I s příkrmem nekaká

133
11.2.13 07:11

I s příkrmem nekaká

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo neporadíte jak na kakání, i když jsme začali přikrmovat dýní, švestkovou přesnídávkou kaká pořád po 14dnech, občas si prdne teda tak že má „koláček“ na poleně ale to bych do kakání nepočítala. Zkoušela jsem i švestkovou šťávu také bez efektu… Zkoušela jsem šťourat teplomrem taky nic :zed: ze včerejška na dnešek nemohl usnout a zabral až po 3 hodinách což normálně je do půl hodiny tuhej, na první kojení vstával normálně ale pak už neusnul což normálně usíná. Nevim jestli je to tim že už 14 dní nekakal, nekroutil se spíš bych to tipovala nazuby ale člověk nikdy neví nemáte něco spolehlivéhpo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
11.2.13 07:28

@Nancynka - kolik malému je? Takhle bojovala s neteří ségra a upravilo se to až po té, co zavedla k dopolední svačině bílý jogurt, každý druhý den švestky a k večeři rýžovou kaši. Jo a z těch švestek nechávat i šlupky. Postupně se to pak upravilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.2.13 07:34

4,5měsíce
zatim dostává jednou denně občas i vynechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
11.2.13 07:36

Co zkusit nějaký lactobacilky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.2.13 07:37

@Nancynka - a nezkoušela jsi dávat ředěnou švestkovou šťávu nebo rýžový odvar? A co na to doktorka? Neporadila něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.13 07:54

@Oter počkej, na co rýžový odvar, vždyť ten naopak staví, rejže se dává při průjmech…

Zkusila bych dát laktobacila. Ale záleží na množství přijmutého příkrmu, pokud je to troška a občas se ještě vynechá, tak by mi to nepřišlo zas takový problém. Pokud má dítě na pohmat bříško normálně měkké, nebolestivé, nemá teplotu, tak to asi většinou všechno stráví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
11.2.13 08:11

@Gladys - máš samozřejmě pravdu - rýži ne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
11.2.13 08:11

Pokud se malý potřebuje vykakat a nejde to, kup v lékárně Easy lax, je to rostliné nenávykové projímadlo, které pomocí aplikátoru stříkneš do zadečku a kakání se dostaví do 5 minut. Mám skoro 9ti měsíční dvojčata a ty sama téměř nekakají, nikdo neví proč. Ani v Motole nám nepomohli, ale tohle zabere vždycky.
A to jsme zkoušeli hrušky, švestky, oves, vyvařit len, bílý jogurt, laktobacily prostě kdejakou radu a nic. Takže já pořád doufám, že se to upraví samo. Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
11.2.13 08:24

@Nancynka Ahoj nám pomohly probiotické kapky biogaia, účinek se dostavil po 14 dnech Jsem za ně moc ráda. Končíme už se třetí balení, protože bez nich se prostě nevykadí.
U první holčičky jsme měli stejný problém, tehdy se tyto kapky nevyráběly nebo jsme o nich neveděla. Vyzkoušeli jsme taky všechno od změny UM až po různé šťávičky apod, nic nepomáhalo někdy jen nachvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
11.2.13 08:38

@Nancynka Nám pomohla probiotika..buď Swiss laktobacilíky nebo Bifiform kapky, měli jsme i Biogaia, ale výsledek se dostavil až za 10dnů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
11.2.13 08:41

Přihodila bych mu do toho příkrmu list z hlávkovýho salátu. jinak, jak často kakal před zavedením příkrmů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
11.2.13 08:54

Ahoj, v plně kojeneckém věku pomohly synovy kapky Bio Gaia - zmizely koliky, upravila se stolice. S příkrmy ten problém zase trošku vyvstal, obzvlášť po mrkvi a perfektně zabrala ředěná šťáva ze švestek Hipp. Zabili jsme dvě mouchy jednou ranou, protože jednak jsem do něj dostala tekutiny, které ve formě vody nebo čaje nebo mléka po zelenině odmítal a pak se zregulovala stolice.

• Citovat
  • Upravit
10680
11.2.13 09:04

Myslím že všechno stráví! Jestli netlačí, tak to není zácpa! A když kadi, tak je konzistentně normální nebo tuhé bobek? My todle měli v 5,5 měsících, kojili jsme a dávali kaši a kadila po 16 dnech, ale bez mrknutí oka… taky jsem ji vzala k mudr aby ji přehmatl bříško, musí být měkký… jo a nepoužívej teploměr!!! Můžeš mu poranit střevo a stejně nedosáhne moc daleko, kup rektalni rourku… ale pokud netlačí, cura a má prohmaty bricho a odchází prdiky, tak to prostě všechno stráví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
11.2.13 09:11

Můj synek měl úplně to stejné a bohužel s tím bojujeme už čtyři roky :? Jenže jemu se nekakání zvrtlo v psychický problém, kdy ho při zácpě bolel zadeček. Od té doby se bojí kakat. Řešením je změkčení stolice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
11.2.13 11:07

Moje obě děti začly kadit samy až po půl roce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí