Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojik holky chci se zeptat. mám měsíčního syna a dostala jsem chřipku. muj obvodní doktor mě řekl at když du k malemu mam šatek přes nos a pusu. myslíte že to muže chytit a popřípadě chci poradit o nějaky typ jak to rychle vylečit?? děkuji všem za odpovědi ![]()
Tak se řiď tím co ti řekl doktor. Kojíš? Jestli jo, tak dostane protilátky v mlíku
protilátku v mléku?nevěřím tomu.dvakrát,co jsem měla chřipku a plně kojila a nosila roušku jsem stejné malou nakazila.a to jsem i větrala a dodržovala vše,co mi poradili. ![]()
nevím no, jestli šátek k něčemu je, já tohle nikdy neřešila a ani jeden mrňous ode mě nikdy nic nechytil…
![]()
noo nekojim . ale bojim se aby odemě nic nechtnul
snad ne noo .ale děkuji
já kojila, muž měl chřipku, zrovna když se narodil a dr nám řekla, ať jsme v klidu, že to nechytí a opravdu nechytil. Až rýmu od malý v půl roce.
Já malého kojila jen částečně, měl teda více UM než MM a mou nemoc přestál úplně v pohodě a do jsem šátek ani roušku nepoužívala.
Já myslím, že pokud to chytit má, tak to chytí a pokud má dost obraných látek, tak ne. Bacily stejně lítají po celém bytě, šátek, nešátek. Ale pro svůj kid používej.
To je takové buď anebo
Dcerka nebyla kojená, od nás nechytla nic do 6 měsíců (a to děti nosily ze školky kde co). Poprvé byla hodně nemocná v roce - viróza s horečkami. Miminka mají do 3-6 měsíců imunitu ještě od matky, tak bych se toho zase tolik nebála, že to chytne. A na druhou stranu jsou děti plně kojené, co od narození vychytají kde co
Rouška a pod. nesmysly jsou podle mě k ničemu ![]()
Tak držím pěsti, ať to nechtne ![]()
Je to uričitě individuální, pokud to jde, tak hodně větrat, nosit roušku, a baštit vitmíny, echinaceu, čaj s medem apod. Víc toho moc dělat nejde. Buďte v klidu, je spousta maminek, co mají mimčo a dítě nosí ze školky všechny možné bacily a těžko tomu školkovému ve 3 letech vysvětlíte, že k miminku nesmí, má se držet stranou, přikrývat si pusinku, smrkat a mýt si pak ručičky apod.
Ja jsem teda rousku nenosila (ale mela jsem jen rymu) a kdyz jsem sahala na mimco, tak jsem si vzdycky pred tim umyla ruce, takze to bylo asi 1000×
za den, ale nic nechytil. Mozna by nic nechytil i bez toho… ;-
Ja jsem chripku odskakala v sestinedeli. Kdyz jsem se ptala dr. na rousku, tak si klepala na celo, ze tim malyho budu akorat tak strasit a ze bych ji musela mit i na spani, kdyz spinkal s nami v loznici.