Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
chtěla bych se zeptat, co se vám osvědčilo při zařizování koupelny…
jaká vana, vytápění ano či ne, větrání, podlahové topení (přijde mi do koupelny ideální) takové to umyvadlo u wc.....
Nebo co byste naopak příště udělali jinak…
prostě všechno…
Díky moc
NiKi
NIKI:
my jsme prestaveli panelakovou koupelnu a jsem ted max. spokojena.kdyz vejdu,nalevo mam dostatecne velkou umyvadlovou skrinku-dole ukladam praci prostredky atd.nahore mam veci ja-malovatka a tak.pasty atd. je to asi 1,10mdlouhy umyvadlo. vedle je hned kout,po prave strane mam hned uzkou pracku s vrcvhnim plnenim vedle ni je vana.
nase koupelna je velka 1,8m*2m. mame normlani dalzbu a na ni podlozku. topeni nemame,to uz se nam neveslo,ale neni potreba,z teple vody je tepla dost:-) rucniky mam na vesacich a kdyz je moc mokry prehodim ho pres kout.
wc mame zvlast,tam umyvadlo nemame.
moje mamka ma treba v byte wc dal od koupelny a tam ma umyvadelko,je to prakticke.nemusis porechazet pres pul bytu.
jinak v koupelne mame snizeny strop-mame tam bodyvky pro intimco a taky zarivku provelke svetlo,na skrince mame jeste jedno svetlo-bodovky,
vetrak mame a doporocuju!na podlahove vytapeni je potreba pocitat,ze zvysis podlahu o par cm,takze aby to nebyl velky schod…ale u kamosky jsem stala na teto podlaze a bylo to prijemny!
tak to moc nejsou rady co? ![]()
No pro mě je ideální koupelna s vanou i sprchovým koutem, podlahové vytápění, s oknem nebo alespoň dobrým větrákem a bez WC…
Pro mě má ideální koupelna okno - to hlavně, topení - jakékoli a pokud není okno, tak alespoň odvětrávání.
Ze zařizovacích předmětů sprchový kout (ideálně zděný se skleněnými dveřmi) a umyvadlo, pro větší rodinu jsou super dvě umyvadla nebo alespoň jedno dost veliké. Vana pro mě být nemusí, ale pro děcka a vanomily je nutností
Nad umyvadlem zrdcadlo s osvětlením…
A pratelná podložka před vanou a sprchovým koutem je taky bomba, mně zcela nahrazuje podlahové topení… (které teď sice máme, ale nějak nepoužíváme…)
No a úplná třešnička na dortu je bidet… A ještě jeden záchod s umyvadlem jinde v domě…
Jo a na tom okně v koupelně živá kytka…
Ááááách, to jsem se zasnila.
Ale nezní to krásně?
Lesina
Jo, malý, celkem překvapivý poznatek - i když asi logický - rohová vana se blbě myje, je do ní špatný přístup - musím tam pokaždé vlézt celá…
L.
V koupelně jsem nadšená ze zděného soklíku skoro po celém obvodu koupelny, na který dávám nejrůznější věci ( parfémy, šampony…) a nepotřebuju už žádné poličky. Okno je super a velká rohová vana - ideální pro dva. Jo a žebříkový radiátor, přes který mám přehozené ručníky, jsou krásně teploučké…
Ahoj,
tento týden zrovna budeme obkládat koupelny v našem rozestavěném domečku.Jedna koupelna je dole a je menší,tam je jen vana klasická 1,80m,umyvadlo,žebřinové topení a topení v podlaze,záchod.
Ve druhé,je rohová vana150×150,sprchový kout,2×umyvadla,žebřinové topení a topení v podlaze a záchod,v obou koupelnách je okno,ve větší koupelně je i větší okno.Také máme v obou koupenách podomítkové napouštění vany,aby se děti neporanily o kohoutek.Na pračku mám naštěstí vymezený kout pod schody.
Ahoj NIKI,
my jsme dělali koupelnu a určitě bych příště vybrala nějaké polomatné obkládačky, my máme lesklé a mohla bych je čistit po každém mytí. Zvlášť, když se sprchuje manžel, tak jsou kapky všude… Taky hlavně vybírat zrdcadlo bez kouřových částí, to taky máme a je na tom všechno hrozně vidět a osvětlení bych umístila raději nad než přímo. My máme žárovky na krajích zrdcadla a dost mi vadí při leštění. Jinak topení v podlaze je příjemné, ale docela trvá, než se nahřeje. Vybrali jsme si vanu s hydromasáží, ale používáme hrozně málo, tak je to taky na zvážení. To by bylo asi vše. Přeju vhodný výběr.
Ahoj, já v naší koupelně dost ocením hluboký sprchový kout se sedátkem, pro dospěláky na sprchování, pro dítko malá vanička, kam se může naložit a pro všechny docela úspora místa (www.ravak.cz, je to v sekci sprchové kouty-vanička SABINA, máme 90cm), dále již jednou zde zmíněný zděný soklík ve sprcháči na šampony atd
Máme i koupelnový žebřík na elektriku, ale už ho nezapínáme, docela dost to žere, ale když byla Adélka malá, tak to bylo super, podlahové vytápění je taky dobrý, ale v malé koupelně postačí bohatě předložka a pokud možno prací
(Ikea).
Co mi tam chybí je okno a kytky, ale to už bych musela žít v baráčku a ne v našem pidi paneláčku, takže o tom třeba až jindy.Krásný den ![]()
Holky hoďte sem fotky našich koupelen.
Lesino, tebe prosím o radu, jak sem hodit fotku, jsem na to antitalent.
Veru, dej ji web, pak sem dej její adresu (klikneš na ní pravým, dáš vlastnosti a tam je přímo adresa) a když ji vložíš sem, označíš si ji do bloku a klikneš na img v panelech v rámečku pro psaní zprávy - to je vše ![]()
L.
My máme taky dvě koupelny, jsou přesně nad sebou, obě stejných rozměrů cca 1,5×3 metry. V obou je umyvadlo, okno, žebříkové topení (ideální na mokré ručníky). WC je v obou případech hned vedle koupelny, v přízemí má WC i malé umyvadlo, takže po použití člověk nemusí do koupelny. V patře je umyvadlo a vana (rohová, se sedátkem, nepoužívám vůbec, občas se tam koupou děti), v přízemí je pračka, umyvadlo, sprcháč. Sprcháč jsme vymysleli geniálně, je to vanička asi jak píše PeZa (cca 90×90 cm), ovšem ne mělká, jako je obvyklé, ale hluboká cca 40 cm, čili se v ní pohodlně vykoupou obě děti najednou (na sezení). Mezi vaničkou a zdí (cca 50 cm) je sokl, takže když se sprchuju, můžu si sednout, navíc když koupu děti a vylejzají, na ten sokl si stoupnou a můžu je v klidu utřít, aniž bych se ohybala. Jen ještě nemáme dořešenou zástěnu, takže se musíme sprchovat „o zeď“, jinak je na podlaze potopa. Navíc je vanička pohodlná, když potřebuju něco vyprat v ruce a podobně.
Jo a na oknech živé kytky a drží se tam úžasná špína
(( Jo a ještě bych k těm skvělým koupelnám potřebovala uklízečku
)
Jiřina
Zařizovali jsme koupelnu a záchod před 4 lety. Jsem moc spokojená - vana, sprchový kout, podlahové vytápění (nechci žádný hadr na zem), žebřinový držák na osušky, kolem celé koupelny soklík místo poliček…
Jediné co bych změnila, je sprcha bidetka na záchodě. Chybí mi, teď už to překopávat nebudeme, možná za 20let ![]()
Radka
Takze pro mne je idealni koupelna nase nova, krome vany i sprchovy kout. Topeni zebrik (skvele na tom schnou rucniky, popripade se nahrejou spolu s pyzamem, ci oblecenim) a topeni v podlaze. Zachod zvlast, kde mame i umyvadlo s bidetovou baterii - uzasna vec a pokud mate na zachode umyvadlo a nemate misto na bidet jako my, tak vrele doporucuju. Pak uplne idealni jak v koupelne, tak na wc okno. Oboje bohuzel nemame, takze v obou je dobre odvetravani a v koupelne misto okna bude svetlovod, takze denni svetlo tam bude. Nikdy jsem nemela sprchovy kout a ted si libuju. Jo a barva koupelny do modra…Neprihlasena Hanka1
Takze pro mne je idealni koupelna nase nova, krome vany i sprchovy kout. Topeni zebrik (skvele na tom schnou rucniky, popripade se nahrejou spolu s pyzamem, ci oblecenim) a topeni v podlaze. Zachod zvlast, kde mame i umyvadlo s bidetovou baterii - uzasna vec a pokud mate na zachode umyvadlo a nemate misto na bidet jako my, tak vrele doporucuju. Pak uplne idealni jak v koupelne, tak na wc okno. Oboje bohuzel nemame, takze v obou je dobre odvetravani a v koupelne misto okna bude svetlovod, takze denni svetlo tam bude. Nikdy jsem nemela sprchovy kout a ted si libuju. Jo a barva koupelny do modra…Neprihlasena Hanka1