Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím maminky, chtěla bych se zeptat, co se vám osvědčilo na imunitu u vás. V posledním roce jsem měla 5krát angínu, teď mě bolí v krku zase. Chytnu kdejakou rýmu. Koupila jsem si hlívu ústřičnou, beru jí od prosince a účinky nějak nepozoruju. Máte nějakou radu? Klidně i bylinky, nemusí to být jen léky… Díky moc.
Ahoj, loni jsem měla 3× angínu a tak 8× zánět horních cest dýchacích
. Obvoďačka mne poslala na imunologii, kde mi byl nasazen Luivac a za mne super
. Jinak podle rozboru krve mám imunitu v pořádku, ale z důvodu častého onemocnění, mi doktorka Luivac nasadila. Buď se mi nemoc neprojeví vůbec
, je mi jeden den divně nebo mi to zkrátí dobu nemoci na pár dní s lehčím průběhem. Doporučuji za mne návštěvu imunologa nebo pak, když máš časté angíny možná ORL. ![]()
@TerezkaW píše:
@BaMaK Nekojím. Už mám velkýho 4leťáka
A nemáš to od té doby po malý začal chodit doškolky? A čemu říkáš angína? Čepy na mandlích a vysoké CRP?
Zdravou stravu bych řekla, že mám. Jím hodně ovoce, zeleniny, v létě máme hodně zeleniny na své zahrádce. Zkusím se zeptat své doktorky, jestli mi napíše doporučení někam na imunologii. Už jsem z toho zoufalá, hlavně proto, že chodím do práce a vždycky mi to na pár dní vyřadí z provozu ![]()
@BaMaK píše:
A nemáš to od té doby po malý začal chodit doškolky? A čemu říkáš angína? Čepy na mandlích a vysoké CRP?
Nene, začala jsem marodit i předtím. Angína říkám tomu, co mi diagnostikuje doktorka. Bolest v krku, čepy na madlích, obtížné polykání, teplota a vysoké CRP.
@BaMaK píše:
A nemáš to od té doby po malý začal chodit doškolky?
Presne. Netaha Ti ditko nemoce ze skolky? Hlavne nemoce neprechazej, ale klid, odlecit a rekonvalescence, to je zaklad. Zejmena u tech recidivujicich.
@TerezkaW píše:
Zdravou stravu bych řekla, že mám. Jím hodně ovoce, zeleniny, v létě máme hodně zeleniny na své zahrádce. Zkusím se zeptat své doktorky, jestli mi napíše doporučení někam na imunologii. Už jsem z toho zoufalá, hlavně proto, že chodím do práce a vždycky mi to na pár dní vyřadí z provozu
možná jíš něco co ti nesedí.
Ráda si také přečtu rady, mívám to podobné. Moje dr. mi maximálně dá atb a jinak to neřeší. Přitom prý podle výsledků krve mám sníženou imunitu. Jinak ovoce a zeleninu jím, vitamíny taky a dokonce i sportuji. Teď mám grepofit od firmy Energy a jsem zatím spokojená. Od doby co ho užívám, jsem nebyla zatím nemocná. Ale jsou to jen 2 měsíce.
Od malýho jsem to chytila snad jednou. Jinak s tím vždycky začnu já. Napadlo mě nechat si vyndat krční mandli, ale nevím, zda by to pomohlo.
@TerezkaW píše:
Nene, začala jsem marodit i předtím. Angína říkám tomu, co mi diagnostikuje doktorka. Bolest v krku, čepy na madlích, obtížné polykání, teplota a vysoké CRP.
A bylajsi na ORL? Pokud ne, začala bych tam, a říct doktorce ať ti zkusí vzít železo v krvi a test na štítnou žlázu. Pokud to bude OK tak alergo-imunol. vyšetření. žiješ zdravě, umělé vitamíny nefungují…zkus zobat slunečnicová seminka.