Dobrota, cukroví bez cukru pro půlroční

1767
17.12.12 21:05

Dobrota bez cukru a

Asi si budete myslet, že jsem se zbláznila :D, ale doktorka mi řekla, že by mimi mělo před půl rokem ochutnat mimo jiné lepek, a mluvila něco o piškotkách, jenže mně až pak došlo, že v piškotech je cukr a tomu bych se raději vyhnula. Než mi to došlo, chtěla jsem mu se starším synem upéct piškotky domácí a bio :) O Vánocích bude mít miminko právě kolem toho půl roka a já bych mu chtěla dát jako pod stromeček nějaké dobroty, když my budeme mít cukroví a tak. Je to prý pro něj důležitý sociální moment, když bude s námi zobat :mrgreen: Napadly mně ty kukuřičné křupky, pak prý jsou nějaké bio sušenky bez cukru od Hero, napadá vás ještě něco? Klidně a ráda to upeču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
17.12.12 21:10

Důležitý sociální moment…to zní hezky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81481
17.12.12 21:12

http://eshop.biopekarnazemanka.cz/…e-bio-pecivo ty kačenky jsou jen s rýžovým sirupem, zvířáka agávový a rýžový
já to ale dávám až později, v tom půlroce křupiny stačily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.12.12 21:18

No, mně šlo právě o to, aby to nemělo sladkou chuť. A ty křupky v sobě zas nemají vlastně ten lepek :think:
To o té socializaci mi říkala opravdu doktorka :-) Ale je na něm vidět, že ho to pěkně štve, že nejí s námi :)
Dá se vůbec upéct něco bez cukru a soli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
17.12.12 21:21

Peču domácí sušenky, úplně jednoduché:
40 g sladu nebo sirupu (dávám kukuřičný sirup ze zdravé výživy, ale dá se i jiný, podle stáří dítěte - javorový, ječmenný…nebo med)
80 g másla
120 g špaldové mouky

Ale půlročnímu dítěti bych to ještě nedala, dávala jsem to (příležitostně) až tak v 8 měsících, kdy už jsem přidávala do příkrmů máslo a věděla jsem, že to dítě snáší dobře. Půlročnímu budou bohatě stačit kukuřičné nebo pohankové křupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.12.12 21:23

Díky holky, ale ty křupky právě nesplňujou tu podmínku ochutnat lepek :mrgreen:
A tím to všechno začalo přece :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
17.12.12 21:23

Cukr neni skodlivy, materske mleko je cukru plne. kdyz peces, muzes tam misto mouckoveho frknout fruktozu nebo glukopur

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.12.12 21:25

Já bych se asi na sociální moment vykvákla, pokud chceš zavést lepek bez cukru a soli, tak mě napadá jen nějaká obilná kaše, případně do příkrmu těstoviny. Nebo upéct třeba domácí rohlíky a nedávat tam sůl, můžete se socializovat u snídaně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.12.12 21:30

A musí k tomu sociálnímu momentu patřit lepek? tak dej tu křupinu a lepek zaveď v kaši. nebo nakrájej rohlík na kolečka a namaž máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
17.12.12 21:45

Lepek ti schvaluji, my ho dávali ochutnat mezi 4 - 6m. Dávala jsem teda sem tam cucat piškot. Pokud chceš striktně vyloučit ten cukr, tak bych dala trochu nějaké té kaše, co lepek obsahuje.
Dnesšní směry radí, seznamovat s lepkem co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.12 22:16

Mě tohle předsevzetí - žádnej cukr, docela rychle přešlo. Cukr je ve všem, tak jsem akorát omezovala. Linecké cukroví je celkem málo slazené, náplň se dá určitě taky vyřešit alternativně, nebo nechat jen tak nenamazané.
S lepkem jsem začala kaší. Příkrmy v půl roce, první tuhá věc byly křupky, piškoty jsou docela tuhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.12 07:30

Hm, mladsimu je rok a tri a zobat s nami nebude. maximalne tak kousky hrusky. udelalal jsem mu kynute tvary - jen mouka, drozdi a spetka cukru - nejede mu to :-)

jestli mas hruzu z trosky cukru, tak mu upec s glukopurem :-)

ale jako klasicke cukrovi - fakt nevim jak.Bez vejce, bez koreni… Jaky bas tam dala tuk? olej? stejne by toho mohlo jen spetku.
Myslim, ze ty kukuricne krupky jsou dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.12.12 07:50

Glukopur je ale pořád cukr, sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.12.12 08:14
@Pudloslava píše:
Hm, mladsimu je rok a tri a zobat s nami nebude. maximalne tak kousky hrusky. udelalal jsem mu kynute tvary - jen mouka, drozdi a spetka cukru - nejede mu to :-)

jestli mas hruzu z trosky cukru, tak mu upec s glukopurem :-)

ale jako klasicke cukrovi - fakt nevim jak.Bez vejce, bez koreni… Jaky bas tam dala tuk? olej? stejne by toho mohlo jen spetku.
Myslim, ze ty kukuricne krupky jsou dobra volba.

proc ne máslo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.12 08:25
@Lama Lama píše:
proc ne máslo? :think:

pulrocnimu diteti BKM? no ja porad zapominam, ze ostatni maji deti zdrave :-) asi vlastne proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí