Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
od kdy smí prcek do normálního dospěláckýho bazénu?
Děkuju Hanyna
Ahoj ,
myslím že záleží na teplotě vody ,jinak my chodíme do Delfínku na plavko,je tam teplota kolem 30-32° , je to rehabilitační bazén v nemocnici a plavat tam chodí děti asi kolem 3-4 měs.
Anna
Ahoj Hanyno,
podle nějaké vyhlášky smí do plaveckého bazénu děti od 1 roku. Osobně bych tam asi ale nešla ani s tím ročním, jednak se mi to zdá na takového prcka studené a nejvíc by mi pro mimčo vadila ta chlorovaná voda. S dcerou jsem chodila do Juklíku, ale teď už máme docela finanční tíseň a je jí 3,5 roku tak budeme spolu chodit do Radlic do bazénu.
Katka a Míša 3,5 r. a Vítek skoro 9 měsíců
Honzíkovi je 11m na plavčo jsme od malička nemohli nejdřív kvůli očíčkům pak rýmě,…
Chtěli jsme na dovču na Slovensko.Kamarád tam byl prý je tam někde areál supr koupání různě teplá voda.Teď přesně nevim kde to je.Tak sonduju.
Jenda se koupe na zahradě v bazénku - ráda bych mu trochu rozšířila obzory ![]()
Anno plís kde je ten Delfínek?A jak je to tam s korunama?
Jo jo finanční tíseň to mi něco připomíná
šetříme na barák tak Juklík asi nehrozí.
Díky Hanyna
To je sice taky delfínek ,ale my máme delfínka v Ostravě,do Prahy bychom to měli „trochu“ z ruky. ![]()
Anulko,
já si říkala, že asi plavou ve více městech jako třeba Kenny. ![]()
K té teplotě. Voda nad 30°C je příjemná, taky jí můžu. Ale na miminčím plavání nás učili, že máme děti otužovat a teplotu vody snižovat i při koupání. Od roka jsme chodili do bazénu s teplotou 26°C. Já se co nejdýl držela na špičkách, abych se nemusela ponořit a Lucy hned dováděla a vůbec jí to nevadilo. Jsem ostuda.
Teplá voda bývala v Axe Na poříčí, ale myslím, že tam nesměly děti do 3 let. Ale já tam byla naposled před povodněmi. Chození do veřejných bazénů nic moc, ale spousta klubů plave ve veřejných bazénech. Takže to chce zjistit. Ovšem některé maminky se ani v zájmu svého dítěte před vstupem do bazenu neumyjí. ![]()
Ahoj ,já myslím,že my máme tak teplou vodu.protože je to rehab. bazén ,ale dávám za pravdu ,že je dobré děti otužovat,byli jsme na normálním bazénu a malé se tam voda zdála studená (měla kolem 26°),tak nevím co bude říkat na vodu kolem 20-22°, která bývá běžně venku.A navíc nevíme ,jak by děti zvyklé na teplou vodu ,reagovaly,kdyby se stalo a spadly do 20°vody , i kdyby uměly plavat,jestli by nebyly zaskočeny.Tak teď nevím co je dobré.
Pěkný den Anna