Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj vsem
jsem zmatena,,
2 dny po cisari mi mudr rekla, ze steh co mam se vyndavat nebude
Mam to prosite zevnitr a vsechno konci jednim vykouknutym stehem, kdyz s nim hybu tak citim, jak to taha na zacatku jizvy,otazka je, mely jste taky nevyndavaci? a to to jako samo vypadne? nebo co se bude dit?? _________________
Ahoj, ja jsme teda mela stehu vic, ale vsechny odpadly sami. Nemela jsem s tim zadne problemy.
Mě jen pár dní po císaři odstřihli na bocích ty uzlíky a zbytek se vstřebal
Možná ti tam vadí ty uzlíky…
![]()
A ještě pak v šestinedělí na gyndě mi dr. vyndala kousek „nitě“ co trčel ven a nevstřebal by se. Jinak to nech, vstřebá se to nebo ti na gyndě řeknou…
Ahoj, já jsem po císaři 5 měsíců a taky mi se stehama nic nedělali, prý se to samo vstřebá…no vstřebalo, částečně mi vylezly a vypadaly, dost mi to mokvalo, celé šestinedělí, ale už je to ok…taky jsem koukala jak spadlá z višně, co je to za blbost, že mi nebudou vyndavat stehy…
Ahoj, mě taky odstřihli ty uzlíky a to, co opravdu čouhalo ven a mohla bych to třeba kalhotkami nebo při mytí zatrhnout, ten zbytek vypadal nebo se nějak vstřebal ![]()
Mě po císaři taky stehy nevyndavali. Jen na bocích ustřihli ty uzlíky. Stehy se časem vstřebají. Ze začátku mě to i pobolívalo ze stran, ale mudr. mi řekla že to tak je v pořádku, že to prostě nějakou chvíli po porodu budu cítit. Ale teď už je to OK.
Mě také jen vytáhli 3 den ty uzlíky na stranách a zbytek se vstřebal ![]()
mě nevytáhli nic:-)…měla jsem tam uzlíky i kus nitě,pak v jeden den odpadly
Mě odstřihli na straně uzlík a za druhje to vytáhli…On ti gyndr na kontrole po šestinedělí určitě řekne.
Tak já koukám jako z jara,mě asi čtvrtý den po císaři odstřihli ty uzlíky jak psali holky a pak vytáhli stehy,bylo to mírně nepříjemné,ale nic hrozného,takže mě stehy vyndavali už v porodce ![]()
Mě ho vyndali den po propuštění z porodky…přišlo mi to zvlštní, pač bych řekla, že ho lidně mohli vyndat v den propuštění ![]()
Já byla na císaři před 2,5 lety a steh mi vytáhli úplně celý asi 4 nebo 5 dní po operaci.
dneska uz se nic nevytahuje!! stehy se delaji plne vstrebatelne…me nestrihali ani uzliky do dvou tydnu po porodu se vsechno ztratilo ![]()
mimochodem..ses dobra ze za to tahas…ja si na jizvu nedokazu pomalu sahnout jeste ted…jeste nedejboze za neco tahat ![]()
No mě je taky vytahovali až po propuštění z nemocnice, ale vůbec to nebolelo ![]()
Mně něco vytáhl dr.týden po císaři, některé tam prý zůstaly.Jizvu mám výstavní ![]()