Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn teď začal chodit do školky tak chci nasadit nějaké vitamíny, protože ovoci a zelenině moc nedá. Zkusila jsem hlíváčka a teď jsem slyšela že je výborný imunoglukan, ale nevím jestli se může dávat do pití, protože na lžičku to syn nechce. Díky za rady
Já míchám do jogurtu.
Na lžičku je to nic moc, chuťově totiž fakt děs.
Ale účinkama pecka
Nebetyčný rozdíl. ![]()
Do pití, pokud ti to vypije celý, to klidně dej. Ale do sladkýho nebo ochucenýho, no.. ![]()
Já myslela, že se to musí dávat nalačno…
Zatím jsem tedy nezkoušela, ale už mám koupený a během září začnu dávat. Takže určitě každá zkušenost a rada se hodí ![]()
@emocuc.polymorf píše:
Já míchám do jogurtu.Na lžičku je to nic moc, chuťově totiž fakt děs.
Ale účinkama pecka
Nebetyčný rozdíl.
Do pití, pokud ti to vypije celý, to klidně dej. Ale do sladkýho nebo ochucenýho, no..
Ja to budu muset davat do mlika, nic ze lzicky mi nepozre a pije jen holou vodu nic jineho nechce ![]()
@Kirsten_2010 píše:
Já myslela, že se to musí dávat nalačno…
Zatím jsem tedy nezkoušela, ale už mám koupený a během září začnu dávat. Takže určitě každá zkušenost a rada se hodí
Jo, má se to dávat nejlépe nalačno, ale jak jí dám nalačno lžičku jen s tím, navaluje a vyblije to
.. Zkusila jsem to ochutnat a žaludek se mi otočil taky
Čili dávám do snídaně a funguje to rovněž
Nemocnost v roce s Imunáčem a bez něj- nebe a dudy! ![]()
Aha, díky. no, tak to netuším, jak to vyřešit, dcerka ´´nesnídá´´. Ráno pije sunar (jedině přimíchat do něj, jestli by to pila), pak si občas kousne do rohlíku nebo piškotu, ale jinak nic.
@Kirsten_2010 třeba ti to z tý lžičky dá
Buď jen tak nebo to dej do nějaký přesnídávky, dopoledne. Je už ve věku příkrmu nebo svačin, resp. jiných jídel než mlíko?
Někam to foukni, ať to má rychle za sebou. Je to fakt chuťově hnus, čili bych jí tím nekazila celou dávku mlíka. Ale třeba jí ta chuť vadit nebude ![]()
@emocuc.polymorf (snad jsem to upozornění okoukala správně
). jsou ji necelé 3 roky, nastoupila do školky a 4tý den přišla, zatím ´´jen´´ s rýmou.
takže musím dát hned ráno, před odchodem do školky. a protože mléčné téměř nejí, tak jsem ráda, že pořád pije trochu toho sunaru ![]()
Ještě mě napadlo, jak dlouho dáváte ´´školkovým´´ dětem?? jen přes zimu nebo celý školní rok??
@Kirsten_2010 Naše do školky ještě nechodí, ale dávám de facto celý školní rok. Ono taky měsíc dva, než to zabere. I když nám to zabralo poměrně hned, ale možná jsme měli kliku
Když se náhodou něco vyskytne, dávku zvednu, jinak dávám tu udržovací. Vysazuje se pak na ty teplý měsíce, tj. od června do září. To jsem vyčetla tady i naše mudra to tak vidí ![]()
Tak jsem zjistila, že se sirup může dávat ráno na lačno nebo večer před spaním. Takže jsem se nakonec rozhodla to zkusit večer - dát sirup a pak teprve nechat vypít mléko. Dcerka to z toho kalíšku nechtěla, tak jsem to přelila na lžičku a modlila se, aby to spolkla. Vzala to do pusiny, polkla, řekla mňam a chtěla ještě
Tak doufám, že ji to vydrží i nadále…
@Kirsten_2010 Mňam, jo?
Tak to gratulace veliká
Já taky už dávno neměřím kalíškem, jen liju na lžičku, tak po roce už vím, jak to na té lžičce má vypadat, to správné množství ![]()
Holky a dáváte i dětem mladším než 3 roky? Syn má skoro dva a půl, bude chodit na dva dny do školičky a doma máme miminko tak bych ráda dávala něco na prevenci.
@emocuc.polymorf - jo jo, mňam
také jsem byla překvapená.
@Mišela1 - na krabičce je ´´od roku na doporučení lékaře´´ nebo tak nějak. Tak se asi radši zeptej dr. Také jsem se ptala a dovolila až teď, tj. asi 14 dní před 3tími narozeninami ![]()
@Mišela1 Tak ve dvou a půl bych se nebála vůůůbec
My to bereme rok, tj. od jednoho roku a 8 měs.
Ta nemocnost předtím byla děsná. Stačilo se na nemocnýho podívat v televizi a už to malá chytla
Od tý doby minimum a když, tak „lehký“ průběh
Doktorka mi to doporučila sama
Nech si to radši posvětit, ale podle mě nemůže být problém ![]()