Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
ráda bych se Vás zeptala, zda nemáte některá zkušenosti s imunologickými testy. Mám před 2. pokusem IVF a ráda bych zjistila, jestli si nevytvářím protilátky proti spermijkám nebo zda dokonce nevytvářím imunitní zábranu uhnízdění zárodku v děloze. Protože se 1. IVF nepovedlo. Byla jsem sice na laparo a tam mi našly drobnou endometriozu, ale lékař říkal, že v mém případě to nemá až zas takový vliv na početí. Takže by to mělo být spíše v pohodě. Nic jiného mi nenašly a tak hledám dál v čem by mohla být příčina neúspěšného 1. pokusu ještě dříve, než půjdu na 2. pokus, který mě ještě tento rok čeká. Moc, moc děkuji, za jakoukoli radu a příspěvky.
Ahoj Narcisek,
určitě si zajisti imulonogické vyšetření !!! Moje švagrová má za sebou 3× neúspěšné IUI a 1× IVF+ISCI, které absolvovala v ISCARE v Praze v Hloubětíně.Vytáhli z nich asi 25.000,– a výsledek žádný, prý je špatný spermiogram.Pak jsem se dočetla o imulog.vyšetření a švagrové o něm řekla.Dr.ji na něj dala doporučení a světe div se…příčina neplodnosti je na světě.Protilátky proti spermijím+proti zahnízdění vajíčka(nevím jak to napsat přesně).Takže švagrová dostala léky na 3 měsíce,pak půjde znovu na imulog.vyš.a když budou výsledky dobré,půjde na druhý pokus IVF+ISCI.Který,jak pevně doufám,bude úspěšný.Tak mi připadá,že v CAR občas nemyslí na dobro pacienta,ale občas i na jeho peněženku.Přeju ti,aby ti vyšetření dopadlo dobře,žádné hrůzné diagnozy a hlavně brzy krásné a zdravé miminko.
pa,pa Yasmin 18+0