Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pavla23 píše:
lidka: jj děkuji za infojá mám taky povolený bříško ale zatím mě to nějak netrápí jednak vím že teĎ stejně cvičit nemůžu a jednak mám syna v nemocnici v inkubárotu tak myslím na něj a ne na to jakou mám postavu.
jestli se ještě můžu zeptat..jak jsi to měla s kojením?či odstříkáváním mléka?měla jsi mléko hned od začátku? já odstříkávám a mám ho hrozně málo, každý říká že se to zlepší, ale já se bojím abyh vůůbec nějaké měla až budu mít prcka už doma
díky za odpoveď
Mě se mázek tvořil už od 7.měs.těhu a mlíko jsem měla 3.den po porodu. Měla jsem ho až až.
Rozhodně odstříkávej, co to de…zkus i masáže v teplé sprše a relax. Chápu, že relax moc nejde, když myslíš na malého, ale rozhodně ti to pomůže k tvorbě mléka.
Přeji hodně štěstí, zdraví a mnoho pevných nervů. Ať se prcek brzo doma ![]()
Ahoj holky, prosím Vás jsem 11 dní po císaři a chci se zeptat jestli by takhle měla vypadat jizva ?
Docela bolí což je asi normální,ale okolo řezu je to nějaký tvrdý.Natíram to heřmánkovým čajem,ale nějak se mi to nezdá. Poraďte.
hannah.83 píše:
Ahoj holky, prosím Vás jsem 11 dní po císaři a chci se zeptat jestli by takhle měla vypadat jizva ?Docela bolí což je asi normální,ale okolo řezu je to nějaký tvrdý.Natíram to heřmánkovým čajem,ale nějak se mi to nezdá. Poraďte.
no moje vypadala stejně akorát mi z toho ještě vytíkal bílý sekret,běžela jsem za doktorem a prej je to normální.Ale jestli se ti to nezdá aspon doktorovi brnkni.Jinak zatvrdlý kolem řezu jsem měla ještě asi 10měs pak se to ztrácelo ted už normal i jizva se stala tak o 50%méně vyditelnou.
No já nevím. Já mám 5,5měs po porodu a už po 6nedělí, to byla pěkná, čistá jizva.
Jinak ještě doporučuji masáž sprchou přímo na jizvu a na bříško…tí se dá taky zabránít srůstům a infekci. Já si ji sprchovala tak 3× denně a je vidět, že mi to pomohlo. Jestli máte volitelné proudy, tak je dobré, co nejdříve to začít dělat těma hodně intezivníma…ale uvidíte jak budete moc. Zase ne aby vás to moc bolelo.
na té jedné straně se mi to zdá zanícené, nemyslíš?? V lékárně se dá koupit mast Bepanthen, lékárnice mi to doporučila na jizvu na ruce, která se mi špatně hojila..
hanah:já ji mám asi stejně starou ale nemám to tak zarudlé…taky bych doporučila ten bepanten. Já to zatim mažu a masíruju kouzelným kelímkem z origramu, je dost mastny a pekne se mi to po tom hojí
no já slyšela že se to nemá ničim mastit,dokud se nezahojí jizva tak aby vypadali stroupky.
ale můžu to máznout bepanthenem,nebo i infadolanem.a máš to taky při tý jizvě tvrdý?
Holky při prvním císaři jsem měla taky tu strunu a na každém konci jeden knoflík-to vše mi vytáhli při propuštění z porodnice. Ted mám vstřebatelné stehy ale je jich tam pořád dost a nemizí-jsem tayk zvědavá dky odpadnou. ![]()
mě to taky takle kamarádka zdrav.sestra říkala..že stačí až bude suchá ta jizva (aby to nemokvalo nebo nehnisalo) pak mazat co nejčastěji něčím mastným..nejlepší je prý vepřové sádlo ![]()
foto moje jizva dnes přesně 14 dní po císaři
ty jo, tak ta je výstavní, taková rovná a nikde nic vystouplý.no tak to se mě týkat nebude.já jí mam křivou a nad řezem tvrdou
no,jen tiše závidim. ![]()
Pavlo tak jizvu máš skutečně výstavní, kdybych neviděla metřík, řekla bych, že si po císaři tak rok…
mě se bohužel udělala asi keloidní jizva. Mám jí vystouplou, sytě růžovou, jen místama je krásně hladká…
děkuji holky..jsem ráda že to mám takle bez komplikací. Jinak jizvu mám na pohmat akorát na bocích tvrdou jinak o.k.
hanni:a ty máš samovypadávací stehy?nebo jdeš ještě na kontrolu?by se asi chtělo zeptat dr. aby se to ještě nezanítilo nebo něco ![]()
Hani, taky se mi to zdá zanícené na té pravé straně. Ale je to zatím dost čerstvé, takže si myslím, že to bude OK. (I když já ji takovou neměla snad ani hned po porodu cca 2 dny - měla jsem ji krásnou).
Téměř jako Pavla (ty ji máš teda na 14 dní po fakt luxusní), jen bych řekla, že jen trošičku širší a červenější čáru
Teď 4 měsíce po SC, už trošku zesvětlala. Ale to je podle mě individuální. Přece jen je to řez, tak se to bude nějakou dobu hojit. A taková ta tvrdá místa (já z počátku cítila jakoby boule) tak to taky zmizí. To až se zhojí ten vnitřek a splasknou ty vnitřní otoky! ![]()