Individuální studijní plán UK

188
17.6.15 13:22

Individuální studijní plán UK

Máte někdo zkušenosti s tím, jak to chodí s ISP na UK? Dostala jsem se na navazující mgr studium, ale jsem nucena se živit sama, rodiče mě podporovat nemohou. Slyšela jsem, že z těchto důvodů ale ISP nepovolují, tak nevím, jaká je šance..máte někdo zkušenosti? Jak to vůbec chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.6.15 13:27

@leslie01 Ahoj, já teda nevím jak na UK ale ono to podle mě bude dost podobný. Já jsem na čzu a tam povolují ISP pouze ze zdravotních důvodů nebo z důvodu Erasmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.6.15 13:28

@leslie01 Ze závažných sociálních důvodů to možné je, žádost posuzuje děkan. Ale živení se sám se týká velkého množství studentů, v Mgr. o to víc, takže obyčejné „chodím do práce“ si myslím stačit nebude. :nevim: No ale zkušenost nemám, tak snad se někdo ozve. Napiš kdyžtak na studijní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.15 13:30

To si myslím stačit nebude, při prezenčním studiu VŠ, obzvláště magisterských oborů se živí velké množství studentů :nevim: Já taky, je to na palici, ale zatim zvládám. Nicméně za zkoušku nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
17.6.15 13:33
@radkka píše:
To si myslím stačit nebude, při prezenčním studiu VŠ, obzvláště magisterských oborů se živí velké množství studentů :nevim: Já taky, je to na palici, ale zatim zvládám. Nicméně za zkoušku nic nedáš ;)

A můžu se zeptat, jak to zvládáš? Pracuješ na částečný úvazek? Protože si neumím představit, jak bych spojila práce od 9-17 a denní studium. Pravda je, že ne všechny přednášky jsou povinné, ale je to menší katedra a už jednou jsem slyšela, že si mám vybrat mezi studiem a prací :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.15 13:46

@leslie01 Já mám zkrácený úvazek, takže to se zvládnout dá, ale vzhledem k financim se nevyhýbám ani nárazovým brigádám, nějaké doplnování zboží občas apod. a teď zrovna ještě dělám 3 večery v týdnu uklízečku. Byt platíme napůl s přítelem, takže to jde. Nebudu nic zastírat, je to fuška, zkouškové je masakr, ale mám velkou podporu přítele a přátel.

Dva roky by se to snad zvládnout dalo, já to tak mám celou VŠ (tím se nechci chlubit, ale povzbudit tě).

V Praze se daji celkem obstojně sehnat brigády, znám pár holek, které dělají servírky a maji to uzpůsobené rozvrhu. Já teda dělám v kanceláři, musím odvést práci a je jedno, kolik času tam trávim (ukázat se tam teda musim :mrgreen: ). Ale našla jsem jí zázrakem, dělala jsem tam výpomoc, asi se jim zalíbila, tak mě vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
22.6.15 19:48

A z jakého důvodu tě nemohou podporovat? Sociální stipendium se na to nevztahuje?
Jinak teď máš vpodstatě 3 měsíce, kdy můžeš makat na naplno a dá se vydělat, ne? Něco snad máš i našetřeno, když se hlásíš na VŠ…

Zkrácený úvazek/brigáda se dá při Mgr. studiu zvládat - většina lidí to tak má. Uskromnit se se vším - i bydlením, nevím, kde bydlíš, ale spolubydlení ve větším počtu lidí vychází na daleko míň než koleje nebo samostatný pokoj.

Na individuál zapomeň… toto není důvod.

V nejhorším případě studentská půjčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
25.6.15 16:42

@zvidavajanca Protože jsem už veliká holka a nechci se před 30kou nechat živit rodiči, kteří nemají peněz nazbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Studenttik
5.10.15 17:19

Ahoj já si taky platím VŠ sama :) přes rok si vydělávám na brigádách a o prázdnichách si jezdím vydělávat do anglie :) zaplatími to školný a ještě mi zbyde :D v anglii si vyděláš za 3-4 měsíce více než za celý rok v čr :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze