Ideální věk sourozenců

927
6.2.14 16:46

Ideální věk sourozenců

Ahoj holky, jaký si myslíte, že je nejlepší věkový rozdíl souzozenců. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rebeccca
6.2.14 16:49

2,5-3 ročky podle mě :mavam:

• Citovat
  • Upravit
32902
6.2.14 16:51

Z osobních aktuálních zkušeností momentálně bych to viděla na 3,5-4r
Ale mám 22měsíců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.2.14 16:53

@alexsona dle mého? já a ségra jsme 3,5 roku na chlup přesně a bylo to super.. Ale třeba přítelovy děti jsou od sebe 10 let a starší mladší chrání, učí atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
6.2.14 16:53

Já mám čtyři, ale ideální mi přídou dva. S třetím jsou od sebe o dvacet let a o šestnáct :lol: ale to už je vlastně jedináček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
6.2.14 16:54

Podle toho jak moc chceš, aby si rozuměly. Máám bráchu o 10let mladšího a nedokážu s ním mluvit jako se sestrou co je ode mě roky 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
6.2.14 16:54

Podle mě dva :lol: :lol: i já jsem se ségrou dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
6.2.14 16:55

@andelka83 no já nevím, mám od sebe kluky 3,5 roku a řekla bych, že je lepší mít je blíž k sobě. My jsme ve fázi, že starší si chce něco stavět ze stavebnice a mladší rok a čtvrt vše jen krámuje a rozebírá a většinou to staršímu rozbije, shodí a ten pak řve a mladší taky řve :zed: jako někdy chocholouška na ně, nebo spíš u něj skončím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
6.2.14 16:56

Dle mé zkušenosti - 3 až 3,5 roku (max. do 4 let). Máme to tak a je to super. Děti se mají moc rády, pomáhají si a fungují jako tým :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
6.2.14 16:57

Mám od sebe děti necelé 4 roky a rvou se spolu neustále jak koně, no nevim jestli by to bylo lepší kdyby k sobě byli věkově blíž, možná ano.. chceme třetí, pokud se zadaří jak si plánujeme, bude v té době nejstarší 12 let a prostřednímu 8 let, tak to už spíš bude takový jedináček… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
6.2.14 16:58

Já mám kluky od sebe 18 měsíců… a zatím super :palec:
uvidíme, jak to bude dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
6.2.14 16:58
@Lakyna píše:
@andelka83 no já nevím, mám od sebe kluky 3,5 roku a řekla bych, že je lepší mít je blíž k sobě. My jsme ve fázi, že starší si chce něco stavět ze stavebnice a mladší rok a čtvrt vše jen krámuje a rozebírá a většinou to staršímu rozbije, shodí a ten pak řve a mladší taky řve :zed: jako někdy chocholouška na ně, nebo spíš u něj skončím já.

mám děti na den přesně 24 měsíců od sebe a je to zatím úplně stejný :lol:
ale já myslím, že to je ideálné pro děti, vražedné pro matku

• Citovat
  • Upravit
15095
6.2.14 17:00

@joaska Ale když jsou starší budiž ti odměnou, že si pěkně hrají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.2.14 17:00

Myslím si, že ideální rozmezí není.. mám nejstaršího bráchu od sebe 13 let a nevyměnila bych ho ani za nic. Rozumím si s ním naprosto perfektně, rozhodně jsem si nepřipadala jako jedináček, naopak brácha byl parták od mého dětství až do ted :kytka:
Ještě mám druhého bráchu a ten je o deset a taky pohoda. Ani za nic bych nechtěla mladší sourozence, vždycky jsem si užívala privilegia vycházející z toho věkového rozdílu :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.02.14 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
6.2.14 17:02

Tak já si sice také myslím že ty dva-3 roky jsou z hlediska sourozeneckých vztahů nejlepší, ale má to i své nevýhody, kupříkladu pokud budou děti odlišného pohlaví a budou mít společný pokoj, v době puberty tak nastane dost velký problém, teď píšu z vlastní zkušenosti, ale sama teď nevím v jakém věkovém rozdílu chci jednou děti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin