Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak jsem tady pro radu. Mám 7m mimi a nevím jestli má dost tekutin. Zatím ještě kojím, ale přes den jen ráno, pak asi hodinu po obědě, po svačině a jako večeři. V noci jak kdy. Někdy jednou, někdy 2×. Přes den si jenom cucne a dobrý, jinak ji dávám čajík. Moc ji chutná, ale stéjně si dá jen pár lžiček a pak si jen s ním hraje. No ale je pořád taková nevrlá a dost spavá, stále si protírá oči, až by si je nejraději vydrápala. Poradíte mi ? Může to být nedostatkem tekutin? ![]()
Pokud kojis, tak si myslim, ze nedostatkem tekutin netrpite, ale podle odborniku se to pry pozna podle toho kolikrat za den ma pocuranou plenku. Melo by to byt nejmene 2×. Mam stejne starou dceru a taky najednou zacalo nejake nevrle obdobi. Sice pije UM, ale mene nez ty kojis a caje mi za cely den vypije 50 ml. Pry kdyby mela zizen tak si vypije vic. Treba to je jenom zoubek.
Terik a Charlie
Ahojte,
mě doktorka řekla, že dítě trpí dehydratací v případě, že mám málo pročůraných-těžkých plen a také by v takovém případě mělo dítko hodně propadenou velkou fontanelu na hlavičce…
spokojená mimi a mami přeje
Lila
Ahoj,
souhlasím s Lilou. Mám vyzkoušeno, že pokud má dítě propadlou fontanelu a většinou i takové lepkavé sliny, tak má žízeň. Každopádně pokud kojíš, mělo by to být v pohodě. Děťátko si samo určí množství. Sama poznáš, že pokud se ozve třeba hodinku po kojení, že má zřejmě žízeň. V 7. měsíci můžeš zkusit taky třeba ovoce - pomalinku...... ![]()
Oči mohou taky být jenom unavené od sluníčka.