Vaše dítě - iluze versus realita

31278
16.8.12 12:15

Iluze versus realita :D

Ahoj holky, jedna diskuse (o vbíhávání do silnice) mě „přinutila“ se zamyslet nad tím, co všechno jsem si jako bezdětná a těhotná, vysnila, že bude fungovat a jak bylo pak všechno jinak…

jak to bylo u vás? Co jste absolutně přehodnotily, případně co vám váš drobek totálně překopal sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
16.8.12 12:17

Já bych mohla začít hned od samého začátku, jak sem si malovala, jak budu mimčo plně kojit do šesti měsíců (tím myslím bez příkrmů), nebo jak „sladké uvidí až v pubertě“ :mrgreen:
Nyní sem ve stádiu, kdy se směju mé naivní představě o nevysazování na koleni a o tom, že mi drahoušek bude bumbat jen čistou převařenou vodu :DDD

a nedávno se mi švagrová přiznala, jak se musela tajně smát, jak já i její švagrová, coby prvorodičky s termínem porodu dva měsíce od sebe, sme měly plnou hlavu nesmyslů načtených z knížek a jak s „já sem vám to řikala“ postupně sledovala naše prozírání :jazyk:
a to ještě zdaleka nejsme u konce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
16.8.12 12:20

Toho je :D jednou z věcí bylo, že bude spát ve svém pokojíčku už od začátku, samozřejmě skončila s námi v posteli :D, že budu dávat sladkosti a čokoládu až od pěti let a to pouze v neděli po obědě :mrgreen: a ted dostane čtvereček dva, když čokoláda je…žádné zbytečné koukání na televizi, a ted jsem ráda, když u ní chvilku zakotví a já mám chvilku oddech, a je toho víc, ale to si vždy uvědomím až při porušení té dané věci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
16.8.12 12:21

@Mar__tanka1983 Ahoj, já jsem zatím ve fázi těch iluzí, obdobně jako ty, že sladkosti nééé, budeme papat zdravě, aby dítka jednou nemusela řešit špeky jako maminka. Ale je mi jasné, že pár týdnů/měsícu po porodu se všechny moje iluze rozplynou jak pára nad hrncem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.8.12 12:22

Tak u nás to bylo s tím sladkým taky. No jenže pít musí a tak nějak nebral ohledy na to, co maminka chce.
Dál jsem si myslela, že budu kojit do roka minimálně, opět jsem se spletla, v 11. měsících se odstavil sám.
Nočník byl taky epizoda, kdy jsem si myslela, že se to naučí během pár dní a trvalo to skoro půl roku.
Vlastně to u nás nastalo už porodem, kdy jsem si vysnila krásný přirozený porod, miminko hned u sebe a realita byla diametrálně odlišná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.12 12:23

Tak u nás taky bylo, že sladké neuvidí hodně dlouho. No tak jsme to nevydrželi :)
a pak že to u nás nebude vypadat jako v hračkárně. Tak to se mi taky nepovedlo uhlídat. Ještě že máme barák, jinak si nedovedu představit, kam by se to všechno vlezlo. A to se pomalu blíží svátek, narozeniny a Vánoce a babičky už vymýšlí co koupit 8o

• Citovat
  • Upravit
7139
16.8.12 12:26

@lucenka jo ty hračky to taky, vždycky řeknu už žádnou hračku, ale někdo to vždy spolehlivě poruší a to nemusí mít svátek, narozeniny prostě nic, máme plnou ohrádku a kdyby jen to, kam se podívám kouká na mě něco z plyše :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.8.12 12:27

Taky přehodnocuji. Co všechno jsem si myslela o nevychovaných parchantech, kteří ječí v obchodě nebo na ulici a matka to nezvládá! Rozhodně jsem si říkala, že moje děti takové nebudou a já taková nebudu. Chacháá! Ondra klidně v obchodě ječí, já to klidně nezvládám, občas i odcházím, a když není zbytí, táhnu dítě smykem za sebou…

To, že uvidí čokoládu až v pubertě, jsem též přehodnotila. Proč mu kostičku nedat, když si dávám já. To bych musela mlsat po nocích…

Striktní spaní ve svém pokojíčku jsme taky malinko poupravili. Trvám na usnutí ve svém, ale když párkrát do týdne v noci nebo k ránu přijde, nevadí mi to. Máme velkou postel a aspoň ráno vydrží spát dýl :jazyk:

Možná bych si ještě na něco vzpomněla, zatím stačí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.8.12 12:28

Na začátku jsem měla taky různé představy, jak budu nosit a látkovat. Pak se mi oprudil a odmítl být v nosítku. Ale to je tak všechno. Buď mám zlatého syna, co mi mé představy o mateřství nenabourává :lol: nebo jsem si tak velké iluze nedělala. :nevim:
I když teď jsem si vzpomněla na svou představu o čistém voňavém miminku, která odplula hned na začátku, kdy syn blil jak Amina, tak jsem to vzdala a první měsíce jsme žili v blitkách (podle pravidla dokud nemá poblito moc, tak nepřevlékám).

• Citovat
  • Upravit
31278

Jo televize, pravda, taky sem malýho prvně asi ve 3M položila v lehátku před bednu doufajíc, že mě nechá se nasnídat aspoň :lol:

no a ještě můj táta, malýho dědeček, má utkvělou představu, že honzík bude do roka bez plen :mrgreen: a chápu to o to míň, že on vychoval už 3 děti a stejně ho to nepouští…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583

:mrgreen: u nás jsem si říkala, než se malý narodil, že bude pít čistou vodu-cha, cha :mrgreen: ted jsem ráda, že po půl roce pítí ředěného jabl. džusu vzal na milost vodu se štávou :roll: a do roku pil v podstatě jen řídké mléko…sladkosti se my docela daří eliminovat na minimum i na návštěvách a o nočníku si zatím asi můžu nechat jen zdát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.12 12:31

@lukresia když nejhorší je, že kolikrát ty hračky koupím sama :oops: Ale omlouvám si to tím, že kluk má svátek a narozeniny blízko u sebe, tak by celý rok nic neměl. Takže jsem mu předevčírem koupila v zoo plyšáka.

• Citovat
  • Upravit
31278
16.8.12 12:31

@Billi no vidíš, na látkování bych málem zapomněla - i když to mi vydrželo docela dlouho, až do 3M, kdy byl na operaci a tam sem musela jet v papíru a už sem se k látce nevrátila, lenoch líná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
16.8.12 12:32
@Mar__tanka1983 píše:
no a ještě můj táta, malýho dědeček, má utkvělou představu, že honzík bude do roka bez plen :mrgreen: a chápu to o to míň, že on vychoval už 3 děti a stejně ho to nepouští…
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
16.8.12 12:33

Mne to zacalo porodem, vysnila jsem si ten uzasny prival materske lasky, jak budu cela poprdena, ne, zustala mi ma pragmaticnost, az jsem si nekdy byla protivna, ze si nemyslim, ze moje mimino je nejkrasnejsi na svete.
Jinak batole zatim pije jen vodu, ji zeleninu, sladkosti nedavam, spi v postylce, ji v zidlicce, toho se zatim drzim, ale kazdy mi rika, pockej, az prijde druhy, to uz resit nebudes. Ok, jsem pripravena na vsechno :).
Ale abych taky neco prispela, chtela jsem s malou chodit co nejvic ven, ted jsem rada, ze jsem rada, s tim brichem se ohybat k vsemuochutnavajicimu batoleti je nic moc. Televizi poustim, je to televizni maniak. Ze ji odplenkuju v lete, v roce a pul preci ideal, uz jsem smirena, ze budu plenkovat 2 deti naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí