Imunoglukan, můžu ještě použít?

1825
15.9.13 16:18

Imunoglukan,můžu ještě použít?

Ahojky. Potřebovala bych poradit :) Před dvěmi měsíci jsem otevřela imunoglukan. Dávala dětem a pak přes léto na nej yapoměla. Mam ho od té doby v lednici. Mužu ho ještě použít? Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
660
15.9.13 16:33

Ahoj ted nevim jiste, ald myslim, ze se ma spotrebovat do 3mesicu od otevreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.9.13 16:35

@chrpa Na většině sirupů je napsáno, že je máš spotřebovat do šesti měsíců po otevření a většinou se mají skladovat při teplotě do 25stupňů celsia, takže podle mě v pohodě. A mimo jiné v lékárně mi lékárnice říkaly, že pokud to člověk spravuje správně, tak je v pořádku mnohem déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
15.9.13 16:45

Diky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.9.13 16:59

Imunoglukan má psáno do měsíce po otevření, nebo se pletu? Ale já bych ho dala, ublížit asi neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.9.13 17:07

@terinka4444 Když za ten měsíc bys ho ani nestihla spotřebovat? Já ho teď doma nemám, nám nějak nefungoval, tak se nepodívám. Ale právě vím, že ty datumy epotřeby bývají nadsazené, takže bych se právě taky nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.9.13 17:10

Imunoglukan je právě myslím na měsíc, a my tedy spotřebujeme za měsíc v pohodě 250ml balení :mrgreen: ale když byla malinká, tak jsem právě koukala, že ho ani nestihne dopbrat a už by se neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
15.9.13 17:13

@terinka4444 No my ne, protože už ho nekupuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
15.9.13 17:18

Imunoglukan se má spotřebovat za měsíc po otevření.

Je určen pro děti od tří let a ty to spotřebovat stihnou - nepočítá se s tím, že by to měly brát mladší (i když na doporučení lékaře to lze).

Osobně bych ten sirup už nedávala - nejde o nějaké zkažení se… jde o to, že po dvou měsících od otevření bude neúčinný. Můžeš stejně tak dávat sladký sirup z obchodu - výsledek bude nulový. Pokud chceš vidět nějaké výsledky z hlediska posílení imunity, kup si nový.

Je to stejné jako třeba s Lacidofilem nebo antibiotiky - nestanou se z nich „jedy na krysy“, jen prostě ztratí svou účinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
15.9.13 17:41

Ahoj, my máme na imunoglukanu napsáno: „Otevřené balení spotřebujte do 2 měsíců.“ Takže já bych ho klidně dávala do 3 měsíců po otevření ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
5.12.13 09:51

Ahoj holky nechala jsem imunoglukan pres noc na lince a zapomnela jsem ho dat do lednice..myslite, ze ho muzu i presto pouzit?…je na nem napsano, ze po o tevreni se musi uchovat ihned do lednice…tchyne nechala jednu flasticku v tasce a nedala ho do lednice a tak jsme otevrela druhou a zapomnela ji dat taky do lednice…jsou skoro plne a nechce se mi je vyhazovat, ale aby maly neublizily… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.12.13 10:04

Taky jsem to zapomněla dát do ledničky (nevšimla jsem si), tak doufám, že tam ještě něco přežilo :roll: Ublížit si myslím, že to neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
5.12.13 10:05

@Angua snad ne, prece jsou to jen vitaminy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.12.13 10:31

@1.zizi já už jsem jim to dala 2×, než jsem si toho všimla a zatím žijou :mrgreen: A to jsem jim dávala tu zvýšenou dávku, protože kašlou.

Průser je, že v okamžiku, kdy jsem to schovala do lednice, to můžu vyhodit tak jako tak (nevzpomenu si na to) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
5.12.13 11:02

@Angua jo vitej do klubu sklerotiku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat