Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám nejvíce pomohla na radu dr obyčejná modrá indulona. A pak jsme měli ještě na předpis nějakou míchanou mastičku, která voněla jako citron, není vůbec mastná a nádherně pomáhá na ty opruzeniny a zapařeniny. Ta je skvělá.
já mám s imazolem dobré zkušenosti, používali jsme na ty nejhorší opruzeniny, takový ty ošklivý… a teda bez suché kůže. vždycky jsme omyli, osušili, omyli černým čajem, zas osušili apak imazol, nebo krém na opruzeninu ( osvědčila s enám až weleda), pak normálně, po zahojení mastit, opět se osvědčil olejod weledy, ketrý působí i preventivně na ty opruzeniny…
jiak vím, o čem mluvíš, obě děti byly buřtíci bez krku a se spoustou kožnatých řas ![]()
Taky jsme mazali Imazolem, střídala jsem to s bílou vazelínou, aby se to promazalo. A mazala jsem ještě aspoň 2 dny po vymizení, protože se jinak vrátila (2×).
Můžeš zkusit i bambucké máslo. Hezky promašťuje a taky je hojivé. Malý měl suché tváře a za pár dní se mu to hodně zlepšilo.
střídím imazol s bepantenem na prdelku a na krk používám modrou indulonu ![]()
Já normálně mažu Imazolem 2× denně při opruzení a vždy nám to na druhý den zmizlo, je super ![]()
Ahoj mam dotaz za jak dlouho vam zabral imazol na opruzeninu?
Malemu se udelala jen jednou oskliva opruzenina. Imazol zabral jako jediny. do druheho dne vyrazne zlepseni, do dalsiho dne skoro pryc.
Dobrý den, maminky.
Nechápu, že jsem emimino neobjevila dřív
Ale k věci. Mám 5M chlapečka. Vzhledem k tomu, že je na svůj věk opravdu pěkný ( 9 kilo ) jeho tělíčko je samý faldík a záštipek. No a s tím teď právě máme problém. Pod krčkem, který prakticky nemá - hlavička mu sedí na ramínkách
, se nám udělala nehezká opruzenina. V týdnu jsme byli kočárkovat, Adámka jsem oblékla, pak vysvitlo sluníčko a bylo hotovo. Na radu dětské dr. jsem opruzeninu namazala Imazol krémem. V pátek večer, v sobotu ráno a v sobotu večer. Vždy po okoupání a usušení. Dneska ráno jsem měla ještě mazat, ale vykašlala jsem se na to. Adámek má krk už bez opruzeniny - normální barva kůže, ale vyskytl se jiný problém. Imazol mu kůžičku strašně přesušil - celý krk se mu loupe a má ho jak struhadlo. Nemáte někdo taky takovou zkušenost a co s tím? Určitě mu to musí být nepříjemné, ale já se bojím, že když mu to máznu něčím na zvlhčení, krk se mu zase zapaří. Obzvlášť dneska, když je venku teplo. Poradíte někdo, co s tím? Nebo mám v pondělí zas mazat k doktorce? Předem díky za všechny reakce a jdu si založit profil
Hezkou neděli všem.