Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Omlouvám se, asi jančim, asi zbatečně, ale prožívam to poprvéí a nevim co dělat…
Syn(13m) má neštovice. Dneska jsem našla první pupínek, během dne vyskákaly další a začala se mu zvedat teplota. Dávala jsem nurofen, stejně jako teď, je to asi cca 2hodiny a teplota jde stále nahoru ![]()
Kdy má začít působit? Nebo jak jinak mohu pomoct srazit teplotu… Má bezmála 39. Nikdy teplotu neměl, takže ani od dr nic nevim… Můžu dát i paralen? Nebo po jaký době… Nebo můžu ještě jednou nurofen? Nebo co???
Děkuju za rady…
jestli mu už zatím nemůžeš dát nurofen tak ti poradím (mě se to osvědčilo před 3 týdny) babskou radu a to octové punčochy. Na 1 díl octa 5 dílů vody, namočit ponožky, vyždímat, dát na nožičky a přes to další ponožky a nechat cca 15 min.
Můžeš střídat po čtyřech hodinách nurofen a panadol-paralen.
Jinak by měl zabrat tak do 20ti minut…
Srážet ještě zábaly - vlhkou vlažnou látku na kotníky, přes to suchou… (i na zápěstí třeba), zábaly se nesmí dělat, pokud má studené končetiny.
kdyžtak zkus zábal. Jinak nurofen můžeš podat co 4 hodiny a mezitím co 4 hodiny panadol baby - při vysolých horečkách. přeju brzké uzdravení.
nurofen s Paralenem se může střídat po 4 hodinách. Jinak pokud nemá studené ruce a nohy tak vlažnou sprchu, po osprchování neutírat, nechat volně uschnout. Jak se to odpařuje tak to ochlazuje. Studený zábal na nohy, ale to vše bych dělala až nad 39.
2 hodiny už je dost. synovi abíral později, někdy až za hodinu, i hodinu a půl.
V nemocnici říkali, že zabírají i klidně za hodinu a půl… Jestli se ti to nezdá, tak zkus zábal na zápěstí a kotníky a na čelo a dej klidně jednou dříve než za 4h. Paralen, pro jednou se nic nestane.
A nemůžou se Paralen/Nurofen střídat po třech hod.?
Jo, určitě můžeš střídat Nurofen/Paralen po třech hodinách, jen nesmíš překročit dávku za 24hod., takže si to přepočítej podle váhy dítěte a vyjde ti kolik můžeš daného sirupu dát.
Nurofen ja navíc poddávkovanej, takže klidně můžeš dát o 0,5ml více, s Paralenem opatrněji a dodržovat předepsané dávkování, ten se snadněji předávkuje.
my teď nedávno prodělali zánět průdušek a teplota taky nechtěla po nurofenu klesat - v nemocnici mi doktorka říkala, že jde prokombinovat nurofen a panadol, dávat po 4 hodinách
v nemocnici jsem byla teď hospitalizovaná s dcerou a střídá se to po třech hodinách, jak jsem již psala o tom dávkování.
Jak píšou holky, střídat nurofem a ibalgin co 4 hodiny.
Zabírá to tak za půl hodiny. Když teplota nejde dolů. Zábaly, ale ne celé tělíčko. Nechat ruce a nožky venku. Dcerka na to trpěla, tak držím palečky. Po zábalech teplotka vždy slezla. Jo a nevím proč, ale doktor nám říkal, že máme spíš dávat sirupy než čípky. Proč, ale nevím.Pokud bych si nebyla jistá, zavolala bych na pohotovost. Poradí ti.
Držím pěsti. Je to o nervy, co? ![]()
@ha-ne-le tak nám na pohotovosti říkali klidně střídat nurofen a panadol, ale nurofen po šesti hodinách a panadol po čtyřech (myslím jako že třeba když dáš v poledne nurofen, tak další nurofen až v šest, mezitím ten panadol). Taky nám tam řekli, že nurofenu máme dávat polovinu váhy dítěte, u panadolu dodržovat dávkování podle návodu. Jinak i u dospělých ibalgin zabírá až tak za hodinu, ale dvě hodiny je už dost. Jestli dávkuješ podle návodu, třeba je to kvůli tomu, další dávku bych zkusila dát tu polovinu váhy. Přeju, ať je malýmu brzo líp ![]()
sice ne nurofen, ale panadol a začal vždy působit až za dvě hodiny