Jak moc bolí nastřihnutí hráze

19
8.1.10 21:32

Nastřihnutí hráze

Ahojky, měla bych dotaz. Jsem 20-ti letá prvorodička a docela se bojím porodu, obzvlášt když se jedna o nastřihnutí hráze, docela mě děsí ta představa jake to je a jaka je to bolest k čemu by se ta bolest dala přirovnat. Ja jsem sice byla proti ale když jsem si četla Vaše příspěvky tak jsem nakonec pro nastřihnutí. Jsem ve 30 týdnu a nemyslím si že bude važít přes 3000g, když ma teď 1400g takže by ten porod nemusel byt tak náročný, navíc při mé váze 52kg a výšce 160cm. Díky za jakoukoli radu. Vendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7870
8.1.10 21:36

nastřihnutí hráze jsem vůbec necítila!!! Dokonce mi to doktorka opíchala. Takže i šití bylo v pohodě. Malej měl 3480g a 51cm, ale šel s nataženou ručičkou a ještě obličejem nahoru, takže mi dal zabrat, ale bolest jsem při nástřihu vůbec necítila, dělají to při největšim tlaku na hráz. A rozhodně se dopředu nestresuj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
8.1.10 21:37

nástrih

Ahojky Vendy,
kazdej se toho bojí a i já jsem se toho desná bala. a chces to prirovnat?? tak se uplne jemne stipni do ruky, ale ne moc at te to nebolí, protoze u toho porodu to vazne nezaznamenáš. Nevím jak ostatni, ale ume bylo nastrihnuti hraze vazne prirovnatelne k malinkatemu jemnemu stipnuti . o bolesti se vtomhle pripade vazne mluvit neda:-) .nastrihnou te profici zrovna v dobe kdy budes mit stah a kdy budes tlacit takze ty anio nebudes vedet ze si nastrihnuta. co vim tak vetsinu prvorodicek nastrihuji . jistota je jistota druhorodicky pokud nemaji velke deti uz nenastrihuji.-).ja po trech dnech od zasiti sem sedela v tureckem sedu. jen predem radim pekne si tu ranku potom umyvej vlaznou nebo chladnou vodou a krasne s eto bud ehojit. myla sem si to normalne sprchovym gelem DOVE ajako paradicka vazne. Nastrihnou te urcite.-) si myslim. ale vazne se neboj. neni ceho. tve obavy chápu já jsem straspitel desnej. desim s ebolesti a vseho. sem vtomhle hysterka, takze kdyz ti ja straspytel reknu neboli to. tak asi neco natom bude, ale chce to i vice zkusenosti kazdej je jinej nemuzu mluvit i za ostatni:-)

• Citovat
  • Upravit
Kathula
8.1.10 21:39

Wendy, ja jsu rada, ze me nakonec po hodinovem tlaceni nastrihli. Mam 168 cm a 52 kg (driv teda kolem 56 kg - pri porodu asi 69 kg) a Samik mel 3,74 kg, 53 cm a hlavicku 35 cm. Proste se nejak zasekl a nechtel jit dal, skakali mi po brise a pak nastrich. Pry se to dela behem kontrakci, takze jsem to vubec nevnimala, az uplne dokonceni jsem citila takove stipnuti, ale dalo se to prezit. A siti me nebolelo vubec, je to umrtvene, teda jen to vnitrni siti bylo trosinku citit, ale taky jen takove stipnuti. I kdyz hezky sedet jsem mohla asi az po 2 tydnech.
Urcite se toho neboj, je to lepsi nez se potrhat. A treba to nebude potreba.
Preju hezky a rychly porod.

Příspěvek upraven 08.01.10 v 21:43

• Citovat
  • Upravit
8297
8.1.10 21:39

Nastrih (ktery jsem nechtela :evil: ) jsem vubec necitila, byla jsem dole tlacenim tak odkrvena, ze jsem necitila ani to, jak mi dr dost brutalne nejdriv hraz masirovala a roztahovala, necitila jsem ani nastrih, ani pruchod hlavicky nebolel, jen to trochu palilo. Vlastne jsem si uvedomila obrovsky pocit tlaku, az byl venku. Bylo to jako po epiduralu asi, az na to, ze jsem ho nemela :mrgreen: Pak jsem ani necitla, ze mam v pochve uz placentu, siti jsem citila jen jeden steh, ze to pichlo, mela jsem jich asi 6(ve dvou vrstvach). Hned jsem mohla sedet, jen to pak dost nateklo, tak jsem musela ledovat, ale nebylo to nic strasneho.

Strach neni zapotrebi, bude to bolet, at se bojis nebo ne, jen kdyz se budes tesit, tak pak tu bolest budes vnimat mnohem lip, lip ji zpracujes, strach te stahne, i fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
8.1.10 21:40

Ahojky Vendis…píši ti mou zkušenost a jiný holky to mohou mít jinak.Já jsem rodila poprvé ve 20 letech…Hráz ti nastřihujou při kontrakci,takže ji ani tak moc necítíš.MALÁ VÁŽILA 4030G,TAK JSEM I ZA TO BYLA RÁDA,Spíš to štípne.Mě to nijak moc nebolelo.Je fakt,že pak se špatně sedí…bolí to,ale dá se to vydržet.Když jsem rodila podruhé ve 22 letech,tak mě teda taky říkaly,že malej bude mít přes 4 kila,ale nastřihovat mě nemuseli.Měl 3600g.
Fakt je to u každého jiné.Ale bát se toho nemusíš.Já jsem teď těhotná po třetí.
Přeji ti pohodové těhu a porod bez problémů a komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
8.1.10 21:42

Ahojky Wendis,myslím si že se té bolesti u nástřihu bojíš zcela zbytečně :wink: Ten nástřih ti dělají zrovna když je ta největší kontrakce a ty tlačíš takže tu přes tu porodní bolest ani necítíš.
Já to třeba měla u porodu tak že když se narodil Honzíček a doktor mi řekl že mě bude šít,tak jsem na něj koukala jak blázen 8-o jako co chce šít,vždyt mě ani nenastřihnul jsem si říkala :lol: Vůbec jsem to nevnímala,bylo to to poslední co bych zrovna řešila :lol:
Ale třeba tu je některá mamina co to měla jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.1.10 21:43

U mě to bylo přesně tak, jak říkala PA na kurzu. Že pokud se to udělá ve správný okamžik, není to vůbec cítit. Přirovnala to tenkrát k tomu, že když si přesedíš nohu (máš ji „odkrvenou“), tak ji necítíš. A nástřih se dělá v okamžiku, kdy prochází hlavička, takže hráz je „odkrvená“. Já jsem to fakt necítila. Šití pak trochu jo, ale to jen štíplo (byla jsem šitá v několika vrstvách) a navíc už jsem měla Anežku v náručí. Pár dní jsem nemohla sedět, ale hodně mi pomohl nafukovací kruh - koupila jsem si obyčejný dětský (s Krtečkem ;) ). Já se zas nejvíc bála asi holení a klystýru a pak jsem o tom skoro nevěděla. PA byla šetrná a hlavně se mnou celou dobu mluvila, takže já to nevnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.1.10 21:46

Přidávám se k těm, které ani pořádně nevěděli, že je zrovna nastřihli. Ucítila jsem jen maličké štípnutí, které se ale úplně ztratilo ve všem ostatním. Nastřihávají opravdu při kontrakci, když pořádně tlačíš, takže spíš ucítíš lehkou „úlevu“, že je najednou víc místa pro průchod miminka. Kamarádku nastřihnout nestihli, sama se natrhla (ne moc) ale prý to zabolelo tak, že zapomněla na chvíli tlačit. Nastřižení je v tomhle ohledu určitě lepší a navíc se to i lépe hojí. Šili mě posledních pár stehů bez umrtvení a jen to štípalo (asi jako bych si chtěla vytrhnout tam dole chloupek :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
8.1.10 21:46

Rodila jsem v 19 a taky jsem měla předpovězeno malé mimi (do 3kg).
Velikost dítěte ale není jedinou podmínkou, jestli ti udělají nebo neudělají nástřih.
Ničeho se neboj, nebolí to, možná ucítíš jen slabé štípnutí, ale to se ztratí, věř mi ;-)
Porodu se nemusíš bát, zvládlo to tolik ženských, ty to zvládneš taky!!
Pro mě byl porod tím nejkrásnějším zážitkem na světě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.1.10 21:47

Tak přežít se to dá, bolí to stejně intenzivně jako kontrakce, najdou se i takové, které to necítí 8-o . Šanci, že k nástřihu nedojde zvýšíš masáží hráze (cca od 34tt) a také výběrem šikovného porodníka. Rovný nástřih se jim prostě líp šije než drobné „zubaté“ poranění, které se ale samo o sobě lépe hojí, takže většina porodníků střihne i když nemusí. Já bohužel na jednu takovou umělkyni narazila. Dodnes jsem naštvaná, protože mám nadosmrti poškozený sval pánevního dna :cry:
Prosímtě, cos to četla za příspěvky, že jsi pro? :-o Pokud dojde k poranění, jde jen o kůži a měkké tkáně, kdežto nástřih jde VŽDY do svalu, je to poranění druhého stupně. K poranění třetího stupně (natržení konečníku) dochází mnohdy i přes provedení nástřihu. Mě strašili, že by mohlo dojít k tísni plodu (porod se zkrátí tak o 2-3 kontrakce). Teď když si to uvědomuji zpětně, tak v žádné tísni nebyl, ale tenkrát jsem souhlasila.
Prováděj tu masáž a držím ti palce, abys měla dobrou PA a nástřihu se vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fendulka
8.1.10 21:47

Ahoj,
určitě je lepší nechat se nastřihnout řízeně než být neřízeně roztržená. Já jsem rodila v Brandýse a nastřihli mě až ve chvíli, kdy to bylo potřeba, rozhodně ne preventivně. Bohužel mrňous měl hodně velkou hlavu, takže mu kromě nastřižení nakonec museli ještě pomoct kleštěma. Vše jsem ale zvládla bez analgetik. Po pravdě při konečných silných kontrakcích nastřižení stejně nepoznáš, resp. nevíš, jestli to bylo stříhnutí nebo kontrakce. Já prostě nevím o tom, kdy mě stříhali. Vůbec se toho neboj, mám 5 měsíců po porodu a kamarádkám, které budou letos rodit, už vůbec nedokážu popsat porodní bolesti, protože na to člověk hned zapomene. Jediné, co si pamatuju, je šití. Ale zase se neboj šití. Dají ti injekci proti bolesti. Já jsem si ale bohužel už v cca 6. měsíci pořídila hemeroidy a tak mě při tom šití bolely ty, než samotné šití po nastřižení. Stejně tak po porodu. O jizvě po šití jsem pomalu nevěděla. Připrav se na to, že porod prostě bolí. Když bys se ale opila a bylo ti hodně špatně, tak by ti bylo hůř než při porodu :-)´Já rozhodně nejsem žádný drsňák, ale když budeš s bolestí počítat, tak to zvládne lépe. Pravda je, že jsem už v jednu chvíli prosila partnera, aby řekl porodní asistentce o nějaký tišící lék. Už to ale bylo jedno, protože jsem byla akorát připravená jít na sál a za chvíli už jsem slyšela mrňouse křičet. Držím palce, ať se ti narodí krásné zdravé miminko.

• Citovat
  • Upravit
9053
8.1.10 21:55

Já mám teda zkušenost spíše špatnou, ale tím tě nechci nějak děsit, ale je potřeba počítat s horším a doufat v lepší…

Nastřižení jsem cítila, to ještě tak hrozné nebylo, ale to šití :roll: myslela jsem že vyletím z kůže! Docela vážně jsem uvažovala že je kopnu do hlavy aby už přestali!!! Fakt! Mám dojem, že mi to ani nijak neumrtvili či co..takže kdybych šla rodit podruhé, určitě budu konzultovat, zda to umrtví nebo tak…

Epidural jsem neměla, tak nevím, zda to bylo tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.1.10 21:58

Ahoj,
pokud se provede nástřih v době, kdy se provést má, tak to nebolí, max. trošku štípne. Při šití se to umrtvuje, takže by to mělo být taky celkem v pohodě - sice nepříjemné, ale jde to. Pak mě to moc nebolelo, to spíš vnitřní poranění (viz níže) mě bolelo hodně dlouho.

Co mě asi po prvním porodu nejvíc bolelo, bylo šití vnitřního poranění (pochvy a děložního hrdla) - bo to mi šili bez umrtvení (prý uvnitř to umrtvit nejde) a já toho tehdy měla strašně moc, že mě šili asi 20 minut vevnitř. Na povrchu to umrtvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
8.1.10 21:59

siti

ja jsem chtela jeste dopsat že nastrih me nebole, al eto siti jak pise Betty ty tendence kopnout je do hlavy aby mi uz dal ypokoj jsme mela taky. siti me bolelo hrozne moc azavidela jsme kamaradkam ktere rikaly ze siti necitily. mam pocit ze me asi sily snad driv nez to zaclo fungovat nebo co, ale siti bolelo hrozne, ale jak prestaly sit bylo uz fajn. ja je prosila at me prestanou sit ale oni to hold zasit musely:-D ale nastrih me vazne nebolel.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100