Syndrom dráždivého tračníku (IBS) a jak s tím žít?

Anonymní
7.8.18 07:01

IBS a jak s tím žít

Ahoj holky píšu anonymně, protože je to pro mě docela choulostivé :( jak zvládáte žít s tímto? Spíše mi jde o to ranní chození na záchod. Já než odejdu z domu, tak jdu třeba 3× :( jak jste si s tímhle poradily? Jediný tohle mě celkem trápí jinak vše zvládám tak nějak v pohodě :? :roll:
Díky moc za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2128
7.8.18 12:20

Taky jsem to tak mívala.pak mám samozřejmě zmapované záchody v šířem okolí.pro mě bývalá nejhorší cesta autem.po porodu (přes 5 let už) se to velmi zlepšilo.driv by bylo nemyslitelné najíst se před cestou kamkoliv apod.po tom porodu se to nějak přeplo a přestala jsem to řešit s tím,že jsem si řekla,že nic horšího než to,že se někde poseru,se stejně nestane… :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.19 07:13

Ahoj, prosím Vás kdo máte diagnostikovaný dráždivý tračník, můžete mi napsat,
jestli po vyprázdnění cítíte úlevu, nebo vás břicho bolí dál třeba celý den nebo i více dní…
Děkuji moc za info, T.

• Citovat
  • Upravit
533
28.5.19 07:58

Většinou úleva, ale ne vždy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
28.5.19 08:16
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím Vás kdo máte diagnostikovaný dráždivý tračník, můžete mi napsat,
jestli po vyprázdnění cítíte úlevu, nebo vás břicho bolí dál třeba celý den nebo i více dní…
Děkuji moc za info, T.

Prečtěte si knihu MOJE PACIFICKÁ HŘEBENOVKA. Je to super a mohlo by vás to zajimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.19 08:27

Jsi si jistá, že máš opravdu dráždivý tračník? Mně to také lékař tvrdil a nakonec se ukázalo, že trpím rozsáhlou potravinovou intolerancí (testy jsem si musela zařídit jinde, původní lékař je odmítl udělat), od doby, kdy se vyhýbám daným potravinám, mám klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 11:31
@Anonymní píše:
Jsi si jistá, že máš opravdu dráždivý tračník? Mně to také lékař tvrdil a nakonec se ukázalo, že trpím rozsáhlou potravinovou intolerancí (testy jsem si musela zařídit jinde, původní lékař je odmítl udělat), od doby, kdy se vyhýbám daným potravinám, mám klid.

Právě že já si nemyslím že mám dráždivý tračník, ale nic mi lékaři nenašli, tak prý tračník…
Mám to roky a už jsem zoufalá, ale prý když nehubnu, tak je to v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.19 11:33
@Jagwa píše:
Většinou úleva, ale ne vždy :nevim:

Mě se neuleví nikdy a pokračuje to další dny, proto si to zjišťuji, nezdá se mi že bych to měla ten tračník…

• Citovat
  • Upravit
19.2.20 15:12
@Anonymní píše:
Mě se neuleví nikdy a pokračuje to další dny, proto si to zjišťuji, nezdá se mi že bych to měla ten tračník…

Jestli můžu doporučit, tak mně nejvíce pomohl Enterosgel, za ty peníze stojí, fakt se mi ulevilo. Vyzkoušejte a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.12.20 20:44

Ahoj, taky mi všichni tvrdili, ze mám IBS, ale nakonec to byly intolerance, teď už vše skoro v pořádku, dlouho se to prý rovna, měl jsem problémy 10let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.20 21:34
@luca241 píše:
Taky jsem to tak mívala.pak mám samozřejmě zmapované záchody v šířem okolí.pro mě bývalá nejhorší cesta autem.po porodu (přes 5 let už) se to velmi zlepšilo.driv by bylo nemyslitelné najíst se před cestou kamkoliv apod.po tom porodu se to nějak přeplo a přestala jsem to řešit s tím,že jsem si řekla,že nic horšího než to,že se někde poseru,se stejně nestane… :oops: :nevim:

Jezisi to mam presne taky s tim autem, jeste hur s busem. I s tim jidlem pred cestou. Ja to mam teda z nervu, tak nevim jestlito je to draz. tracnik

• Citovat
  • Upravit
9
21.12.20 02:24
@Anonymní píše:
Jezisi to mam presne taky s tim autem, jeste hur s busem. I s tim jidlem pred cestou. Ja to mam teda z nervu, tak nevim jestlito je to draz. tracnik

Ja to tak měla taky, ten stres určitě nepomůže, když víš ze si nemuzes dojít, mne to ale zmizelo, ze jsem vyřešila ty intolerance, pak se ti vrátí sebevědomí, a hlavně nad tím přestaneš přemýšlet, protože problém už není
Mne celkem pomohl Enterol, když to bylo špatný a ldyz už nic nepomahalo, tak dieta, žádný lepek, mléko, káva, sladké, aby se mi ta střeva sklidnila
Bohužel člověk má hlad protože se jen tak všude nenaji, ale to stejně raději neděláme, když je to špatne, mne osobně pomohlo i omezit trochu sacharidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.25 23:02

Zdravím,
obnovuji vlákno.

@Anonymní píše: Více

Mně se po vyprázdnění taky nikdy neuleví. A cítím břicho nostop už rok. Testy na alergie a intolerance mám za sebou.. nic. I jsem sama zkusila bez lepku, laktózy, cukru.. taky nic :,( určitě to mám i v hlavě. Byly měsíce, když jsem nevylezla z bytu, protože jsem potřebovala na záchod. Teď mám největší problém na cestách, kdy třeba musim sedět půl hodiny v autě nebo projít kolečkem na letišti (letenky, pasová kontrola). To mám doslova porodní bolesti a žádné léky nepomáhají. Tohle je normálně na sebevraždu.. ničí mi to život. Neni tu někdo další s pozitivní zkušeností a se zlepšením problémů při IBS, nějaké nové tipy kromě pribiotik a dospělácké pleny?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex