Individuální studijní plán UK
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Individuální studijní plán UK
Máte někdo zkušenosti s tím, jak to chodí s ISP na UK? Dostala jsem se na navazující mgr studium, ale jsem nucena se živit sama, rodiče mě podporovat nemohou. Slyšela jsem, že z těchto důvodů ale ISP nepovolují, tak nevím, jaká je šance..máte někdo zkušenosti? Jak to vůbec chodí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@leslie01 Ahoj, já teda nevím jak na UK ale ono to podle mě bude dost podobný. Já jsem na čzu a tam povolují ISP pouze ze zdravotních důvodů nebo z důvodu Erasmu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 Ze závažných sociálních důvodů to možné je, žádost posuzuje děkan. Ale živení se sám se týká velkého množství studentů, v Mgr. o to víc, takže obyčejné „chodím do práce“ si myslím stačit nebude.
No ale zkušenost nemám, tak snad se někdo ozve. Napiš kdyžtak na studijní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si myslím stačit nebude, při prezenčním studiu VŠ, obzvláště magisterských oborů se živí velké množství studentů
Já taky, je to na palici, ale zatim zvládám. Nicméně za zkoušku nic nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
To si myslím stačit nebude, při prezenčním studiu VŠ, obzvláště magisterských oborů se živí velké množství studentůJá taky, je to na palici, ale zatim zvládám. Nicméně za zkoušku nic nedáš
A můžu se zeptat, jak to zvládáš? Pracuješ na částečný úvazek? Protože si neumím představit, jak bych spojila práce od 9-17 a denní studium. Pravda je, že ne všechny přednášky jsou povinné, ale je to menší katedra a už jednou jsem slyšela, že si mám vybrat mezi studiem a prací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 Já mám zkrácený úvazek, takže to se zvládnout dá, ale vzhledem k financim se nevyhýbám ani nárazovým brigádám, nějaké doplnování zboží občas apod. a teď zrovna ještě dělám 3 večery v týdnu uklízečku. Byt platíme napůl s přítelem, takže to jde. Nebudu nic zastírat, je to fuška, zkouškové je masakr, ale mám velkou podporu přítele a přátel.
Dva roky by se to snad zvládnout dalo, já to tak mám celou VŠ (tím se nechci chlubit, ale povzbudit tě).
V Praze se daji celkem obstojně sehnat brigády, znám pár holek, které dělají servírky a maji to uzpůsobené rozvrhu. Já teda dělám v kanceláři, musím odvést práci a je jedno, kolik času tam trávim (ukázat se tam teda musim
). Ale našla jsem jí zázrakem, dělala jsem tam výpomoc, asi se jim zalíbila, tak mě vzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A z jakého důvodu tě nemohou podporovat? Sociální stipendium se na to nevztahuje?
Jinak teď máš vpodstatě 3 měsíce, kdy můžeš makat na naplno a dá se vydělat, ne? Něco snad máš i našetřeno, když se hlásíš na VŠ…
Zkrácený úvazek/brigáda se dá při Mgr. studiu zvládat - většina lidí to tak má. Uskromnit se se vším - i bydlením, nevím, kde bydlíš, ale spolubydlení ve větším počtu lidí vychází na daleko míň než koleje nebo samostatný pokoj.
Na individuál zapomeň… toto není důvod.
V nejhorším případě studentská půjčka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Protože jsem už veliká holka a nechci se před 30kou nechat živit rodiči, kteří nemají peněz nazbyt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já si taky platím VŠ sama
přes rok si vydělávám na brigádách a o prázdnichách si jezdím vydělávat do anglie
zaplatími to školný a ještě mi zbyde
v anglii si vyděláš za 3-4 měsíce více než za celý rok v čr ![]()
- Citovat
- Upravit