Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
A s kým tedy ten muž má souložit?Když žena má být cudná a má si vybírat jen kvalitu? S muži?
A hlavně nic takového, jako univerzální klíč neexistuje
Každý zámek je totiž zcela unikátní. Ten klíč tam můžeš dostat, ale neodemkneš jím, odemkne ho jen ten jediný správný
Takže zanech filozofování o zámcích a klíčích…
V praxi to tak příliš nefunguje
Tak správný být musí, ale jestli je jen jediný? ![]()
Btw: vzpomněla jsem si na mě detstvi, kdy druzinarka vlastnila jakýsi univerzál
@Sonarka píše:
A s kým tedy ten muž má souložit?Když žena má být cudná a má si vybírat jen kvalitu? S muži?
Každý zámek je totiž zcela unikátní. Ten klíč tam můžeš dostat, ale neodemkneš jím, odemkne ho jen ten jediný správný
Ten muž spí se spoustou horších zámků a s pár dobrými zámky.
Takových mužů - dobrých klíčů - je ale menšina…
Zámky maj držet, jinak jsou k ničemu ![]()
Samozřejmě jsou od narození horší ženy děv. ky - věci genů a výchovy. Kombinace. Vždy je taková část žen, dnešní kultura se snaží to udělat z většiny žen a daří se jí to. U nás na Západě…
Kdyby se ženy samozřejmě víc bály následků (neříkám jako u muslimů a nějaké kamenování, ale třeba kdyby jako samoživitelky neměly podporu státu takovou jako mají), tak by nebylo tolik nevěr, bylo by to těžší atd (muž který opustí těhotnou ženu bez závažných dokázaných důvodů by měl mít také větší trest než dneska, větší odvody směrem k ženě, když genetický test uzná, že dítě je jeho)… ![]()
Příspěvek upraven 26.12.22 v 03:25
@Pírko2 píše:
Ten muž spí se spoustou horších zámků a s pár dobrými zámky.Takových mužů je ale menšina…
Zámky maj držet, jinak jsou k ničemu
Ja bych ji neviděla jako zámek, ale jako železa - past. Ta pokud je kvalitní, tak drží. Ale až když je kořist uvnitř.
@Pírko2
Tak mit děti s vícero klíči může být evoluční výhoda. Může se stát, že nějaký klíč předá potomkům nějakou vážnou vadu. Pak ženě zůstanou ještě děti od ostatních klíčů ![]()
@Andromeda81 píše:
@Pírko2
Tak mit děti s vícero klíči může být evoluční výhoda. Může se stát, že nějaký klíč předá potomkům nějakou vážnou vadu. Pak ženě zůstanou ještě děti od ostatních klíčů
Závažná genetická vada se většinou ukáže hned po narození, z drtivé většiny, pokud tedy není vidět v prvních letech, není to pravděpodobné…
Kdybys s někým měla postižené dítě, většinou se takový pár stejně rozpadne a já to chápu… to není nevěra, ale rozpad vztahu a následně jinej vztah…
Pro muže je výhodné držet ženy zkrátka. Já samozřejmě píšu za muže a z pohledu jejich genetického fitness. Chci nastavit svět podle mužských (a specificky mírně konzervativních a rozumných) pravidel, muži jsou v průměru rozumnější a méně emoční (ale spousta feministů a ultra-feministů byli muži, nejen ženy, to uznávám). Stabilnější - i přes ty války a tak… (války vedly i ženy v historii - Marie Terezie, Kateřina Veliká atd.). Větší pokrok nastal za patriarchátu (např. v 19.st atd.) než za matriarchátů (hlavně některé primitivní kmeny)… vědecký pokrok a tak… samozřejmě u muslimů tomu brání nižší průměrné IQ plus horší kultura, nábožensky dogmatičtější… takže ani (přehnaný) patriarchát (min. v zákonech jako je šaría) jim nepomůže… dneska se už pokrok na Západě začíná zastavovat vlivem ultra-feminismu a genderismu a jde to špatným směrem (málo techniky a přírodních věd, hodně keců v humanitních pseudo-oborech typu gender studies, vlastně žijeme z toho, co objevili předkové spíš než co jiného, díky tomu setrvačností ještě dobíhá jistý pokrok, uvidíme jak to půjde dál - třeba patriarchální ateistická Čína nás předbíhá).
@Pírko2 píše:
Ten muž spí se spoustou horších zámků a s pár dobrými zámky.Takových mužů - dobrých klíčů - je ale menšina…
Zámky maj držet, jinak jsou k ničemu
Samozřejmě jsou od narození horší ženy děv. ky - věci genů a výchovy. Kombinace. Vždy je taková část žen, dnešní kultura se snaží to udělat z většiny žen a daří se jí to. U nás na Západě…
Kdyby se ženy samozřejmě víc bály následků (neříkám jako u muslimů a nějaké kamenování, ale třeba kdyby jako samoživitelky neměly podporu státu takovou jako mají), tak by nebylo tolik nevěr, bylo by to těžší atd (muž který opustí těhotnou ženu bez závažných dokázaných důvodů by měl mít také větší trest než dneska, větší odvody směrem k ženě, když genetický test uzná, že dítě je jeho)…
Příspěvek upraven 26.12.22 v 03:25
Teď nevím, která země to byla, ale schválili tam nedávno, že nevěra v manželství, je trestná
Já jsem pro. Je fakt, že by asi tím pádem už nikdo nevstupoval do manželství
Ale zase ten kdo by vstoupil, tak by bylo vidět, že to myslí vážně.
@Anonymní píše: Více
Takže respektivě jestli to chápu správně, tak normální věci, které by měla žena pro muže dělat, tak ty bereš jako otročení pro svého přítele? V partnerství mají dělat oba dva a ne že jeden si řekne že „chci mít čas pro sebe a svého partnera se nestarat“. Chlap domů nosí peníze a žena se stará o domácnost. Nelíbí se ti, tak raději partnera neměj, protože ho budeš hledat takhle hodně těžko.
@mamina2017 píše: Více
Asi tak xD Raději nechci vědět bodycount xD
Obecně muži i ženy se vyhýbají partnerům, co měli za sebou rozvedená manželství kvůli menší pravděpodobnosti, že si další udrží.
@Carol830 píše: Více
kde zijes? To uz doufam davno neplati? Nebo ty se nechávas od partnera zivit a za to mu delas servis?
Nechodis do prace?
@Venetia píše: Více
Práci samozřejmě mám, ale s partnerem to máme tak, že peníze které si vydělám já jsou převážně pro mě, a živitel budoucí rodiny je hlavně on. Ale já aspoň přispívám tím, že dělám práci doma.
Nechápu, že v dnešní době se nahlíží špatně třeba na matky v domácnosti, nebo když partnerku živí manžel, pokud přispívá do domácnosti a vztahu něčím jiným? Třeba pávě to starání se o domácnost. Trvalo to tak celá staletí, a ve spoustě rodinách to stále platí, a jsou i šťastnější. Jak vůbec tím pádem nahlížíš na ženy, které nepracují, jen se starají o děti a domácnost a živí je manžel? Jako příživnice co nechtějí nic dělat?
Tady mě akorát triggeruje to, že nechce doma nic dělat, ale má požadavky ať je partner takový a takový, no světe div se, že jí ta manželství nevycházeli xD
@Anna766 píše: Více
Ještě stále jo, ale musím se přiznat, že přítel vydělává více, tak se stará z finanční stránky hlavně on, a dokud nemáme rodinu, tak peníze co mám já slouží převážně pro mě, aby mě živit nemusel. Pak chceme ale přejít do módu, kdy budu matka v domácnosti a budu maximálně dělat vedlejší činnost třeba z domova jako přivýdělek. Není ostuda když žena pracuje ale není ostuda, když se stará jen o domácnost. Někdo ten tradiční standart prostě má.
A ty víš že uživatelka, do které ses navezla aniž by sis všimla že reaguješ na starou diskuzi, to tak má taky? Že by byla doma a nevydělávala? Protože má pravdu v tom, že mnozí muži si rádi nechají dělat domácí servis, péči o děti nechají stoprocentně na partnerce a ta taky chodí do práce ale. A docela chápu že se to těm ženám nelíbí, chodit do práce, dávat peníze do rodiny a ještě mít o jedno dítě v chlapovi navíc.
Spatne se na ne nenahlizi, jen zkušenosti ukazuji, ze kdyz pak obcas skonci samy, dopadnou mnohdy nevalne. Zrovna jsem nekde cetl, jak to dnes prosazuji soucasne influencerky a naopak zena, ktera tuto volbu kdysi prijala, ji kritizuje, protoze sama ochutnala negativni stranku toho pristupu.
Kazdopadne kazdy po svem, kdyz ti to vyhovuje, zij tak a bud spokojena. Kazdy prece zijeme sam za sebe a v zrcadle vidime samy sebe ![]()
A s kým tedy ten muž má souložit?
Když žena má být cudná a má si vybírat jen kvalitu? S muži?