsou tabulky co je od kterýho měsíce vhodný, já to mam o půlměsíce šouplý když jsme začli přikrmovat dřív..

EDIT: v 6,5m jsem zavedla lepek, takže jsem nakoupila vločky - ovesný, ječmený, žitný a pšeničny (v tomhle pořadí obsahují od nejmenší množstzví lepku po největší) a v tomhle pořadí jsem mu je po 4 dnech zaváděla do jídla (nejdřív 4dni lžíčka ovesných, pak ječných…), namočila jsem dopředu a pak dala vařit se zeleninou.. Možná mně někdo odsudí že jsem začla s lepkem brzo, já myslim že akorát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
20.12.12 23:24

Mám 6 a půl měsíčního drobka a k obědu mi zbaští 190 ml příkrmu a ještě by něco zakousnul, tahá mi ručičkou z ruky mističku, kouká do ní a otevírá pusinku, když vidí, že už nením napije se a je spokojenej :lol: Jinak budí se o půl noci 200ml sunaru a v půl pátý 200ml sunaru v 9 přesnídávka nebo ovoce ve 12:30 oběd a v 16 sunar 200ml v 19:30 sunar nebo kašičku :P teď se budil cca 1,5 hodiny, vylezl nám první zoubek nahoře uprostřed :lol: dneska jsme ho našli potvoru :mavam: prdí taky často ale myslím, že to bylo tím zoubkem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.12.12 15:16

Tak to jsem ho celkem šidila, dávala jsem mu jen z té malé skleničky, nemá ani 150, tak to mu můžu v klidu dávat víc. Nejde o to, že bych mu chtěla nějak hlídat nějak linii, ale i u mléka kolikrát plakal, a pak po odkrknutí rovnou ublinkával. Je to prostě takovej malej nenasyta, ale jsem ráda, že papá ma nemusím do něj všechno nutit jako u některých dětí. Děkuji vám za rady. Občas člověk potřebuje jen slyšet stejný názor od ostatních, aby se ujistil, že nedělá něco špatně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
25.12.12 22:14

@barcy No já taky nejprve taky dávala malou skleničku cca 14 dní ale pak malej otevíral pořád pusinku a když jsem ho utřela, začal plakat a říkat ungí, což říká od 3 měsíce, když má hlad :roll:. Dneska jsem mu dala k obědu 190ml mrkvičku s bramborem a kuřecí a snědl půlku - pak to plival ;) k přesnídávce snědl půlku skleničky broskvový přesnídávky s 5 piškotkama a dožadoval se ještě, tak zblajznul i zbytek sklenice a byl spokojenej. Včera dostal jogurtík s malinama a taky ublinknul - asi než si na to zvykne. Takže si vždycky řekne, jestli ještě jo nebo už ne. Má to teď jak chce on necpu ho když nechce, hlady dobrovolně neumře a už mu leze druhý zoubek - tak odpoledne hodně slintá a asi proto nemá ani tolik hlad a dohání to na večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 11:07

Velikost příkrmů

Holky, prosím, víte jak by to mělo být s těmi porcemi?? Mně i každej doktor říká něco jinýho a jsem fakt dost zmatená…
Mám 8 měsíční holčičku, váží 7kg, měří 70cm. Příkrmy má dopo, oběd, odpo a jí tak různě - někdy pár lžiček, jindy sní 125g. Minimálně půl hodiny po příkrmu dávám ještě mléko (UM), většinou si vypije tak, že to s příkrmem je dohromady 150g. Mléko má i ke snídani a k večeři a to cca 150ml (nedávno pila 120ml, ale vynecháváme noční krmení tak už má 150). Vodu mi zatím odmítá z čehokoliv.
Jídelníček má teda:

• ráno v 6 UM 150ml
  • dopo v 9 svačina + UM celkem 150g
  • k obědu v 13 příkrm + UM celkem 150g
  • odpo v 17 svačina + UM celkem 150g
  • večer v 21 UM 150ml

Je správně, když pije 150ml tak by měla jíst 150g příkrmů? A je to vůbec dostačující? Přijde mi že jí i pije málo.

Jeden Dr. říká že 120g (těch 120 byla dávka mléka co pila) příkrmu stačí, že nemám dokrmovat mlékem a dávat vodu, postupně nahrazovat mléko příkrmem. Druhý Dr. říká že by měla vypít celkem cca 1000ml (což fakt jako nedá i kdyby pila pokaždé 150), že mám dávat mléko i po příkrmu, že mléko je pořád hlavním zdrojem. :nevim: :nevim: :nevim:

A pak ještě přemýšlím, jestli ta porce má být stejně velká bez ohledu na to co to je :think: jakože by měla sníst na porci 150g ovoce, 150g zeleniny s masem, 150g jogurtu, 150g toastu atd.?

• Citovat
  • Upravit
18177
1.6.21 11:36

A ona to mléko vypije? Snedla by prikrmu eventuálně vic? Ja jsem teda kojila, takze hned po jidle jsem dokojovala a celkem zahy, kdyz dvera snedla porci prikrmu (coz teda v tomhle veku bylo cca 180-200g masozeleniny) uz o mliko nestala. Takze jsem kojit po jidle prestala. Jidla jsem ji davala, o kolik stála. Ovoce v te době jedla ze sklenicky, tu vyžahla celou, jogurtu snedla taky dost. Urcite vic nez nez ted v 1+ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30597
1.6.21 11:44

Ja davala tolik, kolik snedli, spis jsem to odhadovala. U starsi jsem si obcas vazila, kolik ubylo, protoze nebylo zrejme, zda snedla aspon lzicku. Asi jsem si nejak odvazovala maso :think:, ale pak to dite stejne nesnedlo… Ale dalo se vydedukovat, ze starsi dcera jedla malo (sklenicka na 2-3 dny :mrgreen: ) a mladsi moc (nekdy i 1.5 sklenicky naraz). Kluk jedl tak normalne myslim. Starsi dcera je v 9r stale diblik, kluk prumerny a mladsi dcera brzy spolkne mamu i tatu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
1.6.21 11:52

Já nikdy jídlo nevazila, proste snědli co snědli, někdy 2 lžičky, někdy 200g skleničku třeba. Mliko sem dávala porad stejně bez ohledu na to, kolik snědli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 12:19
@Ba-stet píše:
A ona to mléko vypije? Snedla by prikrmu eventuálně vic? Ja jsem teda kojila, takze hned po jidle jsem dokojovala a celkem zahy, kdyz dvera snedla porci prikrmu (coz teda v tomhle veku bylo cca 180-200g masozeleniny) uz o mliko nestala. Takze jsem kojit po jidle prestala. Jidla jsem ji davala, o kolik stála. Ovoce v te době jedla ze sklenicky, tu vyžahla celou, jogurtu snedla taky dost. Urcite vic nez nez ted v 1+ :think:

I když sní celou porci příkrmu tak si cucne pak mléka, ale většinou příkrm celý nesní - uzavře pusinku a je konec. Mléko má pak za dýl, to by třeba ještě příkrm jedla, ale to zas dám radši to mléko když nepije vodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.21 12:23

@Hobitka @Kriss Tina Jasně, to je správný přístup, nechat dítě ať si sní a vypije co chce. Jenže ona je dost hubená, přibírá hrozně pomalu a teď mi už dobu na váze stojí. Taky se bojím dehydratace. Tak se snažím jí to jídlo trochu korigovat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko