Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
hannah…krásná(teda krásně zahojená) už můžeš mazat a masírovat, jestli to teda nebude bolestivé. Kdyby to ještě hodně bolelo, tak zatím jen tu sprchu…ale jinak je fakt pěkně zahojená
![]()
děkuji,mažu a trochu masíruju,na té levé straně ještě trochu bolí,dokonce trochu zmizeli i ty tvdrý místa.ani sem tomu nevěřila,že se to bude hojit.
prosim tě nevíš kdy to všechno sroste i vevnitř?
Tak do 3měsíců. Vím, že od 3měs. se už třeba může i cvičit ve fitku. S tou sprchou se můžeš masírovat i dál…je to celkem příjemné a mnohem příjemnější než mazání, ale to se musí. Není zač, ráda jsem ti poradila. Jizvy nejsou žádná sranda. Jinak později pak může jizva pobolívat po zvýšené námaze a nebo při změně počasí. Ale já rozhodně jsem pro se šetřit i po těch 3měsících. Trochu jsem to přehnala u rodičů na baráku(tahala jsem kýble vody a nosila težké věci)druhý den jsem nemohla dělat nic, jen ležet. Jak to bolelo. ![]()
holky cucim ze vam rikali neco o trech mesicich…me rekl doktor co me rezal ze za 14 dni muzu doma uklizet pect a makat (rodila jsem pred vanocema)
a po mesici ze muzu zase zacit trenovat a sportovat (sporovale jsem hodne a zavodne)…drzim se rad a jsem ok..nic me neboli ani po celodenym snoubordovani
![]()
hannah tak jizva vypada ze se hoji fakt dobre…teda ta fotka pred tim to me skoro vydesilo co vsechno ty doktori „umi“
No jo…u holek, co jsou zvyklé sportovat je to normální. Tělo je na to zvyklé, tak se rychlejc zotaví. Já to tak taky měla dokud jsem hrála soft, ale to už je dávno.
![]()
hannah.83 píše:
jo, taky mi příde ta jizva odfláknutá.a myslim si že buď jí ještě dořezávali,nebo se to natrhlo, protože mi příde nějak napojovaná,nebo řezaná na dvakrát.
a zas tak moc akutní to nebylo aby museli chvátat,ale malej se narodil ve 22:46 tak asi neměli už náladu na nějaký pěkný šití.Ale bude to dobrý,hlavně že to nebude vidět.Posílam fotku jak to vypadá teď-17 dní poté.
fakt se neboj za1-2 roky bude bílá a fakt nebude skoro vidět ![]()
mikitaa-právě po tvým příspěvku sem se ptala na to dělání po císaři a myslim že 14 dní nebo měsíc je asi málo.neřikam že by se mělo půl roku ležet a nic nedělat,ale měla bych strach aby se něco nehnulo vevnitř.já už bych chtěla začít cvičit,ale mam trochu strach dělat cviky na břicho.mrzí mi že sem se na to nezeptala v porodnici.A sem ráda že řikáš že už ta jizva vypadá líp.mě ta první fotka děsí ještě teď.ani sem tomu nevěřila že se to takhle bude hojit.manžel mi chtěl odvést zpátky do porodnice aby to zkoukli,ale já sem se bála aby se mi v tom nevrtali,bolelo to jen sem se na to podívala,a ještě aby mi na to sahli.
hanah:jj už to máš pěkné opravdu
myslím že pěčí se to dá dost upravit aby byla hezká jen je fakt škoda jeslti ti to takle odflákli :-I
Pavla23 píše:
hanah:jj už to máš pěkné opravdumyslím že pěčí se to dá dost upravit aby byla hezká jen je fakt škoda jeslti ti to takle odflákli :-I
trochu si mi překvapila. až za 1-2 roky bude bílá a nebude vidět?????? Já myslela že to bude o hodně dřív.
to chce čas světlá to postupně.. Já ,co můžu říct podle sebe.Ze začátku jsem to taky dost řešila.Jizvu mám troch křivou ,spěchali,nebyla ani rovnoměrně tlustá na konci ,kde ze mě tahali tu hadičku na odvod krve dost podivná,pak mi z toho tekl,ten hnis…
ted po 3 letech jde vidět jenom když opravdu víš co hledáš
já měla jizvu bílou už 3 měsíce po císaři. Teď - 8 měsíců po není skoro vidět.
dobrý den chci se zeptat sem 20dnu po císařským řezu a chci se zeptat rano jsem se sprchovala vše ok ale pak si všimnu že se mi odloupl kousek toho strupu a zacla mi tic krev jak s pupinku ale tet neteče ale teče mi z nej bíla vodička ale jen jak s pupinku ale stejně se bojím..neví te co stím?a jestly je to normální děkuji ![]()
dobrý den chci se zeptat sem 20dnu po císařským řezu a chci se zeptat rano jsem se sprchovala vše ok ale pak si všimnu že se mi odloupl kousek toho strupu a zacla mi tic krev jak s pupinku ale tet neteče ale teče mi z nej bíla vodička ale jen jak s pupinku ale stejně se bojím..neví te co stím?a jestly je to normální děkuji ![]()
katulka18 píše:
dobrý den chci se zeptat sem 20dnu po císařským řezu a chci se zeptat rano jsem se sprchovala vše ok ale pak si všimnu že se mi odloupl kousek toho strupu a zacla mi tic krev jak s pupinku ale tet neteče ale teče mi z nej bíla vodička ale jen jak s pupinku ale stejně se bojím..neví te co stím?a jestly je to normální děkuji
Je to normální, ta bílá tekutina vzniká při hojení. Hodně to maž, mě pomáhala dubová kůra, jestli máš.