Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, chci se zeptat, jsou do čtvercových plenek vhodné jako vkládačky IKEA ručníky (takové ty za těch 5 nebo 7 korun)? Napadlo mě, že bych dávala čtvercovku, pak kus toho ručníku a na to nějakou měkkou separačku. Jak to tam potom skládáte? Dáváte celý, nebo půlku, nebo to máte nastříhané nějak jinak? Mám jich doma zásobu (na nádobí a tak), a uvažuju, že bych nějaké nechala i do plínek pro budoucí mimčo.
Já je používám, půlené do štíhlých kapsových plenek a do IttiBitti a jinak celé, když mi nevadí, že bude větší zadeček. Ale hlavně je mám při ruce na podkládání mimča, při kojení na kapající mlíko a jako podložky když nechávám malého bez pleny. Využití 100% ![]()
Limutka píše:
Ahoj, chci se zeptat, jsou do čtvercových plenek vhodné jako vkládačky IKEA ručníky (takové ty za těch 5 nebo 7 korun)? Napadlo mě, že bych dávala čtvercovku, pak kus toho ručníku a na to nějakou měkkou separačku. Jak to tam potom skládáte? Dáváte celý, nebo půlku, nebo to máte nastříhané nějak jinak? Mám jich doma zásobu (na nádobí a tak), a uvažuju, že bych nějaké nechala i do plínek pro budoucí mimčo.
Pokud samostatně, tak celý ručník do novoskladu nebo na draka, jako vkládací plenu do jiné savé pleny používám polovinu toho ručníku. Za ty prachy… ![]()
Používám jako vkládačku do čtvercovek, jinak skládám klukovi a jinak holce, nejlepší (a nejlevnější) vkládačka, co jsem kdy měla ![]()
evi.an do novoskladu to jde? To mě ani nenapadlo, není to moc malé?
Limutka píše:
Taky jsem nechápala, ale myslím, že to bylo myšleno udělat novosklad ze čtvercovky a ručník přidat jako vkládačku.
j.a.n.i1 píše:Limutka píše:Taky jsem nechápala, ale myslím, že to bylo myšleno udělat novosklad ze čtvercovky a ručník přidat jako vkládačku.
Aha, tak to jo ![]()
j.a.n.i1 píše:Limutka píše:Taky jsem nechápala, ale myslím, že to bylo myšleno udělat novosklad ze čtvercovky a ručník přidat jako vkládačku.
Přesně tak, omlouvám se, že jsem to podala tak nejednoznačně
.
Mám 5týdenního kluka, dávám půlku ručníčku jako vkládačku do novoskladu, na to celulózovou separačku Popolini. Nepřipadá mi, že by se savost kdovíjak zvýšila, ale lepší než nic.