Imunologie Praha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
30.12.09 21:07

imunologie praha

ahojky holky chtěla jsem se zeptat. byla jsem na imunologii v Praze zjistit co se děje, a zjistili nějaké protilátky atd. A musím podstoupit léčbu prednisonem co to znamená a jestli jste to některá absolvovala tak jestli to pomohlo a kdy jste pak otěhotněly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
31.12.09 19:53

Ahoj beruško,mně imunologii sice nedělali, ale prednison mi dali po IVF preventivně a zadařilo se. Myslím, že pokud byl problém jen v tom,tak je veliká šance, že se miminko podaří. Pfrednison je kortikoid na potlačení imunity, aby tělo lépe přijalo oplodněné vajíčko.

• Citovat
  • Upravit
4190
2.1.10 11:21

BeruškoJ na přelomu února a března mě čeká IVF s Prednisolem…mám protiáltky proti Nk buňkám (moje tělo se prostě rozhodlo,že žádného malého vetřelce nechce :pocitac: ). Sice u nás taky po IVF dávají Prednisol, ale teď budu brát 4-5 týdnů před IVF a při otěhotnění až do 8tt a pak znovu na imunologii a uvidí jestli i potom nebo ne…
Jediné co mě trochu zařáží,že k IUI mi Prednisol nedají, chápu,že to nemá žádný vliv na oplodnění vajíčka, ale jak se má ten chudák zavrtat, když moje tělo s ním nekamarádí, to mi nikdo nevysvětlil :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.1.10 15:24

aha díky u mě těhotenství skončí vždy kolem 25 týdne, dělali mě imunologii v plzni ale tam mě pořádně nevyšetřily takže jsem si myslela že jsem zdravá, po 2 letech co se to opět nedaří jsem zkusila prahu a tam to zjistili takže plzen se na mě pěkně v plzni vyflákli nop niuc nedá se nic dělat takže ted musím 3 měsíce podstoupi léčbu prednisonem pak opět imunobiologii a pak se uvidí už 4 se s tím potýkám a pořád všude slyším jste zdravá nic vám není, a mě to nedá tak neustále brouzdám na netu a hledán různá vyšetření at mi konečně zjistí co a jak tak snad už to bude dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
3.1.10 15:39

A kde jsi byla v Praze na imunologii ? Já jsem byla v Imunii na Křížíkově, protože s nima má smlouvu Gennet a byla jsem tam moc spokojená. Mně ty protilátky zjistili taky, ale jen lehce zvýšený, pokud bych otěhotněla, tak mám Prednisol hned od začátku, takže ho mám doma v šuplíku. Já otěhotnět můžu, ale už jsem měla dvě ZT v 8tt a nikdo zatím neví proč.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
6.1.10 21:31

marky tak já toho mám už hodně za sebou snad už můj příběh všichni znají a kdo nezná tak neuvěří ale je to opravdu pravda určitě hoi někde najdeš různě v diskusích, já jsem byla v plzni prý vyhlášené pracoviště ale pendrek, málem mě poslali domů bez žádného vyšetření takže jsem projela 3 tisíce aby se na dr jen podívala jak vypadám, načež jsem jí řekla že to jsem jí mohla poslat fotku a mohla ušetřit3 tis. tak mě teda vzala něco alke stejně bylo vše vpořádku, tak jem se naštvala a hledala na netu a našla poradnu pro potrácející matky v Praze a součástí je spolupráce s imumologiií v ustavu péče o matku a dítě v podolí, a vyšetření se s plzní nedá srovnat, takže ted mám nasazený prednison na 3 měsíce apk uvidíme jestli to můžem zkusit znova ale můj dr říkal že z tohoto vyšetření stejně není jasné proč se u mě ty předčasné porody dějí, takže jsem opět na mrtvém bodě a už my dochází síly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
6.1.10 21:44

beruško, v tak vysokém týdnu těh. napadlo mě, jestli jsi měla nějaké genetické vyšetření? na Leidenskou mutaci apod., ta dělá potraty ve vyšším stádiu těhotenství. Na imunitní vyšetření chodím do Imunie a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.1.10 20:43

jo měla jsem genetiku v brně a celkové hematologické vyšetření vše vpořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
7.2.10 21:58

Ahoj holky,

našla jsem vaši debatu…mne našli také protilátky na embryo…chodím do Imunia a beru Pentomer..čekám na ET a zatím ho mám brát…odcela mi po něm nebylo moc dobře a snížili mi dávky, je to lepší. je to lék na tlak, ředí krev a rozšiřuje cévy..jako vedlejší efekt má prý snižování těch NK buděk…

tak at se nám ta imunita konečně umoudří :mavam: !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.10.10 15:10

Ahoj beruško,
myslím, že máme velmi podobný osud… Mám za sebou dva potraty (krom další dvou), vždy jsem potratila v II.trimestru - 23tt a 19tt. S manželem jsme byli na imunologii v Praze - Podolí. Zjistili mi mírně pozitivní BI a užívala jsem Prednison. Pak přišlo těhotenství a prednison jsem brala do 16tt a bohužel i přesto jsem v 19tt samovolně potratila. Jinak všechna těhotenství byla přirozenou cestou a na „první nebo druhý pokus“. Všechna vyšetření v pořádku a nikdo nám nedokáže říct, proč se nám to děje… Byla bych ráda, kdyby ses mi ozvala, možná bysme mohly společně na něco přijít a vyměnit si informace a zkušenosti. Díky, pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
baby87
17.8.12 19:38

Ahoj holky nasla jsem vasi stranku ;) jsem uz mesic na prednisonu zjistili mi BI pozitivni a hodne spatne jen 28%na pritele a u ostatni 50% takze nic moc uz se pres 2.5roku snazime a uz jsem i potratila pred temer 2lety .tak se chcu zeptat fungoval u vas prednison? vite jak clovek se citi ze nic pro to nedela jen zobe prednison :( tak jsem zvedava zda se vam diky nemu povedlo jinak mame totiz vsechny vysledky v poradku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.12 19:50
@baby87 píše:
Ahoj holky nasla jsem vasi stranku ;) jsem uz mesic na prednisonu zjistili mi BI pozitivni a hodne spatne jen 28%na pritele a u ostatni 50% takze nic moc uz se pres 2.5roku snazime a uz jsem i potratila pred temer 2lety .tak se chcu zeptat fungoval u vas prednison? vite jak clovek se citi ze nic pro to nedela jen zobe prednison :( tak jsem zvedava zda se vam diky nemu povedlo jinak mame totiz vsechny vysledky v poradku

ahoj, mě se díky cca ročnímu zobání prednisonu nakonec podařilo. takže hlavu vzhůru :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
91
29.8.12 21:24

Ahojky holky, tak nám se taky po 1,5 roku zobání prednisonu, anopyrinu a cerkláži konečně donosit zdravou holčičku, máme 9 měsíců a máme se čile k světu, nevzdávejte to!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.3.13 11:54

Ahoj holky mimi si už přejem skoro čtyři roky a až tenhle rok se zjistilo, že mám zvýšenou buněčnou imunitu u mně je to konkrétně CD3-CD16+56 – jde o NK bunky mám jich zvýšený počet jinak protilátky v reprodukčním bloku zvýšené nemám dokážete někdo poradit co stím? Zjistili mi to před nedávnem a doplnují to ještě o další vyšetření aby zjistili proč jsou nk bunky zvýšené…takže zatím ještě čekám na další výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.13 12:02

@vsejesupr mně na zvýšené nk bunky dávali jen prednison ve vyšších dávkách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty