Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, je tu nějaký milovník indické kuchyně? Já indickou miluji a rada bych si jí někdy připravila doma, ale mám jen recept na Vindaloo a to je masakr palivy
Nemá někdo ověřený recepty?
Mám na chicken kormu a ty jejich základní placky, jestli chceš, dám ti sem recept.
Nedávno jsem četla tuto knížku: http://www.knihcentrum.cz/…la/d-126770/
Recept z této knihy jsem nedávno uváděla jinde v diskusi, ale najdu ho…
Ten druhý recept nevím, jestli je z uvedené knihy nebo jiné a jestli je tedy indický nicméně je také dobrý.
Puri Bhádží
6 středně velkých brambor, 2 středně velké mrkve, hrst mraženého hrášku,
3 větší cibule, několik lístků kari, olej, sůl, 1/3 lžičky kurkumy, 1/3
lžičky mletého pepře, ½ lžičky kašmírského chilli koření
(používám klasické kari, nedávám chilli – kvůli dětem)
V hrnci zahřejeme olej, vhodíme lístky kari a když puknou, přidáme
nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme dokud nezesklovatí. Potom přidáme
kurkumu a mletý pepř, promícháme. Dále přidáme na menší kostky brambory
a mrkev, osolíme a podlijeme vodou. Přikryté vaříme na mírném ohni
doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme mražený hrášek a chilli koření,
promícháme a přilejeme vodu – pokud se nám většina vypařila, a opět
chvíli povaříme. Potřebujeme, aby se brambory rozvařily a samy celou
směs zahustily. Hotové jídlo nemá být řídké, ale dostatečně šťavnaté a
zahuštěné rozvařenými brambory. Takže většinu vody je třeba nechat
vyvařit, ale nenechat jídlo úplně suché.
Rýže kušari
1 šálek rýže, 1 šálek čočky, 1 šálek vařených vlasových nudlí, 2 lžíce olivového oleje, 1 šálek rajčatového protlaku, cibulová omáčka teleya-(2 cibule nakrájené na tenké plátky a 2 stroužky česnek nasekané nadrobno a osmažené v ¼ šálku olivového oleje), sůl, voda dle potřeby Čočku uvaříme. Rýži propláchneme, scedíme a osmažíme na oleji. K osmažené rýži přilijeme 2 šálky vody, osolíme, zakryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme 15 minut do změknutí.
Poté rýži sejmeme z ohně a necháme 5 minut dojít.
Cibulovou omáčku smícháme s rajčatovým protlakem a přivedeme k varu. Uvařenou čočku a předem uvařené nudle přidáme k uvařené rýži a promícháme.
Zalijeme připravenou omáčkou, znovu promícháme a na mírném plameni necháme 10 minut prohřát.
Rýži kušari podáváme se saláty, grilovanými rybami.
(jedli jsme samotné)
Jéžiš, mě se úplně sbíhají sliny
Indickou miluju, připravovat jí neumím (nemám přístup k ingrediencím), ale ty recepty mě tak navnadily, že si dneska objednám indii na rozvoz ![]()
Koshari je egyptdky jidlo, nevim, jestli tohle neni nejaka upravena indicka verze
. Ja varila uz nekolikrat tohle: http://www.foodnetwork.com/…-recipe.html . Bylo to moc dobry, ale recept je v anglictine…
@Kachnicka25 píše:
@Elilen Určitě. Budeš hodná
Zítra ti to sem přepíšu. ![]()
Recept mám z YouTube. Od nějaké anglicky mluvící Indky. ![]()
Ještě si chci sehnat recept na chicken Rara. Mňam.
Také mě moc zajímají indické recepty
až nějaký odzkouším, ráda sem připíšu. Mám nakoupené nějaké indické koření, tak už jen chybí se do toho pustit ![]()
Vaříme doma indickou kuchyni. Recepty máme z knih, ale i z internetu. Dá se toho najít mraky. S ingrediencemi není až takový problém. Kořenící směsi (karí, garam masala atd.) míchám sama, nekupuji hotové v obchodě. My vaříme i kuchyni thajskou nebo vietnamskou, originál ingredience kupujeme v asijské tržnici.
a mohla bych poprosit o zaslání toho receptu? já mám asi dva z internetu a není to úplně ono
děkuji ![]()
@Kachnicka25 píše:
Ahoj holky, je tu nějaký milovník indické kuchyně? Já indickou miluji a rada bych si jí někdy připravila doma, ale mám jen recept na Vindaloo a to je masakr palivyNemá někdo ověřený recepty?
a mohla bych poprosit o zaslání toho receptu? já mám asi dva z internetu a není to úplně ono
děkuji ![]()