Dobrota, cukroví bez cukru pro půlroční

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
18.12.12 09:02
@Pudloslava píše:
pulrocnimu diteti BKM? no ja porad zapominam, ze ostatni maji deti zdrave :-) asi vlastne proc ne.

asi jo :lol: O BKM nepadla ani zmínka. Mlíko nebylo ani v tvém výčtu. Aůergie všech emiminích dětí v patrnosti nevedu. :P :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.12.12 10:12
@Lama Lama píše:
asi jo :lol: O BKM nepadla ani zmínka. Mlíko nebylo ani v tvém výčtu. Aůergie všech emiminích dětí v patrnosti nevedu. :P :andel:

no v masle mas BKM (bilkovina kravskeho mleka - rozlisuj ABKM, to je alergie na BKM). Zalezi, jestli jdes se soucasnymi trendy. Dnes se hlasa davat alergeny uz od 4 mesice.
ja bych teda svejm detem nedala ani normalni UM, mam alergicke obe, takze jsem v tom tak zabehla, ze jsem vzdycky v soku, kdyz vidim, co jine deti jedi :-)
jine matky jsou zase v soku, kdyz me vidi davat rocnimu decku hranolky - pro nas jedna z nejbezpecnejsich potravin, co jde venku koupit :-)

maslo je zrejme v pohode. stejne tech bilkovin moc nema, ty dnesni masla uz vubec. ale je to po strance alergenu, jako bys do toho nalila mliko. maslo ani neni kysane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
18.12.12 10:22

No, do piškotů se dává žloutek, mouka, cukr. Tak jsem myslela, jestli by se to nedalo nějak ošidit či nahradit :lol: Ale asi ne.
Pokud jde o cukr, mám hrozné zkušenosti se starším synem, který je po sladkém přímo POSEDLÝ. Několikrát denně se kvůli tomu hádáme. Přitom my to s manželem moc nemusíme a do dvou let jsme mu prakticky nic nedávali kromě ovoce, ale pak to rozjeli různí sousedi, babičky, prodavačky… :oops: Piškoty jsem mu dávala a vůbec mně nenapadlo o tom přemýšlet. Ale radši bch už byla opatrnější. Tak asi proto to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
18.12.12 10:28
@Pudloslava píše:
pulrocnimu diteti BKM? no ja porad zapominam, ze ostatni maji deti zdrave :-) asi vlastne proc ne.

Mně právě Mudr. výslovně řekla, že do půl roka dát dítěti jak lepek, tak BKM :nevim: Pořád to měněj a vědí prd. Ale selský rozum mi vždycky napovídal, že se spíš tělo bude bránit něčemu, co mu najednou dáš po třech letech…
Výjimka jsou exotické potraviny, těm se chci opravdu vyhnout, to považuji za nepřirozené. Já sama jsem alergická na spoustu potravin a v naprosté většině jsou to potraviny, které se v našm prostředí nevyskytují, např. banány, olivy…

Asi mu dám ten piškotek, snad to projednou nevadí :mrgreen:
Anebo jak říkala Lama, oddělit sociální moment a cukr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.12.12 14:20
@Pudloslava píše:
no v masle mas BKM (bilkovina kravskeho mleka - rozlisuj ABKM, to je alergie na BKM). Zalezi, jestli jdes se soucasnymi trendy. Dnes se hlasa davat alergeny uz od 4 mesice.
ja bych teda svejm detem nedala ani normalni UM, mam alergicke obe, takze jsem v tom tak zabehla, ze jsem vzdycky v soku, kdyz vidim, co jine deti jedi :-)
jine matky jsou zase v soku, kdyz me vidi davat rocnimu decku hranolky - pro nas jedna z nejbezpecnejsich potravin, co jde venku koupit :-)maslo je zrejme v pohode. stejne tech bilkovin moc nema, ty dnesni masla uz vubec. ale je to po strance alergenu, jako bys do toho nalila mliko. maslo ani neni kysane.

Pudlo, nějak mě nechápeš. Ptala jsi se jaký tuk, navrhla jsem máslo. Do té doby nepadlo o alergii na bílkovinu kravského mlíka v celé duskuzi ani slo, dokonce ani v tvém příspěvku. U dítěte bez ABKM snad není máslo problém už od začátků příkrmů, o tom, že má tvoje dítě ABKM jsem nemohla ve chvíli, co jsem odpovídala na dotaz jaký tuk, tušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.12.12 14:59
@Lama Lama píše:
Pudlo, nějak mě nechápeš. Ptala jsi se jaký tuk, navrhla jsem máslo. Do té doby nepadlo o alergii na bílkovinu kravského mlíka v celé duskuzi ani slo, dokonce ani v tvém příspěvku. U dítěte bez ABKM snad není máslo problém už od začátků příkrmů, o tom, že má tvoje dítě ABKM jsem nemohla ve chvíli, co jsem odpovídala na dotaz jaký tuk, tušit.

asi nejake nedorozumeni, ty jsi psala, ze o BKM nebyla zminka, no byla zminka o masle a to je BKM. Uz to ukonceme, at se v tom nezamotame jeste vic

@ireeenka taky se mi zda rozumne dat to driv, ale v malém mnozstvi. ale jestli se nebojis lepku a mlika, tak se cukru taky neboj a dej piskotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renča75
5.9.13 11:01

Ahoj, ten sociální moment je hezky řečeno, ale naše holčička má půl roku a je svoje. Naopak jí rostou zoubky a nechce mě jíst ani to, co jí dříve chutnalo. Jinak má lékařka pravda, ne tedy před půl rokem, ale po půl roce se má dávat lepek a mléčné kultury, aby si na to zvyklo a nenastaly později alergie.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko