Hysterický pláč u příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hysterický pláč u příkrmu
Maminky, jdu si pro radu…malému je 5 měsíců, před 10ti dny jsme začali s příkrmy. Ze začátku nebyl problém, krásně papal (dávala jsem mu ale málo), teď mi u krmení strašně pláče, vůbec nepolyká, je celý rudý, pak prská a kašle…Zkoušela jsem dát nakrmit i dřív (kdy by ještě neměl mít takový hlad), ale efekt stejný…jakmile mu udělám flašku mlíka, úplně se na ní třese, heká a pak pije jako o život…Když vypije tak 150ml mlíka, nechá do sebe pak ještě dát nějakou lžičku, ale já bych potřebovala, aby nejdřív jedl příkrm, pak měl mlíko (nebo jsem mu zkusila udělat vodu ředěnou tou šťávičkou - aky nechce, jakmile zjistí, že to není mlíko), protože hrozně blinká a v mlíce má nutriton…navíc příkrm s mlíkem mu asi udělá v bříšku pěknej bordýlek ![]()
Co s tím?? Navařila jsem takový mrkvičky a všechno končí v záchodu
Nehledě na to, že mrkev mám absolutně všude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem ze začátku na lžičku k příkrmu kápla trochu nutrilonu. I když moje malá je „popelnice“. Sní skoro všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meringa já taky to mrkve zkoušela nutrilon přimíchat…problém ale není podle mě v tom, že mu to nechutná (po lžičce se i natahuje - když má předtím mlíko), ale v tom, že prostě chce mlíko, nepřipustí, že ze lžičky by se najedl (spíš mu to nedochází) a když mu nedám flašku ale něco jinýho, pláče
Já nevím jak na něj už…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás tohle období taky trvalo, asi měsíc… měla jsem dojem, že ji to nebavilo, že to jídlo jde do ní dost pomalu. Nehrotila jsem to, zezačátku jsem ji dokrmila mlíkem, ale pak mi přišlo, že už si vyřvává jen to mlíko. Takže jsem jí dala kolik snědla, pak jsme si šly hrát a mlíko jsem jí dala třeba za půl hodinky, aby si to nespojovala s tím, že si zařve a nebude muset jíst lžičkou ![]()
kámošce to malá dělala taky, takže to nic vyjímečného nebude, jen to chce pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy děkuju, zkoušela jsem ho nechat, když řval - jenže on prostě úplně rudě ječí, takže o nějakém hraní s ním si můžu nechat zdát
Před chvílí jsem zkusila zase mrkev, snědl asi 6 lžiček a zase začal řvát…tak jsem ho nechala, řval 10 minut, nevydržela jsem to a dala mu 100ml mlíka a zkusila pak do něj ještě dostat mrkev - zase řev (vlastně řval zas hned, jak jsem mu vyndala flašku z pusy). Zaprskal mě, lehátko, zeď…fikla jsem ho do postýlky, chvilku řval a usnul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @LadyTommy, pevné nervy a nespěchej… Dej mu čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cybermis Šest lžiček mi přijde akorát. Moje malá taky ze začátku víc nesnědla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, taky si myslím, že 6 lžiček je super, u nás to trvalo opravdu měsíc, než malá začala nějak kulturně jíst. Některé děti potřebují čas. A raděj ať máte oba klídeček, než abyste oba byli ve stresu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naší malé je 10 měsíců a ten řev u jídla nepřestal. S příkrmy jsme začali taky okolo 5. měsíce, jak se říká nejdříve pár lžiček. Tak my jsme měli 4 lžičky měsíc. Teď v 10 měsících toho dá tak 100g víc do ní prostě nedostanu, dojí se mlékem. A při každém jídle je šílený řev. Jak začne ječet, tak otevře pusu, jí tam šoupnu lžičku, ona buď ječí dál, předkloní se a čeká až jí to z pusy zase vyteče nebo když řve, tak dýchá pusou, vdechne to jídlo a začne se dávit. A zase řev. A tak pořád dokola každý den. Jídlo jsem zkoušela kupované, doma vařené, různou zeleninu… K snídani sní 2 kolečka rohlíku a konec. Přibírá krásně, ale po mléku. Vypije ho skoro litr denně. Jinou tekutinu odmítá. Taky už nevím, co s ní.
- Citovat
- Upravit
Holky, malá chvilku papá mrkvičku, pak začne šíleně řvát a dokud jí nedám mlíko je zle dám jí 120ml, ale je zvyklá na 150ml tak křičí zase, dám jí dojíst mrkvičkou a je pak klid ale docela mě mrzí, že u toho začne vřískat já bych jí mlíčko samozřejmě dala až by snědla mrkvičku myslíte, že si zvykne?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bond.pce Ahoj, zakládala jsem kdysi diskuzi…
Když to čtu zpětně, přijde mi to úsměvné
Dneska jsou jiné problémy… (mimochodem mléko má rád dodnes a jí strašně málo…)
Ale asi bych jí nechala, když bude vřískat, dej jí nejdřív mlíčko a pak dokrm mrkvičkou… i my s refluxem jsme to nějak dali, i když já tenkrát chtěla taky moc a moc aby nejdřív jedl jídlo a pak to zapil mlíčkem… Dej jí čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cybermis no mě z toho je spíš do pláče
přesně tak bych to ráda, nejdřív jídlo a pak zapít
10.10. jí bude 5 měsíců a od 30.9. dáváme mrkev ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím vás, nevíte proč mi dítě začne brečet u příkrmů? A o mléko jí nejde.
Týden jsme dávali různou zeleninu a všechno v pohodě, snědla s chutí cca 5-10 lžiček. Byla jsem šťastná jak nám to jde.
Pak jsem zkusila jablko a po pár lžičkách začala brečet. Tak si říkám že jablko ji nechutná a další den jsem ji dala zeleninu kterou jsme začínali. A zase začala brečet, přešla úplně do hysterického pláče, mléko nechtěla, nakonec ubrečená usnula. Nevím co je špatně
Mám udělat pauzu s příkrmy? Malé je teď 6 měsíců a je na UM
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Prosím vás, nevíte proč mi dítě začne brečet u příkrmů? A o mléko jí nejde.
Týden jsme dávali různou zeleninu a všechno v pohodě, snědla s chutí cca 5-10 lžiček. Byla jsem šťastná jak nám to jde.
Pak jsem zkusila jablko a po pár lžičkách začala brečet. Tak si říkám že jablko ji nechutná a další den jsem ji dala zeleninu kterou jsme začínali. A zase začala brečet, přešla úplně do hysterického pláče, mléko nechtěla, nakonec ubrečená usnula. Nevím co je špatně![]()
![]()
Mám udělat pauzu s příkrmy? Malé je teď 6 měsíců a je na UM
Problémů může být milion počínaje bolestí (ať už zubů, dásní - afty?, bříška), rozmarem konče. Já bych jí mrkla do pusinky, jestli tam nemá nějaké poranění a pokud ne a normálně kaká a čůrá, opatrně bych pokračovala s příkrmy. Nikdy ale ne přes hysterický řev. Zkus jinou teplotu příkrmu (nemá to moc studené, teplé?), jiný způsob krmení (v náručí), jinou dobu (není třeba už moc unavená?). To se poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit