Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky holky chtěla jsem se zeptat. byla jsem na imunologii v Praze zjistit co se děje, a zjistili nějaké protilátky atd. A musím podstoupit léčbu prednisonem co to znamená a jestli jste to některá absolvovala tak jestli to pomohlo a kdy jste pak otěhotněly?
Ahoj beruško,mně imunologii sice nedělali, ale prednison mi dali po IVF preventivně a zadařilo se. Myslím, že pokud byl problém jen v tom,tak je veliká šance, že se miminko podaří. Pfrednison je kortikoid na potlačení imunity, aby tělo lépe přijalo oplodněné vajíčko.
BeruškoJ na přelomu února a března mě čeká IVF s Prednisolem…mám protiáltky proti Nk buňkám (moje tělo se prostě rozhodlo,že žádného malého vetřelce nechce
). Sice u nás taky po IVF dávají Prednisol, ale teď budu brát 4-5 týdnů před IVF a při otěhotnění až do 8tt a pak znovu na imunologii a uvidí jestli i potom nebo ne…
Jediné co mě trochu zařáží,že k IUI mi Prednisol nedají, chápu,že to nemá žádný vliv na oplodnění vajíčka, ale jak se má ten chudák zavrtat, když moje tělo s ním nekamarádí, to mi nikdo nevysvětlil ![]()
aha díky u mě těhotenství skončí vždy kolem 25 týdne, dělali mě imunologii v plzni ale tam mě pořádně nevyšetřily takže jsem si myslela že jsem zdravá, po 2 letech co se to opět nedaří jsem zkusila prahu a tam to zjistili takže plzen se na mě pěkně v plzni vyflákli nop niuc nedá se nic dělat takže ted musím 3 měsíce podstoupi léčbu prednisonem pak opět imunobiologii a pak se uvidí už 4 se s tím potýkám a pořád všude slyším jste zdravá nic vám není, a mě to nedá tak neustále brouzdám na netu a hledán různá vyšetření at mi konečně zjistí co a jak tak snad už to bude dobré
A kde jsi byla v Praze na imunologii ? Já jsem byla v Imunii na Křížíkově, protože s nima má smlouvu Gennet a byla jsem tam moc spokojená. Mně ty protilátky zjistili taky, ale jen lehce zvýšený, pokud bych otěhotněla, tak mám Prednisol hned od začátku, takže ho mám doma v šuplíku. Já otěhotnět můžu, ale už jsem měla dvě ZT v 8tt a nikdo zatím neví proč.
Markéta
marky tak já toho mám už hodně za sebou snad už můj příběh všichni znají a kdo nezná tak neuvěří ale je to opravdu pravda určitě hoi někde najdeš různě v diskusích, já jsem byla v plzni prý vyhlášené pracoviště ale pendrek, málem mě poslali domů bez žádného vyšetření takže jsem projela 3 tisíce aby se na dr jen podívala jak vypadám, načež jsem jí řekla že to jsem jí mohla poslat fotku a mohla ušetřit3 tis. tak mě teda vzala něco alke stejně bylo vše vpořádku, tak jem se naštvala a hledala na netu a našla poradnu pro potrácející matky v Praze a součástí je spolupráce s imumologiií v ustavu péče o matku a dítě v podolí, a vyšetření se s plzní nedá srovnat, takže ted mám nasazený prednison na 3 měsíce apk uvidíme jestli to můžem zkusit znova ale můj dr říkal že z tohoto vyšetření stejně není jasné proč se u mě ty předčasné porody dějí, takže jsem opět na mrtvém bodě a už my dochází síly
beruško, v tak vysokém týdnu těh. napadlo mě, jestli jsi měla nějaké genetické vyšetření? na Leidenskou mutaci apod., ta dělá potraty ve vyšším stádiu těhotenství. Na imunitní vyšetření chodím do Imunie a jsem spokojená.
jo měla jsem genetiku v brně a celkové hematologické vyšetření vše vpořádku
Ahoj holky,
našla jsem vaši debatu…mne našli také protilátky na embryo…chodím do Imunia a beru Pentomer..čekám na ET a zatím ho mám brát…odcela mi po něm nebylo moc dobře a snížili mi dávky, je to lepší. je to lék na tlak, ředí krev a rozšiřuje cévy..jako vedlejší efekt má prý snižování těch NK buděk…
tak at se nám ta imunita konečně umoudří
!!
Ahoj beruško,
myslím, že máme velmi podobný osud… Mám za sebou dva potraty (krom další dvou), vždy jsem potratila v II.trimestru - 23tt a 19tt. S manželem jsme byli na imunologii v Praze - Podolí. Zjistili mi mírně pozitivní BI a užívala jsem Prednison. Pak přišlo těhotenství a prednison jsem brala do 16tt a bohužel i přesto jsem v 19tt samovolně potratila. Jinak všechna těhotenství byla přirozenou cestou a na „první nebo druhý pokus“. Všechna vyšetření v pořádku a nikdo nám nedokáže říct, proč se nám to děje… Byla bych ráda, kdyby ses mi ozvala, možná bysme mohly společně na něco přijít a vyměnit si informace a zkušenosti. Díky, pěkný den.
Ahoj holky nasla jsem vasi stranku
jsem uz mesic na prednisonu zjistili mi BI pozitivni a hodne spatne jen 28%na pritele a u ostatni 50% takze nic moc uz se pres 2.5roku snazime a uz jsem i potratila pred temer 2lety .tak se chcu zeptat fungoval u vas prednison? vite jak clovek se citi ze nic pro to nedela jen zobe prednison
tak jsem zvedava zda se vam diky nemu povedlo jinak mame totiz vsechny vysledky v poradku
@baby87 píše:
Ahoj holky nasla jsem vasi strankujsem uz mesic na prednisonu zjistili mi BI pozitivni a hodne spatne jen 28%na pritele a u ostatni 50% takze nic moc uz se pres 2.5roku snazime a uz jsem i potratila pred temer 2lety .tak se chcu zeptat fungoval u vas prednison? vite jak clovek se citi ze nic pro to nedela jen zobe prednison
tak jsem zvedava zda se vam diky nemu povedlo jinak mame totiz vsechny vysledky v poradku
ahoj, mě se díky cca ročnímu zobání prednisonu nakonec podařilo. takže hlavu vzhůru
![]()
Ahojky holky, tak nám se taky po 1,5 roku zobání prednisonu, anopyrinu a cerkláži konečně donosit zdravou holčičku, máme 9 měsíců a máme se čile k světu, nevzdávejte to!!! ![]()
Ahoj holky mimi si už přejem skoro čtyři roky a až tenhle rok se zjistilo, že mám zvýšenou buněčnou imunitu u mně je to konkrétně CD3-CD16+56 – jde o NK bunky mám jich zvýšený počet jinak protilátky v reprodukčním bloku zvýšené nemám dokážete někdo poradit co stím? Zjistili mi to před nedávnem a doplnují to ještě o další vyšetření aby zjistili proč jsou nk bunky zvýšené…takže zatím ještě čekám na další výsledky…
@vsejesupr mně na zvýšené nk bunky dávali jen prednison ve vyšších dávkách.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.