Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ADAM00000000 píše:
Ahoj, mám otázku celkem mě děsí jako kuřáka to riziko impotence co se píše na krabičkach na internetu atd. Tak by mě zajímalo jestli víte o někom kdo by to měl přímo tímhle způsobené nebo jak velké je to riziko popřípadě jestli to riziko je až v pozdějším věku. Děkuju za odpovědi
Podle mne minimální, zadnyho neznám
@Russet píše:Treba taky kouří a nemusí to řešit.
A jak moc je motivující, že potencionálním partnerkám smrdíš?
@Bábrdl píše:Jakože nikdo z kuřáků, co kolem sebe máš, nedostal nikdy infarkt, mrtvici, neměl žádný druh rakoviny a nikdo z nich nemá CHOPN (zpočátku tzv. kuřácký kašel), což jsou všechno nemoci, na jejichž vniku se kouření dost zásadně podílí. Tak to je zajímavá medicínská anomálie.
Ty první choroby může mít snad i nekuřák
@Russet píše:To taky není pravda s tím nachlazením
Spíš se tím nikdo nechlubí. Protože na začátku to je frajeřina, pak závislost a pak nutné zlo. Že kuřáci umírají dřív, mají jiné další nemoci, jsou náchylní k nachlazení a smrdí, to není motivace. Tak co už? Nestojící pé. ro.
@Russet píše:
Kuřák ti neřekne, je to fuk a přestaň. Sám bojuje s myšlenkou to skončit. Jak potupné je u nás u kanclu schovávat se za keříky a odbíhat na rauchpauzu a pak se tvářit jakoby nic. Přitom to páchne na dálku.
Proč se musí schovávat, nemají nárok na pauzu?
@Hanka1 píše:
jsem nekuračka, takže není.
taky jsme nekuřačka a?
@Venetia píše:
To taky není pravda s tím nachlazením.
No je, to jsou proste cisla. Ze treba ty to mas jinak neni dukaz niceho. ![]()
@ADAM00000000 píše:
@klamonožka Co se týče kouření tak jsem ještě nezažil nikoho kdo by měl nějakou z těch nemoci kterou kuřákům hrozí a to okolo sebe mám 90% kuřáky proto se ptám jak to je u ostatních ta impotence je jediná věc které se nějak obávám tak jestli se s tím někdo už setkal.
Tak pokud je toto jediná věc, které se jako kuřák obáváte?
A to i vzhledem k tomu, co je všeobecně známo a kolik různých výstražných a děsivých upozornění je na krabičkách? Ale jako je fajn, že když už jsou ty cigaretové krabičky takto pěkně zdobené, že se alespoň někdo obává
, toto byl nejspíš účel
@Venetia píše:
Ty první choroby může mít snad i nekuřák
Může. Na jednoho nekuřáka s infarktem jsou tři kuřáci. U rakoviny plic je to 90 kuřáků a 10 nekuřáků (většinou s jinou expozicí, chemický průmysl, doly) do každé stovky.
A teď cvičení z logiky. U kuřáka je větší pravděpodobnost, že přežije infarkt. Proč?
Příspěvek upraven 18.03.21 v 17:08
@ADAM00000000 píše:
@Bábrdl Ten kašel ano ale zbytek nikdo z mého okolí neměl
No tak ten nepěkný kašel, je první fáze CHOPN.
Nicméně pokud se nebojíš dýchat arsen, dehet a formaldehyd a máš pocit, že nejsou karcinogenní a nepoškozují cévy, tak proč se bojíš impotence? Stejně jako nevěříš, že ti poškodí tepny a postarají se ti o pěknou trombózu a infarkt, prostě nevěř tomu, že ti poškodí drobné pletence cévek ve tvé chloubě. Problém vyřešen. ![]()
@Bábrdl píše:
Může. Na jednoho nekuřáka s infarktem jsou tři kuřáci. U rakoviny plic je to 90 kuřáků a 10 nekuřáků (většinou s jinou expozicí, chemický průmysl, doly) do každé stovky.A teď cvičení z logiky. U kuřáka je větší pravděpodobnost, že přežije infarkt. Proč?
2×
Příspěvek upraven 18.03.21 v 17:10
@Venetia píše:
Protože má zadehtovany plíce
Jak tě zadehtované plíce ochrání před smrtí? Naopak, při srdečním selhání potřebuješ kyslík. Tak proč?
@Bábrdl píše:
Jak tě zadehtované plíce ochrání před smrtí? Naopak, při srdečním selhání potřebuješ kyslík. Tak proč?
Blbě jsem si to přečetla
Proč přežije infarkt?
@Venetia píše:
Blbě jsem si to přečetla
Proč přežije infarkt?
To je taková oblíbený logický rébus. ![]()
Ale je to fakt pravda. Pokud vezmeš skupinu lidí, kteří dostali infakrt, tak častěji budou mezi přeživšími kuřáci. Částečně jsem napověděla už v tom původním postu. Ale to je jen jeden faktor.
jsem nekuračka, takže není.