Indukovany porod

12009
20.1.10 15:35

Indukovany porod

ahoj holky, mam podstoupit indukovany porod, mimi je uz ted moc velike a ma spatne ozvy.
Muzete mi prosim napsat, jak to probiha, jak dlouho jste rodily a tak?
 dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44314
20.1.10 15:47

Ahoj.Já jsem měla 2 indukované porody.Nebylo to k vůli miminku,ale k vůli mě.Mám vrozenou srdeční vadu..

Protože jsem rodila ve vzdálenějším perinatologickém centru,při prvním porodu mě hospitalizovali.Většinou se vyvolává ráno.Udělali mi veškerá vyšetření,zavedli tabletku,další a porod vyvolat nešel.Ještě jsem prostě nebyla připravená,mimi v pořádku,tak mě netrápili kapačkami a oxytocinovými injekcemi.Odložili to o pár dní a mezi tím se porod v nemocnici rozeběhl sám,v termínu…

Druhý porod,Emičku,vyvolávali 12 dní před termínem.Tam už byla situace jiná.Při posledním vyšetření vše nasvědčovalo blížícímu se porodu,tak jsme si domluvili datum.Přijela jsem do porodnice ráno v 6:00.Natočili monitor,provedli gynekologické vyšetření a UTZ.Bylo nás tam na vyvolání víc,než toto vše provedli,bylo 8:00,to mi přidělili box na porodním sále..Potom přišla porodní asistentka,udělala vnitřní vyšetření,zavedla tabletu - asi kolem 8:30 a měla jsem za úkol si nějak zpříjemnit čas čekání,jestli přijdou kontrakce nebo jestli bude nutná další tabletka.První kontrakce přišly asi za půl hodinky.Znovu natočili monitor.Porod se mi rozeběhl,ani nevím jak..Před 11hod odtekla plodová voda a ve 12:55 byla malá na světě.U mě to byla rychlovka.Kolem 12 mě PA vyšetřovala,byla jsem otevřená asi na 6 prstů a další vyšetření už nestihly,rovnou jsem porodila.Nestihli mi dát ani pořádně klystýr,holení,epidurál,který jsem měla domluvený,zavedli 10 minut před porodem.

Je to individuální.Každý porod je jiný.Neplatí ale,že Ty vyvolávané jsou vždy dlouhé a bolestivější..

Přeju,ať to dobře dopadne,krásné zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.1.10 16:19

Taky jsem si tím prošla a modlím se, aby se druhé mimčo narodilo přirozenou cestou.
Detaily popisovat nebudu, abych Tě zbytečně nestrašila. Celkem to celé trvalo 24,5 hodiny. Nejstr :pocitac: ašnější na tom bylo to, že jsem se nemohla otevřít, i když oxytocin v kapačkách zabíral a já měla kontrakce. Mimino mělo následně špatný monitor, ale v noci se doktorům do císaře nechtělo, tak mě nechali do rána. Nejhorší bylo zavádění „tyčinek“ do děložního hrdla na roztažení. Tyčinky měly za úkol nabobtnat vlhkem a roztáhnout se. U mně to ale nezabíralo a tyčinky nepomohly. Jejich zavádění a vytahování bylo snad to nejhorší na celém porodu. A pak taky to, jak se mi pořád pokoušeli roztahnout hrdlo ručně. Druhá doba porodní a kontrakce byly proti tomu procházka růžovým sadem.
Ale jak píše Jana 206 - každý porod je jiný a znám holky, kterým indukovaný porod netrval tak dlouho a byl vcelku v pohodě.
Taky moc držím palce, aby to u vás bylo co nejmíň bolestivé a rychlé!

P.S.: Jak to po sebě čtu, tak jsem nakonec asi postrašila. Ale je fakt, že neznám moc lidí, kterým by se podobné tyčinky zaváděly, tak jsem třeba fakt byla výjimka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
20.1.10 16:24

Já měla indukovaný třetí porod.Malý měl špatné ozvy.Rodila jsem 4 dny před termínem.V 8.15 mi doktor zavedl tabletu.Pak jsem musela asi půl hodiny ležet,aby tableta nevypadla.Mezi tím mi začly slabé kontrakce.V 8.45 jsem šla na monitor,bolesti začly sílit,v 9.15 do sprchy.Tam jsem poctivě nahřívala dělohu a záda.To už jsem lezla bolestí skoro po zdi.V 9.45 jsem šla za PA,protože jsem to už bolestí nemohla vydržet.Prohlédla mě a řekla,že půjdeme na porodní box,píchne mi vodu a budu rodit.Než jsem vylezla na porodní stoličku,voda mi praskla sama a já jsem už mohla začít tlačit.Když měl Štěpánek hlavičku venku,musela jsem jednu kontrakci prodýchat,protože měl pupeční šňůru kolem krku.Pak už to byla hračka.V 10.03 byl na světě a já nesmírně št'astná,že už mám Štěpánka v náručí.

Příspěvek upraven 20.01.10 v 16:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
20.1.10 16:26

Ahoj,
takze me ve 14:00 zavedla mudra tabletu, za hodku se neco zacalo dit /ovsem ja myslela, ze mam zacpu a rekla sjem si o cipek :roll: /, kolem 16:00 jsem zacala trochu krvacet, odvezli me na sal, pichli vodu ve ctvrt na sedm jsem dostala EPI a ve ctvrt na devet byl maly na svete. Takze cca 6hodin…jenze, do toho EPI jsem mela uz 4 hodky kontrakce po dvou minutach a neotvirala sjem se…to je podle me to nejhorsi, ze se to rozjede rychle a telo na to neni pripraveny.
Hodne stesti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
20.1.10 16:27

První porod jsem měla indukovaný a u druhého jsem byla ochotná udělat fakt cokoliv, aby to šlo přirozeně. Sice to poprvé bylo rychlé, ale víckrát už na vyvolání nejdu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
20.1.10 16:44

já to samé co Lulje…brrrr, mě naštěstí nenechali a císař mě vysvobodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.10 17:21

vyvolávaný porod

Ahoj Stiko, jsem tu sice nova, ale mám zkušenost s vyvolávaným porodem - naštěstí celkem pozitivní.
Byla jsem těhotná poprvé, museli mi vyvolat porod kvůli špatným ozvám 2,5 týdne před termínem.
Musím podotknout, že když jsem tam ráno nastoupila, měla jsem CS 0 a vůbec jsem neměla hrdlo připravené na porod. Asi v 9.15 mi zavedli tabletku na vyvolání, doktor mi pak udělal pár chvatů na roztažení hrdla. to teda bylo dost nepříjemné a bolestivé. Začala jsem mít lehké kontrakce, říkala jsem si, že je to celkem pohoda, dalo se při nich i číst :-D . Bohužel se nic nenatočilo na monitoru. Ve 12.00 mě přišla zkontrolovat porod.asistentka, vynadala mě proč blokuju porodní sál, když mám zavřené hrdlo jak ve 20 tt!!
A že to na porod vůbec nevypadá.
Ve 12.30 mi přišel doktor píchnout plodovou vodu a tím se mi rozjely brutální kontrakce hned asi po 2 minutách. Bohužel byly tak hrozné, že jsem přestávala i dýchat, tak jsem musela dostat kyslík.masku - to jediné bylo fakt drsné, nic z technik dýchání, co jsem se naučila v předporodních kurzech jsem nevyužila, při každé kontrakci se mi stáhlo i hrdlo :-(
V 15 hodin mi dali epidural (nějak jsem tu bolest bohužel nezvládala), v 15.40 jsem byla otevřená na 6cm. Říkala mi porod.asistentka, že mi zachvíli přijdou dát klystýr a že porod potrvá ještě zhruba 2-3 hodky. V 15.55 se mi chtělo strašně na velkou, naštěstí náhodou mě přišla zkontrolovat asistentka a vyděsila se, ať už nikam nechodím, protože už jsem otevřená na 10 cm a malá má hlavičku v porodních cestách. Takže žádný záchod, žádný klystýr. V 16.00 přiběhl doktor, dal mi nohy na kozu, já dvakrát zatlačila a malá byla v 16.05 na světě zároveň i s placentou :-D
Takže můžu říct, že porod byl teda opravdu rychlej a v závěru překotnej, 3,5 hodky na prvorodičku je fakt pohoda, až teda na tu velkou bolest :cry: . To je opravdu na vyvolávaných porodech to negativní, jak to není přirozené, tak děloha reaguje asi o dost silněji.
Ted jsem podruhé těhotná a doufám, že budu rodit přirozeně…pro srovnání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
20.1.10 18:08

Ahoj, můj první porod byl vyvolávaný, v 8 ráno tabletka, od 14-16h takové spíš menstruační bolesti, pak na sále s oxytocinem, poslední dvě hodiny kontrakce skoro pořád :-? , ve 20 h. byl syn na světě… voda mi praskla sama od sebe na sále. Žádná hrůza to nebyla :wink: Držím palce, neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
20.1.10 18:14

stiko, ja ho popsala v hodnoceni porodnice Bulovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
20.1.10 19:02

Mě ho vyvolávali, protože jsem přenášela 14 dní a pořád se nic nedělo. Ve 12 hodin mi zavedla dr. tabletu, po hodině mi píchli vodu. Porod se rozjel za 2 hodiny, bolesti mi nepřišly strašné (byla jsem prvorodička) a v 17.15 byla malá na světě. Takže takový bych brala i ten druhý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
20.1.10 20:46

Ahoj tak mě vyvolávali porod 5 dní před termínem kvůli těhu cukrovce. Mysleli si že Marek už je moc velký a já jsem drobná. V 7 hod my zavedli tabletu v 8 další a v 9 jsem začala mít bolesti. Asi v půl 11 píchli vodu a ve 12:55 byl prcek na světě. Dost to bolelo ale nemůžu říct že by to nebolelo přirozeně taky :-) . Takže za mě celkem fajn. I když na porodním sále jsem řikala něco jiného :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romulda
20.1.10 21:37

Ahoj, já musela na vyvolání kvůli vysokýmu tlaku. Ráno v 9:30 mi byla zavedena tableta, začaly bolesti jako menstruační, to se ještě dalo, ještě jsem se stihla naobědvat, pak to ustávalo, tak v 15:30 další tableta. Pak teda to byl mazec, bolesti po 2 minutách…jenomže jsem se pořád neotvírala, tak oxytocin, píchnutí plodové vody, klystýr, pořád nic, otvírání šlo strašně pomalu, chtěla jsem epidurál, pak už bylo na něho pozdě a mohla jsem tlačit…ale neměla jsem sílu. Sestra mi tlačila na břicho, byla chudák celá spocená. Nakonec se malej narodil v 1:05 ráno. Znám ale maminky, ktery měly indukovanej porod rychlej, ale to byly třeba druhorodičky. Tak moc držím palce. Jednou mi manželova teta řekla : „Ženská, obzvlášť matka toho vydrží víc, než člověk“ !!!! A je to pravda.

• Citovat
  • Upravit
5527
20.1.10 22:12
jjanekk píše:
neotvirala sjem se…to je podle me to nejhorsi, ze se to rozjede rychle a telo na to neni pripraveny.
Hodne stesti..

I podle mě je tohle to nejhorší. Já jsem se po 22 hodinách trápení otevřela na 1 cm. Hrůza a děs, jak furt do mě něco strkali, aby se hrdlo roztahlo. Nejhorší bylo, že jsem byla připoutaná na lůžko a nemohla jsem se hnout - v každé ruce kapačku, monitor napíchlý zespodu miminku na hlavičku, takže jsem se nemohla ani jít vyčůrat … Jediné, co jsem mohla, bylo dýchání, ale to mi bylo naprd. Epidurál zabral na hodinu, ulevil bolesti při kontrakcích, ale ne bolesti z neustálého kontrolování děložního hrdla. Brrr…
Nadávala jsem si, že jsem na indukci přistoupila. Tělo nebylo absolutně připravené.
Já si stejně dodnes myslím, že mi špatně vypočítali termín porodu. Na indukci jsem šla proto, že prý týden přenáším… Ale mně to pořád vycházelo podle poslední MS, že bych měla rodit později. Doktoři se pořád ale řídili výsledky z UTZ a podle toho mi sami vypočítali termín. Dle mého jsem nepřenášela. Dle doktorů ano. Fakt nevím… Ale dodnes si myslím, že v mém případě byla indukce zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
20.1.10 22:36

Ahojky!

Já měla taky porod vyvolávaný týden před termínem kvůli předchozímu CS. A byl to jeden z nejkrásnějších zážitků v mém životě. Tady je popis porodu, co jsem psala holkám asi týden po.

Honzíkův den D, 20.10.2009

*V úterý, 20.10. jsme se něco málo po 4:30 vydali směr porodnice, kde jsme se měli hlásit o půl hodinky později. Po úvodním vyšetření jsme se převlékli do rodícího (H. nezklamal a tričko si oblékal naopak) a PA nás zavedla na krásný žlutý porodní pokoj s obrovskou vanou a se vším, co je k porodu potřeba (mysleli i na tatínky, kteří tam měli strašně pohodlné houpací křeslo). V 6h se měnili služby a nám byla přidělena mooooc sympatická mladá porodní asistentka, která se nám po celou dobu věnovala. Kolem 6:30 mi doktorka zavedla první tabletu s tím, že si myslí, že další už nebude potřeba a PA řekla H. ať mi zatím napustí vanu, protože teplá voda dělá divy (H. vypadal, že by tam klidně vlezl i se mnou). Asi za půl hodinky nás PA přišla zkontrolovat, řekla, že tabletka zabrala a začínám se otevírat, napojila mě na monitor (už se konečně začaly objevovat i mírné kontrakce – H. si při každé kontrakci šel loknout z pleskačky). Kolem 8h přišel doktor, rupl mi vodu a kontrakce začaly sílit (ale stále byly v pohodě, s H. jsme se furt smáli). Já jsem pak střídala vanu a balon. Po 9h nás přišla PA zkontrolovat, řekla, že už jsem na 3cm, tak mi dojde pro oxytocin, ať se to urychlí.
Asi v 9:45 mě teda napíchla kapačku a snad hned první kapka začla dělat své. Kontrakce neskutečně zesílili a interval se hodně zkrátil (cca 3min) Většinu času jsem trávila hopsáním na baloně nebo chůzí (strašně mě to šlo do kříže) a H. chodil za mnou s kapačkou  – PA nás chodila průběžně kontrolovat (vždycky se smála a dodávala optimismus – né, že bychom s H. nebyli veselí, ale přeci jen kontrakce udělali své a mně už do smíchu moc nebylo). Kolem 10:30 (neskutečně rychle ten čas utekl) mě zkontrolovala na kolik jsem otevřená a začala chystat věci pro doktory (tehdy jsem byla asi na 6cm). Asi za 5 min se znovu podívala, protože jsem jí řekla, že už to fakt nejde udržet a najednou z těch 6 bylo 8 a hned 10, PA letěla na chodbu a volala, že potřebuje doktora, protože už rodím – sotva doktorka přilítla, tak Honzík na 2 zatlačení vyletěl v 10:50 ven (ten nádherný pocit se ani slovy nedá popsat, jediné co vím, že na něj nikdy nezapomenu a malému Honzíkovi za to budu celý život vděčná). *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí