Na průjem ATB?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4290
17.5.12 21:51

...na průjem ATB?

Moc prosím o radu, syn už má letos po čtvrté střevní chřipku, první dva dny zvrací a pak má dlouhotrvající průjem, na který nic nezabírá, průjem trvá klidně 3 týdny, prckovi dávám pořád i preventivně probiotika, pije černý čaj slazený glukopurem, dávám mu hylak, čené uhlí, enterol, jí jen bnány s rýžovým odvarem, piškoty, rýžovou kaši, jablečnou přesnídávku…už nevím co s ním, je mi z toho do breku :,( minule když měl průjem souběžně s kašlem, dr mu napsal na na ten kašel atb a průjem zázračně do dvou dnů ustoupil, což doktora překvapilo, čekal spíše pravý opak…je možné že na průjem mohou zabrat atb a jsou přímo na průjem nějaká atb? moc děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21991
17.5.12 21:58

Chudák malý 8o a dělali mu nějaká podrobnější vyšetření, nějaké testy? Kultivaci stolice nebo něco podobného…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.5.12 22:04
@BohunkaP píše:
Chudák malý 8o a dělali mu nějaká podrobnější vyšetření, nějaké testy? Kultivaci stolice nebo něco podobného…?
…posledně mu dělal dr stěry a měl to v normě jen jedna bakterie byla lehce přemnožená, jinak nic :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
17.5.12 22:07

Samozřejmě že atb jsou. Jinak mě teda překvapuje že dr neudělal výětry, kultivace. Takovéhle štřevní problémy nejsou rozhodně normální a jsou dost nebezpečné u takhle malého dítka :think: asi bych změnila dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
17.5.12 22:08

Na určité bakteriální původce se opravdu ATB používají. Jinak předpokládám, že vám dělali vyšetření bakteriologické i na anaeroby… pokud ne, žádej, alespoň 2×.
Jinak lepší než uhlí je smecta a zkus enterol změnit za Lactobacillus nebo Nutrolin B.
Samozřejmě, že to nemusí být infekční etiologie, to už ale dále cestou vašeho dr.směr gastroenterolog.

• Citovat
  • Upravit
18551
17.5.12 22:10

Asi by taky nebylo od věci navštívit gastroenterologa. a lze poslat k vyšetření i přmo stolici což bývá přesnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.5.12 22:11

…no jsem taky naštvaná, jelikož tu poslední střevní chřipku jsme chytli u něj když jsme šli na preventivní 18měsíční ko a to tam nikdo nebyl, zajímalo by mě zda tam vůbec někdo uklízí a zda používá dezinfekci, myslím si, že asi ne :cert: a to malej sahal jen na sezení a pak v ordinaci na lůžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
17.5.12 22:12

@auraora , já nejsem žádný odborník, tak snad nebudu psát bludy - ale pokud se nepletu, ATB působí právě proti bakteriím… Takže pokud synovi našli „lehce přemnoženou bakterii“, bylo by celkem pravděpodobné, že na ni ATB zapůsobí…

Pokud se mýlím, snad mne někdo opraví…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.5.12 22:13
@loka píše:
Asi by taky nebylo od věci navštívit gastroenterologa. a lze poslat k vyšetření i přmo stolici což bývá přesnější
…ta stolice stačí odebrat např. z pleny, nebo to musí být nějaký spešl odběr?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
17.5.12 22:15

Nemusí být spešl odběr, neboť stolice není sterilní :mrgreen: jen je an to zkumavka kterou by jsi koupila nejspíš i v lékárně ale dr by ti ji dal a normálně se pošle do laborky kde teda hodně často objasní příčinu, kteoru výtěr neukázal. Zkus to na dr vyžádat toto vyšetření :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.5.12 22:16
@BohunkaP píše:
@auraora , já nejsem žádný odborník, tak snad nebudu psát bludy - ale pokud se nepletu, ATB působí právě proti bakteriím… Takže pokud synovi našli „lehce přemnoženou bakterii“, bylo by celkem pravděpodobné, že na ni ATB zapůsobí…

Pokud se mýlím, snad mne někdo opraví…? …právě jsem nad tím taky přemýšlela, atb zabírají na bakteriální onemocnění, tak mě právě napadlo, zda by nepomohly :nevim: dr si s náma minule už nevěděl rady, tak volal do lékárny a ptal se co by doporučili na průjem a ona právě namítla nějaká atb, ale to dr zavrhnul, že se mu to nezdá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
17.5.12 22:21
8
@loka píše:
Nemusí být spešl odběr, neboť stolice není sterilní :mrgreen: jen je an to zkumavka kterou by jsi koupila nejspíš i v lékárně ale dr by ti ji dal a normálně se pošle do laborky kde teda hodně často objasní příčinu, kteoru výtěr neukázal. Zkus to na dr vyžádat toto vyšetření :kytka:

No spíše jsem myslela, zda mu ten vzorek stolice můžu odebrat sama doma, nebo jestli musím s malým zase k dr, moc se mi tam nechce, mám strach aby jsme nechytli ještě něco zajímavějšího :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
17.5.12 22:21

No, tak za prvé bych řekla, že doktor, který si volá pro radu do lékárny, ve mně nějak nebudí důvěru 8o 8o Ale samozřejmě ho neznám, nerada bych křivdila.

A za druhé bych si na Tvém místě asi začala vydupávat podrobnější vyšetření, počínaje tou gastroenterologií, jak navrhovala Loka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
17.5.12 22:24

Na střevní chřipku a faraonovy pomsty apod. mám skvělý recept od jednoho ústeckého bylinkáře:
ve velkém hrnku (2,5 - 3 dcl) vroucí vody louhovat min. 20 min. směs 2 pol. lžic oregána a 1 pol. lžíce heřmánku. Nesladit - pít tak, jak je (je to echt hnusný). Průběžně popíjet a jakmile dojde, udělat další..
Tenhle recept si v naší rodině zatím poradil se všemi průjmovými stavy max. do dvou dnů. Je silně, velmi silně dezinfekční.

• Citovat
  • Upravit
4290
17.5.12 22:24

… to jsem si taky říkala, že je to divné, že si neví rady a ptá se v lékárně :roll:
no já tam vždycky jdu rozhodnutá, že chci podrobná vyšetření a on mě vždycky nějak ukecá, jsem blbá, že se nechám, no :oops: jedině co udělal byl ten výtěr… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí