Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám otázku celkem mě děsí jako kuřáka to riziko impotence co se píše na krabičkach na internetu atd. Tak by mě zajímalo jestli víte o někom kdo by to měl přímo tímhle způsobené nebo jak velké je to riziko popřípadě jestli to riziko je až v pozdějším věku. Děkuju za odpovědi
@ADAM00000000 píše:
Ahoj, mám otázku celkem mě děsí jako kuřáka to riziko impotence co se píše na krabičkach na internetu atd. Tak by mě zajímalo jestli víte o někom kdo by to měl přímo tímhle způsobené nebo jak velké je to riziko popřípadě jestli to riziko je až v pozdějším věku. Děkuju za odpovědi
Já bych s chodícím popelníkem ani nechodila. Se smraďochem.
Jo, určitě bude pár odpovědí z e-mimina více vypovídajících o skutečnosti, než lékařské statistiky…
@klamonožka Co se týče kouření tak jsem ještě nezažil nikoho kdo by měl nějakou z těch nemoci kterou kuřákům hrozí a to okolo sebe mám 90% kuřáky proto se ptám jak to je u ostatních ta impotence je jediná věc které se nějak obávám tak jestli se s tím někdo už setkal.
@ADAM00000000 píše:
@klamonožka Co se týče kouření tak jsem ještě nezažil nikoho kdo by měl nějakou z těch nemoci kterou kuřákům hrozí a to okolo sebe mám 90% kuřáky proto se ptám jak to je u ostatních ta impotence je jediná věc které se nějak obávám tak jestli se s tím někdo už setkal.
Já znám hodně těch, co se prohulili k CHOPN. To už tě pak nějaká érekce zajímat nebude ![]()
@Cenarius Není to tak jednoduché snažil jsem se přestat ale nemám dostatečně silnou vůli
@ADAM00000000 píše:
@Cenarius Není to tak jednoduché snažil jsem se přestat ale nemám dostatečně silnou vůli
A jak moc je motivující, že potencionálním partnerkám smrdíš?
@ADAM00000000 píše:
A vyhlídka, že budeš mít za pár let problém se sexem, pro tebe není dostatečnou motivací?
https://www.erekce.cz/…ni-a-erekce/
(je to nějaký částečně reklamní článek, ale jsou z něj dokonce odkazy na odborné studie, proto ho sem dávám)
Řekla bych, že stěžovat si v hospodě, že jim nestojí, si ti asi tvoji kamarádi nebudou, i kdyby to tak bylo…
@Russet Jakoby ještě jsem se s takovou nesetkal a mám momentálně už dlouhou dobu přítelkyní takže tohle pro mě není moc motivační
@ADAM00000000 píše:
Jo, kouření poškozuje cévy. Ale klid, nejspíš tě dřív zabije, než učiní impotentem.
@ADAM00000000 píše:
@Russet Jakoby ještě jsem se s takovou nesetkal a mám momentálně už dlouhou dobu přítelkyní takže tohle pro mě není moc motivační
Ona hulí taky, co?
@ADAM00000000 píše:
Jakože nikdo z kuřáků, co kolem sebe máš, nedostal nikdy infarkt, mrtvici, neměl žádný druh rakoviny a nikdo z nich nemá CHOPN (zpočátku tzv. kuřácký kašel), což jsou všechno nemoci, na jejichž vniku se kouření dost zásadně podílí. Tak to je zajímavá medicínská anomálie. ![]()