Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, máte některá zkušenosti s jednorázovými kalhotkami z DM (tuším zn. Jessa) po porodu? Co vím od kamarádky jsou bez nohaviček. Nejsou síťované s nohavičkou lepší na držení vložek? Mj. jak dlouho jste používaly porodnické vložky než jste přešly na běžné? Díky za odpovědi.
Ahojky,tak já ty jednorázové kalhotky z DM měla a vložka mi držela dobře.
A co se týče porodnických vložek,ty jsem používala jen 2 dny po porodu pak jsem přešla na normální always,sice se to nemá,ale mě ty porodnické vyloženě vadily ![]()
Ahojky, jdnorázové kalhotky z DM jsou úúúplně super! Měla jsem i ty síťované ze zdravotnických potřeb a letěly do koše! Ty z DM jsou měkké, krásně drží u nohy a jsou i hezky vyšší přes bříško. Měla jsem jen jedny, stačilo to, vůbec mi do nich neprotekla vložka. Doma jsem pak používala bavlněné velikosti asi XXXL a taky je hned likvidovala. Koupila bych dvoje DM a bylo by to. Jinak ty porodnické vložky mi vyhovovaly - měla jsem nějaké ty SEBA, nebo jak se to jmenovalo. Na normální jsem přešla asi po 4 týdnech, kdy už jsem jen špinila. Takže ty z DM určitě kup!Přeju rýchlý a bezproblémový porod krásného miminka!
Ahoj..taky jsem měla ty z DM a paráda.....
porodnické vložky jsem měla celou dobu v porodnici s těma kalhotkama…jen pak po vizitě asi po 3 dnech jsem si na noc brala svoje bombardáky s nohavičkou ![]()
Jo a měla jsem taky 2 balení…ze začátku jsem je vyhazovala tak po 3 hodinách…
holky, a jak jsou velike? mel nekdo vel.L- potrebovala bych vetsi… nebo se natahnou?
já měla velikost XXL a dokonce mi byli trochu volné a to jsem fakt kus baby ![]()
Kalhotky Jessa z DM jsou fajn, měla jsem 2 balení a bylo to akorát. Doporučuju. Myslím, že tam prodávají jen jednu velikost (tuším 42-44?), ale je to jedno, je lepší je mít větší než menší
.
Porodnické vložky jsem používala v porodnici, byly tam k dispozici a doma jsem pak používala ty velké Ria - potřebovala jsem je tak 3-4 týdny po porodu a pak už jen slipovku do konce 6nedělí.
já je měla taky a nemůžu si stěžovat, byli fakt super, holka co se mnou byla na pokoji si koupila jednorázovky přímo v porodnici a byla z nich nešťastná a nakonec nahnala manžela taky pro tyhle z DMka. A velikost jsem měla myslim XXL, a to jsem drobná, ale bohužel ani jiný neměli ![]()
A porodnický vložky sem používala myslim 4 neděle. To je hrůza já si to už vůbec nepamatuju
![]()
Ahojky, určitě si kup raději větší než menší!Aby netáhly kolem stehen.Podle mě jsou lepší ty s nohavičkou, ale nejsou špatné ani tyto.
Por. vložky jsem používala asi měsíc, myslím…
diky za odpovedi
myslela jsem, ze Lka jsou nejvetsi, to urcite pujdu do tech XXL…
Ja porodnicke vlozky pouzivala celou dobu, co jsem po porodu krvacela, asi…8 tydnu, jojo, fuj
, byly mi fakt nejprijemnejsi, jak byly sitovane, v Always se mi s prominutim potila pipina
a to normalne nenosim vubec vlozky, jen tampony ![]()
Sice jsem si pripadala jak v pline, ale prodysne ![]()
Ahoj, já bych preferovala jednorázovky Tena, které jsem koupila v lékárně - mají nohavičku a jsou fakt bezvadné. Porodnické vložky jsem používala asi 10 dnů, dokud bylo krvácení nejsilnější. Měla jsem i kaťata z DM a za Teny bych je nevyměnila.
Tak já jsem při prvním porodu měla klasické síťované ze zdravotnických potřeb a hned ty první jsem okamžitě vyměnila za normální kalhotky, protože ty síťované mi nevyhovovaly. Tentokrát jsem si koupila jednorázové z DMka a spokojenost obrovská. Ne, že by vložka neprotekla, ale jsou pohodlné, velikost 42-44 skutečně odpovídá (takovou jsem měla před těhotenstvím i u těhotenského oblečení). Nevím, jestli jsou to ty samé, o kterých píšeš, že mají velikost L (takové číslování jsem na nich nenašla). A spolubydlící z porodnice říkala, že její kamarádka je i přepírala, tak jsem to zkusila a je to super - mýdlem Lanza to všechno krásně pouští a suché jsou hodně rychle. Nakoupila jsem víc balení (nechala jsem si přikoupit od manžela i od mamky a nestihla odvolat), protože v porodnici jsem je měnila i 3× za den. Doma ale teď přepírám. Jestli je někdo z Prahy (nejlíp Praha
, nabízím dvoje nerozbalené balení - cena dohodou (původní cca 50Kč za 5ks-ové balení). Nebo klidně po kusech na vyzkoušení..
A co se týká porodnických vložek, tak po prvním porodu jsem ani nevěděla, že něco takového existuje (v porodnici jsme měli k dispozici neomezené množství a doma jsem používala obyčejné prodloužené vložky z Alberta). Teď jsem si koupila jedno balení porodnických vložek v lékárně, ale další kupovat nebudu, protože se mi zdají moc malé (krátké). Koupím zase ty albertí, i když jsou s lepicími proužky a PA v porodnici říkala, že jsou lepší vložky bez těch pásků (kvůli prodyšnosti), ale ty už se snad ani nedělají, nebo jo?. Každopádně v Albertu mají vložky, které krom těch pásků vypadají jako ty porodnické, ale jsou o dost delší. Koupila jsem s křidélky, ale podívám se, jestli mají i bez nich, a ty by asi byly lepší. Bohužel je nemají všude.
dobrý tip holky, mi ty sítované kalhotky ze zdravotnických potořeb dost padalx, zkusím aspon jedno balení těchto.
a poporodní vložky - hmmm, měla jsme dost problémy se šitím, takže jsem je používala několik týdnů, všechny jiné mi vadily, protože je v nich nejaka umelá příměs