Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já to taky nepoznala, vůbec jsem nástřih necítila. Myslím, že mě šmikli proto, že malá už měla ozvy jenom kolem 70 nebo kolik, aby byla rychleji venku. Že jinak by PA to zkusila trochu pomasírovat a možná by to šlo bez. Pamatuju, že koukla na monitor a dost nekompromisně řekla „Mamušenko
, na další kontrakci porodíme“… A taky že jo=)
Pak se někam ztratila, tak jsem se jí nestihla zeptat. Šití trochu bolelo. A hojení taky nebylo nejpříjemnější, polívala jsem se Rosalginem… Ale všechno se zahojilo a dneska kdo by nevěděl, nepozná=)
Ahojky… neměj strach.
Mně je 21 a rodila jsem před 3 týdnama.
Nástřih jsem vůbec necítila. Ani bych nevěděla, že střihají kdyby mi to neřekli. ![]()
Beat - ja teda nevim, ale cisar je velka chirurgicka operace, takze dobrovolne jit do cisare - nevim nevim. Ale je to na kazde z nas.
Nevim, jestli jsi cetla muj prispevek asi 2 strany zpet, ale ja jsem zainvestovala do epina a nemuzu si stezovat. Sedela jsem okamzite po porodu, uplne normalne jsem fungovala. Koukni se na to, precti si o tom neco a pak uvaz, jestli ti to za ty penize stoji. Me to za ty penize opravdu stalo a pri druhem porodu do toho pujdu taky, mam ho doma schovany.
Ahoj těju je tak krásné a tak bych se myšlenkami na porod vůbec nestresovala a vůbec bych se nebála nástřihu hráze, já rodila dvakrát bohužel oboje dopadlo na čísaře ,takže nevím jak bolí prcina po nástřihu osobně,ale jizva po císaři je jistě horší
a miminko ti pak dá zapomenout na veškeré bolesti a budeš si užívat tu krásu mít tu malou prďolku u sebe! takže přeji pozitivní myšlení a dobrý porod!
IvetV - jojo, epino mě zaujalo, je to tedy nechutně drahé, ale vypadá to hodně zajímavě. Ty máš to plusko, nebo to standardní?
jani - ja mam tu zakladni verzi - takze epino delphine a na pripravu k porodu to uplne staci. Da se to skvele zmerit na te karticce, jake delas pokroky a pripadne krejcovskym metrem, ale jak rikam ta karticka postaci.
Jojo je to draha sranda, ale tehle investice jsem ani na chvilku nazalitovala a to se ta nase zizalka u me brise jeste ve 38 tt otocila napric, takze mi hrozil cisar. No pak si to zase rozmyslela a takhle se tocila az do porodu, takze jsem do posledni chvile nevedela, jak skoncim, ale cvicila jsem a vyplatilo se ![]()
loverose píše:
Ahojky… neměj strach.
Mně je 21 a rodila jsem před 3 týdnama.
Nástřih jsem vůbec necítila. Ani bych nevěděla, že střihají kdyby mi to neřekli.
Přesně tak
Nástřih je to nejmenší a často to ani nezaznamenáš. Přirovnala bych to jako u zubaře, když ti po injekci trhaj zub nebo řežou dáseň, slyšíš „křupnutí“, ale nic necítíš! Rodila jsem naživo bez epidurálu, takže vím o čem mluvím ![]()
Holky, ja jsem teda nastrih nezazila, takze na tohle opravdu nemohu nic napsat, ale…podle toho co rikali holciny, co ho mely, tak ta rekonvalescence je vazne neprijemna ![]()
Ale jak se rika, mimco v naruci…a zenska na vsechno zapomene.