Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
milé maminky,
dnes jsem objevila našemu chlapečkovi bílé skvrny na jazýčku - bude to asi moučnivka..
na diskuzích jsem četla,že je dobře zabírá šťáva z citronu, myslíte,že by to už mohl? nebo nějakou jinou radu prosím…
zkusila bych to, maximálně z toho bude mít kopřivku. a zkoušela jsi to silným tlakem setřít? může to být i mlíko. jinak bych si zaběhla k doktorce pro speciální roztok (teda pokud ta vaše nedává genciánu…)
Nám genciálka netabrala, Dr. nám v lekárně nechala umíchat speciální roztok, ten pomohl. Kojíš? Musíš zaléčit i bradavky. Používáš lahve, dudlíky? Každý den je nutné vše vyvařit.
zkus to setrit, mohlo by to byt jen od mleka. moucnivka je spise jako nitky
ahoj,nám se moučnivka pořád vracela,víc jak 2 měsíce…pomohly až laktobacílky,pro mě i pro mimča. držím palce,je to boj
.
Ahoj, náš chlapeček měl také moučnivku a až kolem 7. měsíce ustoupila a to díky homeopatikům. Ze začátku nám paní Dr. psala fialku, ale to vůbec nepomáhalo. Mohla jsem dudlíky, savičky, hračky vyvařovat jak chtěla, také to nepomohlo. Pomohly až ta homeopatika. Paní Dr. nám doporučila Borax 5ch. A za pár dní bylo po moučnivce. Držím také palce!
@marti-pil píše:
milé maminky,
dnes jsem objevila našemu chlapečkovi bílé skvrny na jazýčku - bude to asi moučnivka..
na diskuzích jsem četla,že je dobře zabírá šťáva z citronu, myslíte,že by to už mohl? nebo nějakou jinou radu prosím…
nam rekl pediatr, ze ji to mame potrit fialkou ![]()
Děkujeme za všechny rady..
Zatím docela úspěšně bojujeme.. Snad se to nevrátí.
Používáme fialku, kterou si jednou denně dávám na prsa a malý to pak jen vycucne, čímž se vyhneme většímu zašpinění věcí:) jednou denně vyvařuji dudlík:)
Borax mi řekli v lékarně, že se nesmí používat pro děti, protože je to kyselina:(
Mlíčko to určitě nebylo, snažila jsem se to setřít, ale nešlo to.. ![]()
Ahoj, nám pomohl až infectosoor Mundgel. Je to gel z Německa a pomohl do dvou dnu. Dá se u nás koupit i přes internet. Měli jsme borax i fialku, ale nepomohlo to.
ahoj!!
prosim o radu malá má moučnivku, ale já klasicky nekojím odsávám a krmím přes savičku. Jak je možný že mámá moučnivku? myslela jsem že je jen z bradavek.
Tak mažu pusinku genciálkou a mám si taky mazat bradavky??
děkuji za odpověd!
@cubykiwi píše:
ahoj!!
prosim o radu malá má moučnivku, ale já klasicky nekojím odsávám a krmím přes savičku. Jak je možný že mámá moučnivku? myslela jsem že je jen z bradavek.
Tak mažu pusinku genciálkou a mám si taky mazat bradavky??
děkuji za odpověd!
je to možné. moučnivka není z bradavek, ale z mateřského mléka
hlavně pořádně vyvař všechny lahvičky, dudlíky a odsávačku. a místo genciánky bych zkusila sehnat z německa Infectosoor mundgel. osobně nemám genciánu ráda, na slovensku je zakázaná atd…