Jak moc bolí nastřihnutí hráze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
8.1.10 22:04

Mně bylo řečeno, že na šití umrtvit nejde (byla jsem šitá asi ve třech vrstvách, takže na ty vnitřní to asi nepůsobí) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
8.1.10 22:06

No jak to tady tak čtu, připadám si jako exot. Mě celý porod bolel jak čert a říkala jsem si, jestli to vůbec přežiju, ale tak funěla jsem a chvílema fňukala, ale při nástřihu jsem fakt zařvala na celej porodní sál. Já to teda cejtila fest a pocit je to, jako když se prostě stříhneš nebo řízneš mno :lol: Ale asi mi to neudělali ve správnej čas, protože jsem vážně asi výjimka. Ale mě osobně to bolelo jak čert, a to jsem měla epi. Ale já po epi nezaznamenala bohužel žádnou úlevu, bylo to stejné jako před ním. Ale dali mi ho teda dost pozdě :roll: Šití jsem cítila taky, i ty injekce, ci mi tam píchali předtím. Nevím, jestli jsem divná, ale mě snad bolelo fakt úplně všechno. Možná mám nižší práh bolesti nebo nevím. No každopádně po asi tejdnu od tý hrůzy jsem se rozhodla, že druhý dítě rozhodně chci a říkám si, že když jsem to přižila poprvý, přežiju to i podruhý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
8.1.10 22:06

Wendis,

nástřih hráze opravdu nebolí. Já jsem rodila 2×, u prvního jsem vysloveně nástřih nechtěla, tak jsem se natrhla přirozeně a byla jsem za to moooc ráda. Hned jsem mohla sedět, vše se hojilo přirozeně a bez problémů. U druhého dodnes nevím, jestli mě nastřihli nebo ne, jizvu žádnou nehmatám, ale zašitá jsem byla. Šití bylo nepříjemný, hlavně uvnitř pochvy, tam mi to moc neumrtvili. Jenom nějakým sprejem, ale to moc nefungovalo.
Nicméně pokud je hráz (i prvorodičky) řádně připravená masáží a porod probíhá fyziologicky a miminko není extra veliké, tak nástřih není potřeba. To jenom lékaři prostě nechtějí čekat až porod přirozeně postoupí do konce. Přirozené natržení se mnohem lépe hojí. Jenže dneska už je nástřih takovou samozřejmostí, že se nad tím mamky ani nepozastaví a nehledají jiné, přirozenější možnosti. Škoda. :nevim:
Každopádně, pokud jsi rozhodnutá pro, tak se bát nemusíš, nic to není a ani to neucítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
8.1.10 22:16
ppperla píše:
ja jsem chtela jeste dopsat že nastrih me nebole, al eto siti jak pise Betty ty tendence kopnout je do hlavy aby mi uz dal ypokoj jsme mela taky. siti me bolelo hrozne moc azavidela jsme kamaradkam ktere rikaly ze siti necitily. mam pocit ze me asi sily snad driv nez to zaclo fungovat nebo co, ale siti bolelo hrozne, ale jak prestaly sit bylo uz fajn. ja je prosila at me prestanou sit ale oni to hold zasit musely:-D ale nastrih me vazne nebolel.

Taky jsem je prosila, ať mě už nechají odpočinout, že to došijeme pak a tak, ale neprošlo to :lol:
Jinak jsem byla šitá i vevnitř pro upřesnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
8.1.10 22:21

Ja byla sita jen vevnitr a bylo to horsi nez 22hodinovy porod :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.1.10 22:27

Agatho, ja jsem posilala dotaz i na porodnice.cz, zda je lepsi natrzeni nebo nastrih, je tam odbornik na jizvy. A napsal mi, ze male natrzeni je lepsi na hojeni nez maly nastrih. Ale u rozsahlejsiho poraneni je lepsi nastrih, protoze u ruzne se klikaticho potrhani uz se to hur hoji.

Jinak pro neposkozeni porodnich cest je pry nejlepsi poloha na vsech ctyrech nebo lepe receno v klece o neco oprena, dite postupuje pomalu, ale nebyvaji zadna poraneni, jen v porodnicich te radsi nazenou na kozu, kde kdyz dite nepostupuje podle jejich predstav, tak te fiknou. Ja priste budu rodit v klece, protoze na zada me uz nikdo nedostane, ani kdybych tech deti melo byt jeste 10 :mrgreen:

Jinak na nastrih i uvnitr mi byl doporucen hemagel, nema zadne vedlejsi ucinky a jako jeden z mala ho mohou i kojici, ja jsem se s nim nakonec nemazala, ale mazu s nim ruzna riznuti a zatrzene zadery a opravdu urychluje hojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
8.1.10 22:29

N

Příspěvek upraven 12.12.11 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.1.10 22:31

zuzu, manzel to presne tak popsal, jako kdyz nuzkama porcujes kure. Asi to v tu chvili bylo horsi pro nej nez pro me, kdyz to videl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5408
8.1.10 22:34

Ahoj,
jak už holky psaly, nastřihnou tě v kontrakci, takže nic necítíš.
U prvního porodu mě šití docela bolelo, ale dr. byl jemný a snažil se. Přesto jsem si sedla až po měsící. Nástřih jsem měla směrem k zadku.
U druhého porodu bylo šití strašné, hrozné :roll: :evil: hrozně to bolelo, doktorka jela neskutečným tempem, vůbec mě neštřila. A to bych řekla, že hodně vydržím, ale bylo to šílené. Nástřihla mě směrem k noze a modřinu jsem měla pomalu ke kolenu. Manžel si musel vzít na mě paragraf a postarat se o starší dceru, nebyla absolutně schopná. :-( :-( Opět jsem si sedla někdy po měsíci.
Takže je to strašně individuální, ale neboj se ničeho. Prostě to za to všechno stojí… to malé, krásné, voňavé miminečko :wink:
A doporučuji předem zakoupit homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
8.1.10 23:21

Čičinko - já mám ty informace z kurzu pro duly, kterého se účastním, přednášejí nám tam PA a porodníci a jiní odborníci a právě z jejich zkušeností vyplývá, že nástřih není nutný. Jen opravdu v nejnutnějším případě. Ale zkušená PA dokáže maminku vést tak, že nástřih není třeba. Další důvod je ten, že kolem pochvy a konečníku jsou takové vazy a svaly, jakoby do osmičky a ty se dokážou opravdu hodně roztáhnout. Za normálních okolností spolupracují se svěrači (jak močovými, tak konečníkovými) a pokud dojde k jejich proříznutí (což se vždy při epiziotomii stane), nespojí se zpátky a může docházet třeba k únikům moči po porodu, někdo má i problémy s konečníkovým svěračem, pokud je poškození větší. Často si to později ale nikdo do souvislosti nedá. Při spontánním natržení se to většinou nestane a vazy se neporuší.
Snad si to pamatuju dobře.
Ale volba je samozřejmě na rodičce a to, pro co se sama rozhodne by ostatní měli respektovat.
Jen je mi líto, že v porodnicích porod probíhá jak na běžícím pásu a mamky celkově jsou málo informované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.1.10 23:40
Agatha píše:
U druhého dodnes nevím, jestli mě nastřihli nebo ne, jizvu žádnou nehmatám, ale zašitá jsem byla.
Agatho - nečetla sis porodní zprávu či jak se to lejstro jmenuje?

Mně ve spojení se slovem nástřih pronásledovala představa nůžek na maso 8-) . Ale v reálu vůbec netuším, kdy… (Co vím, že se PA dost snažila ty porodní cesty roztáhnout, visela na mně fajně :roll: , takže to beru, jakože to bylo třeba, elasticita mojí kůže je ostatně prakticky nulová.)
Určitě bych zkusila předejít poranění masáží hráze a poptat se na zkušenosti maminek z porodnic, které připadají do úvahy - někde nastřihují rutinněji než jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.1.10 23:55

Taky jsem necítila, ještě jsem se jak blbec ptala, jestli mě i nastřihávali (rodila jsem kleštěma, to se nastřihává vždy) :lol: Ono vůbec v kontrastu s těma porodníma bolestma se takové ty „běžné“ bolesti ztratí. Pak mi dávali injekci na umrtvení, aby mě mohli sešít - ačkoli injekce nesnáším, tak to oproti porodu nebyla žádná bolest. Když mě šili venku, tak jsem to už trochu cítila, ale opět, oproti porodním bolestem naprostá brnkačka :lol: :lol: :lol:

Jinak zrovna včera jsem se na ten nástřih dívala zrcátkem a ani jsem ho nemohla najít - byly tam myslím 3 stehy… Takže v zásadě s odstupem času vlastně nechápu, co proti tomu všeci mají - mě to nebolelo ani po porodu, nebýt té zatracené kostrče, tak bych snad i seděla, zahojené to bylo raz dva a vidět to není… :wink: Uvnitř jsem se potrhala a to teda cítím dodnes :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
8.1.10 23:59

Dcera byla veliká (4,205kg, 53cm, hlavu jak balón :mrgreen: ), takže za nástřih jsem byla vděčná. Cítila jsem štípnutí - úplně jsem se lekla. Na netu jsem četla šílený historky o bolestivém šití, horším než celý porod, takže hned jak byla malá venku jsem prosila doktora, aby mi to hlavně proboha umrtvili. Byla jsem šitá hodně, hlavně vevnitř a cítila jsem až poslední 2 stehy. Takže nástřih i šití OK, zato ještě 3 týdny po porodu jsem sedávala na kruhu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
9.1.10 00:28
čičinka píše:
zuzu, manzel to presne tak popsal, jako kdyz nuzkama porcujes kure. Asi to v tu chvili bylo horsi pro nej nez pro me, kdyz to videl :mrgreen:
:lol: :lol: tak tak.. Ten můj taky valil oči… :D a já o tom nevěděla… Nebolí to… Necítíš to.. Tedy já nic necítila.. Malej měl 4170g a 54 cm… Taky jsem byla prvorodička… A až doma jsem zjistila, že mě nastříhli na druhý straně, než jsem si ymslela - takže se neboj… :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.1.10 08:16

Ahoj holky, uz jsem tady psala do některé diskuse, ale nedá mi to a musím napsat i vám. Nástřihu nebo natržení při porodu jsem se bála jako čert kříže. Jednou jsem náhodou objevila diskusi na téma: EPI-NO. Je to takový malý silikonový balonek, pomocí jeho trénujete masáž hráze cca od 36 tt. Nakonec jsem si ho koupila. Trénovala jsem né moc pravidelně a přesto jsem se před porodem dostala na obvod cca 31 cm, takze k porodu jsem sla s naprosto čistou hlavou. A opravdu, porodila jsem bez jakéhokoliv natržení nebo nastřižení. Prostě paráda. Po porodu jsem mohla normálně chodit, sedět…prostě co jsem chtěla. Dole jsem zachovana jako za mlada a sex po porodu byl jako před porodem, žádná změna.
Vím, že je to drahá sranda, ale já EPI-NO chválím kudy chodím, vyplatí se to. A pro ty, kteří chtějí mít 2 a více dětí, tak si to můžou schovat a použít pro další. Dokonce jsem četla, že si to ženský prodávají, že při cvičení používají kondom, ale tak do toho bych já nešla. Kdyžtak se koukněte o EPI-NU jsou i webovky www.epino.cz
Tak pa a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky