11 měsíců - co vaříte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
11 měsíců -
Jak vaříte pro cca roční děti? Pořád zvlášť nebo už normální jídlo co pro sebe, jen nekořenit? Nějak mi dochází inspirace, přijde mi, že je to pořád o té samé zelenině s masem…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My už dáváme to samé co nám. Jen nesolím a nekořením. Je toho spousta, omáčky, různé masa, spousta příloh. Určitě bych se toho nebála. Dneska máme třeba na oběd lososa s kuskusem a zeleninou. Nám jsem ho pěkně nakořenila a zabalila do alobalu a malé jen na másle a peču v troubě. Když dělám cokoliv, tak solím až nakonec. I různé pomazánky a tak ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud jsme si chtěli dát něco, co fakt pro ročáka není vhodné a nejde udělat nekořeněnou verzi, uvařila jsem extra, ale pokud možno z těch surovin co nám.
A jednoduchá jídla vařím dál, děti mají rády hrášek, tak třeba brkaši s hráškem, různá rizota, polévky, těstoviny. Neustále se snažím, aby alespoň převažovala jídla, ve kterých je zelenina. Maso mají tak v polovině jídel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mimijídla nikdy nejedla.. Rozjedla se až kolem roka, když už jedla to co my.. Polívky, omáčky - kuře na paprice, rajská.., těstoviny s čímkoliv, zapečené brambory, rizota, pečené kuře, čínu - odeberu jí maso před tím než dám sójovku a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a kuskus - nejvděčnější jídlo co znám, jen namočit a je hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, od roka jsem mu dávala to co nám, akorát nepepřím, nekořením, méně solím. A jak píše Gladys - pokud jsme měli něco, pro něj vyloženě nevhodného - třeba minulý týden smažák, tak má extra jídlo, většinou z předchozího dne. Snažím se ale vařit tak, aby to mohl, což není většinou problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit