Jaké cvičení po porodu si můžu dovolit?

Dudek
4.1.10 11:30

cvičení po porodu

prosím jak a kdy po porodu je možné začít s cvičením. Má s tím někdo zkušenost? Mám termín 4.9. a co nejdřív potom chci začít něco shazovat. Už teď ve 26 týdnu mám 8kilo navrch a jsem z toho špatná, ale nevím jak je to s dietním stravováním během kojení a s cvičením, co si můžu dovolit a co ne. Nechce se někdo přidat jako vzájemná morální podpora a rady? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
4.1.10 11:38

Neblázni, 8 kilo ve tvém týdnu není moc! Já měla na konci těhu 17 kilo nahoře a za čtyři týdny po porodu byly tytam. A jednalo se hodně o vodu. Pokud se vyloženě nepřejídáš, budeš za chvilku po porodu na své původní váze.
Hubnutí při kojení se nedoporučuje. Při hubnutí tělo vylučuje škodlivé látky i do mléka a ty pak musí miminko přijímat. Snad jen kdybys měla velkou nadváhu, tak se dá opatrně hubnout.
S malým miminkem budeš hodně chodit ven, takže se dostaneš do formy brzo.

Takže neblázni, normálně jez a netrap se váhou :wink:
A svému tělu věř :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dudek
4.1.10 11:54

Díky. Nemyslím že by 8 kilo bylo moc. Jenže jsou hlavně na rukách, nohou, zadku a vůbec se mi to nelíbí. Si nestěžuju. Nebyla jsem hubeňour ani před tím,ale tohle je fakt síla. Mám pořád chuť na sladký a ne a ne ji zkrotit, takže si myslím, že mých 8 kilo rozhodně není jen těhotenských

• Citovat
  • Upravit
2239
4.1.10 12:25

ahoj,

ja mela v tehu taky velkou spotrebu sladkeho a u obou deti jsem nosila navic 25kg. Tezko se tomu veri, ale vzdy do ctyr mesicu po porodu jsem byla jeste pod puvodni vahou. Necvicila jsem, takze svaly povolene az hruza, ale zadne diety jsem rozhodne nedrzela. Nevim, jak to maji ostatni maminky, ale ja jsem prvni mesice s detma byla rada, ze jsem stihla vycistit zuby, sprchu a nebyt moji mamky,tak se nestihnu ani najist.
Uvidis potom jak vlastne stihat jeste cviceni pri mimcu. Moc dopredu bych to neresila.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
4.1.10 12:33

Ahojky, já jsem přibrala nějakých 14kg a 3 měsíce po porodu byly dole, co jsem kojila šlo to samo, teď jsem kojit přestala a musím držet dietu a chci začít cvičit. Takže to nech v klidu na to až dokojíš. Navíc jestli to máš v rukách, zadku a nohách tak víš jak je těžká autosedačka s prckem, a kočárek když jdeš do kopce, fakt to půjde samo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.1.10 12:45

Kojení je bezva :wink: Já žeru jak saranče a místo mě přibírá dítě :lol: Jedna holčina z naší zamčené diskuze je díky kojení mínus osm kilo oproti své původní váze.
Jestli ti přibírají i ruce, tak je to fakt voda :wink:
Já byla před porodem hrozně oteklá. Své normální kalhoty jsem přes stehna nenatáhla. A fakt jsem do čtyř týdnů splaskla :mrgreen:
Trošku jsem cvičila asi 14 dní po porodu břišní svaly a záda, obden asi 15 minut, ale nějak jsem přestala :oops: Ale šlo mi hlavně o kondici, ne o hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dudek
4.1.10 12:54

No já právě mám takovou dovnou postavu. Před těhu na 150cm výšky 61.5 kilo. Celkem sporotvní postava ale ať jsem cvičila jak jsem cvičila, kondice byla celkem dobrá, ale kila dolů nešla. Šlo mi to nahoru svalama, postava se měnila ale váhově ani kousek, tak se bojím, co ze mě vznikne, když teď necvičíma dlabu - jenže se před tím sladkým neudržím.

• Citovat
  • Upravit
122
4.1.10 14:12

Ahoj, každá to má asi jinak, dokonce i jedno těhotenství od druhého se liší… uvidíš kolik do konce nabereš, já jsem nejrychleji nabírala poslední trimestr. S druhým dítkom jsem jedla dva krát tolik co s prvním a nabrala dohromady 10kg… a to bylo asi tím že jsem lítala venku se starším dítkom… Já radím jenom to, aby ses snažila udržet v kondici k porodu - dopřej si procházky, těhotenské cvičení. Váhu teď moc neřeš, ale pokud můžeš obmez zbytečné přejídání. Po porodu uvidíš - pokud budeš unavená a nevyspalá, tak nemá smysl nějak divoce cvičit - já jsem si dala sama sobě takovou podmínku, že začnu cvičit až budu mít pocit, že se jakž takž vyspím - a to bylo asi tak po 2-3 měsících. Do té doby jsem se snažila chodit aspoň na procházky s dětma. Kojení u někoho pomáhá s hubnutím, u někoho ne, tak to taky uvidíš… vůbec se tím teď nestresuj, pak to bude stejně jinak, podle mně se to moc naplánovat nedá. ať ti to hezky ubíhá a mimi roste jak má!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2602
4.1.10 18:33

No tak jsem asi trochu divná…na konci těhu jsem měla +17kg a teď, necelých 5 měsíců po porodu mám stále +9kg a to krmím MM, sice mi chutná, ale nepřežírám se a denně chodím podle počasí na 1-3hoďky s kočárkem na procházku po kotárech jizerek. Jestli máte dobrý trik na to, abych něco schodila a neuškodilo to malému, tak sem s tím!!! :dance: Až přestanu s kojením, tak bych chtěla chodit na nějaké to cvičeníčko, ale nevím, jak to budu mít s hlídáním…Mám 65kg na 160cm a připadám si jak velrybka, 80%mi zůstalo na pupku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Dudek
5.1.10 10:38

jo Leni tak na tom jak předpokládám budeme podobně. I když teď mi našli těhu cukrovku a musím se zbavit všeho sladkýho, takže nevím, co vlastně budu jíst :-) Ne že bych se přejídala, ale sladkýho bylo v mém jídelníčku docela dost po maličkých dávkách. Budu se to muset naučit. Ale holt se nedá nic dělat Konečně se třeba dokopu k tomu, co jsem neuměla celý život - jíst malinko, třeba 6× denně. Ale držím ti palce - kdybys chtěla být v kontaktu jak to pokračuje, klidně písni na lenkal123@seznam.cz. Budu ráda s někým ve spojení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100