Způsob porodu

19
11.1.10 16:56

Způsob porodu

Ahoj rada bych se zeptala na jedinou otázku zda si před porodem mužu vybrat polohu při ktere bych chtěla rodit,at je to v leže,kleče či do vody,mam problémy s dýcháním a v leže bych to nezvládla. Děkuji za odpověd. Wendis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6565
11.1.10 17:14

Ahoj já jsem si vybrat mohla, rodila jsem ve Vrchlabí a tam se snad ani v leže nerodí, pokud to není výslovné přání… takže si myslím že ve většině porodnic to lze, ale asi taky hodně záleží na personálu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.1.10 17:16

Ahojky - myslím, že hodně záleží na porodnici. Já rodila před skoro čtyřmi lety ve Zlíně, kde byla (dle porodní asistentky z předporodního kurzu) možnost si polohu vybrat. Bohužel jsem pak narazila na asi ne moc vstřícnou asistentku, která mi mou žádost o porod na porodní stoličce odmítla s tím, že jsem moc vysoká (mám 171 cm). Tak snad budeš mít větší štěstí :wink:

• Citovat
  • Upravit
17180
11.1.10 17:16

Asi fakt záleží na personálu, ale za mě když už šlo na tlačení tak jsem vůbec nad nějakou polohou nepřemýšlela natož abych přemlouvala personál jak chci rodit. Ale já jsem typ člověka, že v takovýhle situacích do ničeho nekecám a poslechnu :lol: :lol: Někdo držkatější by třeba měl víc síly si o jinou polohu říct. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.1.10 17:27

S výběrem polohy jsem to zkoušela hned na začátku, když se teprve rozbíhaly kontrakce (měla jsem indukovaný porod). Samozřejmě bych pochopila, kdyby to bylo odmítnuto kvůli komplikacím nebo něčemu podobnému…tohle mi vyloženě přišlo jako neochota (vycházím i ze zkušeností kamarádky, která rodila u stejné asistentky). Když se pak vyměnila směna a já byla přidělena nové asistentce, tak už jsem kvůli bolestem neměla sílu diskutovat :oops: :wink: . Možná i proto, že jsem na této poloze nijak striktně netrvala - jen mi to přišlo jako dobrý nápad usnadňující prvorodičce tlačení :-)

• Citovat
  • Upravit
1475
11.1.10 17:28

záleží na personálu, já chtěla na stoličku a nedovolili mi to, že jsem prvorodička, nemým zkušenosti, doktor by tam neviděl, a moc pevný pánevní dno nebo co. tak mi aspoň napolohovali křeslo skoro do sedě a byla jsem za to ráda-bakonec bych to na tý stoličce asi nedala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
11.1.10 17:30

No ja mam trochu pocit, ze v jakekoli porodnici (Vrchlabi je snad jedina vyjimka) ti reknou, ze te nechaji rodit jak chces. V klece, na stolicce, ve drepu… ale praxe je takova, ze v momente kdy se jde tlacit stejne te posadi na porodni kreslo a rodis standartne (teda ted uz snad vsude jdou napolohovat zada, ale to je vse). Moje porodnice, kde se narodily vsechny tri deti to hlasa a vzdycky jsem skoncila na kresle a ze zkusenosti kamaradek vim, ze ani jinde to neni jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
11.1.10 17:35

Při prvním mě vyšetřili - čili jsem musela na lůžko - a pak už jsem nebyla schopná z něho slézt, ani se nijak pohnout, takže jsem tak i odrodila.
Při druhým mi píchla vodu, to jsem opět musela na lůžko - a pak jsem hned mohla tlačit, takže jsem tam taky zůstala. Nedovedu si představit, že bych byla schopná ještě slézt…
Moje kamarádka poprve rodila na takovým speciálním pytlu - ale to jen proto, že když šla ze sprchy, tak na něj sedla a pak už taky nebyla schopná z něho slézt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.1.10 17:35

Záleží na porodnici a pak na personálu. Já měla smůlu na dr, která mě odtáhla na porodní sál, kde nebylo křeslo, ale stůl :cert: V Praze je co do porodní polohy asi nejvstřícnějí Podolí, přirozené porody podporují v Přípramy, co jsem četla a celkem vyhláené je Vrchlabí.

Určitě bych si dobře rozmyslela, co od porodu očekávám, sepsala stručný porodní plán, aby věděli, co chceš, když nebude chtít vysvětlovat a hlavně, zauč na toto téma partnera, aby byl schopen bránit tě, až ty schopná nebudeš, občas jsou zdravotnící kvůli svému vlastnímu pohodlí schopní naprosto bezostyšně lhát, on bude ten, koho nic nebolí a bude moct za tebe bojovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
11.1.10 18:16

ahojky

taky já měla před porodem vybraný Havlíčkův Brod, velmi oslavovaný pro přirozené porody a ochotou k porodním plánům atd atd

• no i mě bylo řečeno, že si můžu vybrat jak chci rodit ale že vzhledem k tomu že jsem prvorodička by mi nedoporučovali na posteli a ve vaně … (no nakonec jsem skončila na sále se SC takže to bylo jedno :nevim: )

ale kamarádka prvorodička rodila normálně na pokoji, na posteli :wink: takže jak bylo řečeno přede mnou, pokud už někde „zůstaneš“ a nepůjde to, tak už tam třeba zůstaneš :-P

přeju ať ti všechno vyjde jak si přeješ a hlavně je to rychlé a bez komplikací ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.1.10 18:17

Já jsem slyšela, že se porodní asistentky učí rodit pouze na zádech, takže nemaj ani představu, jak jinak by to dělali. Smutné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
11.1.10 18:24

já původně chtěla rodit do vody, ale nakonec jsem si to sama rozmyslela (vana byla moc velká a já se nedokázala pořádně zapřít) … no nedá se říct, že by mně to personál nechtěl umožnit…nakonec jsem rodila klasicky na polohovacím křesle, ale vyhovovalo mi to…určitě je to o lidech, ale po vlastní zkušenosti si myslím, že spousta prvorodiček jde na sál s bůhví jakýma představama, jak si ulehčí porod na tom či onom a pak je ráda, že ju šupnou na křeslo…já neměla porod teda nijak dlouhý ani komplikovaný (naštěstí) ale i tak mi asi v poslední fázi bylo úplně jedno co se mnou udělají…třeba bych se nechala i pověsit vzhůru nohama (ač je to proti gravitaci) kdyby mi slíbili, že už to fakt bude :lol:
Jinak mě opravdu velice upřímně pobavil příspěvek pepro :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
11.1.10 18:42

Ono je to i o tom zda-li porodnice vůbec vlastní (či má na porodních pokojích) třeba ten vak či stoličku žeeee. Za Ova Poruba Fakultka - NEMAJÍ, NEPŘIZNAJÍ, NENACHYSTAJÍ, NEUMOŽNÍ (tedy info mám asi 21m staré). Ptala jsem se zda ta možnost tu je - na porodním kurzu tvrdili ANO na porodním oddělení nevěděli co to vůbec chci. :roll:

No nakonec jsem málem porodila ve sprše tudíž hold kdybych tam zůstala asi by mimino chytit museli. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.1.10 18:47

Člověk míní, pánbů mění :)
Vymyslet si můžeš ledacos, ale skutečnost bude taková, že prostě někde skončíš (jak psaly holky) a bude ti to úplně fuk, hlavně aby mimčo bylo konečně venku :mrgreen:

Mně se teda na tom porodním křesle rodilo dobře, byla jsem víc vsedě než vleže, měla jsem přehled o dění kolem sebe a fungovala i gravitace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.1.10 18:55

Ahoj, dvakrát jsem rodila na porodním vaku, je to skvělé, vidíš dolů, gravitace pomáhá, v Brně na Obilňáku můžeš rodit i ve stoje či do vody na stoličce, umožní opravdu všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí